måndag 14 januari 2013

Få bort bläckfläck på docka


Har bloggat om en docka jag köpt till Antonio.
Det var målat med bläck på dockans rygg. Bad om tips hur man fick bort det. Ni rekommenderade nån mirakelsvamp, våtservetter, handsprit och aceton. Bästa tipset, som jag vet fungerar är stioxyl, medel mot acne, som tyvärr inte finns på apotek längre. Man kan ju köpa nåt liknande.

Testade i alla fall handsprit och aceton. Så här blev det:

Jag tog en klick handsprit på en bommulspad och gnuggade på fläcken. Det hände nada.

Som ni ser finns det inte ett spår av bläck på bommulspaden. Det blev er som att smörja in dockan ed babyolja.

Jag tog en bommulstops som jag doppade i aceton. Gnuggade på ett litet ställe av fläcken.

Ytan blev ruggig och konstig, precis som jag misstänkte, så jag fortsatte inte. Inget av fläcken försvann. Ville inte testa mer utifall jag skulle förvärra fläcken med aceton. Kanske skulle plasten lösas upp, men fläcken vara kvar?

15 kommentarer:

  1. Köp hudfärgat naglack och måla över? :)

    SvaraRadera
  2. Var på Lekia idag på Hälla. Såg en docka, likadan i plast för 150:- Går inte fläcken bort eller du förstör dockan då du försöker finns de där. Var aöven pp Babyproffsen och köpte en Skip Hop, Zoo pack västa till sonens 1-årsdag. Fick bli ett LEjon till honom. Var runt lite överallt på jakt eftef den så kom jag på att du skrivit om skup hop ocg babyproffsen ;-)

    Massa stavfel. Skriver från mobilen och orkar inte ändra :-P

    SvaraRadera
  3. Lacknafta :) Mycket effektivt på målarfärg, så borde fungera på bläck :)

    SvaraRadera
  4. Hej, det bästa sättet att få bort tusch är med vademecum faktiskt! :)

    SvaraRadera
  5. Jag har hört att lacknafta eller t-röd ska funka.

    SvaraRadera
  6. Har inte testat svinto. har inte det hemma. Har inte heller testat lacknafta, men tror jag har det nere i snickarboden. Skillnaden är att färg sitter på ytan, bläck går IN i ytan. Dockan hade faktiskt målarfärg på huvudet men det gick bort med mirakelmedel och en fingernagel.

    Har inte testat vademecum med hade tandkräm under natten för jag tänkte att det är väl blekande. Inget hände. Har även testat klor.

    Imorgon skall en läsare komma förbi med nån mirakelsvamp till fläcken. Får se om det fungerar.

    Va roligt att ni blev så involverade i bläckfläcken på dockan.

    Det är inte bara en fläck, utan det är bläck som trängt in i plasten.

    SvaraRadera
  7. finns ju bläcksuddgummi. den är typ grå i färgen och slipar bort bläckpenna från papper. så det borde nog fungera på dockan.

    Jag använde det förr då jag vägrade blyertspenna. hehe

    SvaraRadera
  8. Hej! Har du fått bort fläcken? Jag skulle ha testat svinto, gnugga försiktigt, men kan tro att det faktiskt går bort med det.

    Lycka till! :-)

    SvaraRadera
  9. Har inte fått bort fläcken. En söt läsare var förbi mig och la en mirakelsvamp i mitt postfack. Jag visste ej vad det var. Har gnuggat som en tog på fläcken men inget hände. Har testat svampen ihop med medel men inget hände då heller. Fläcken sitter ju i plasten så det är nog kört. Har gett upp fläcken då inget har fungerat.

    SvaraRadera
  10. Du kanske redan har fått bort fläckarna. Tänkte annars tipsa om hårspray, vet inte om det fungerar på plast. Men har lyckat få rent sambons skjortor plus soffan med det :)

    Lycka till!

    /Petra

    SvaraRadera
  11. Tänk på att "mirakelsvampen" måste blötas innan den använd, annars händer inget... Den är helt suverän till märken på tex väggar och andra ytor som går att gnugga. Det absolut bästa jag någonsin blivit tipsad om i städväg Lycka till med dockan!

    SvaraRadera
  12. Färg som kryper IN i plast går inte att få bort.

    SvaraRadera
  13. Jag bättre svampen. Men sim ovanstående kommentar : det är bläck som krupit in och satt sug i plasten. Det är kört. Går att få bort med det där finnmedlet hag skrev om, men det säljs inte. Kanske fungerar ett annat acnemedel men vill inte lägga pengar på det

    SvaraRadera
  14. Köp oxy10 på nätet. Funkar garanterat. Inte kostar det så mycket heller. Bra på gröna Barbie öron också.

    SvaraRadera