söndag 20 januari 2013

Städa och skrubba så min själ mår bättre


Har skurat i köket för att det ska bli rent samt lätt att arbeta på ytorna.

Helgen blev inte riktigt som planerat. Jag hade tänkt att Gabriel skulle hjälpa till på fredagen med Antonio och städning men när han vaknade ramlade han ihop. Jag blev orolig att det var en blodpropp eller stroke så jag bad honom följa mitt finger med ögonen, titta med ett öga i taget, le, sträcka ut armarna, knäppe med fingrarna i periferiseendet m.m.

Jag ringde 1177 och de bad mig göra allt jag redan gjort. –Oj, va duktig du är sa sköterskan. Då kan vi utesluta det då. Jag frågade om det kunde vara nåt med kristallerna i örat. De sa att vi skulle avvakta. Mot kvällen kunde han fortfarande inte resa sig så ringde igen. Förmodligen var det når med balansen i örat och de sa att han skulle vila. Morgonen därpå kunde han resa sig utan problem. Så igår plockade jag, Gabriel dammsög, sen gjorde jag rent diskhon. Hann inte så mycket mer än det.

Fast diskhon ser ren ut så finns där massa lager av smuts. Det ser man när man har rätt medel och skummet blir svart.
 
Tog läng tid att skrubba diskhon. Jag har ett medel jag tycker är bra. Även fast diskhon ser ren ut så är den smutsig. Det syns för svampen blir svart och skummet som bildas blir också svart. Jag märkte att diskhon var sjabbig då jag tvättade dockan däri. Dockan fick svarta märken på kroppen så fick förflytta mig till duschen. Men nu är den ren och alla beläggningar är borta.

Snart kommer en snickare hit och vi ska se om vi kan sätta upp nå spotlights i köket. Sen en stång i Antonios kök där han kan hänga grytvante och stekspade på.

1 kommentar: