söndag 6 januari 2013

Antonios tavelvägg, för barn


Nu är Antonios tavelvägg ovanför han säng klar. Det som tog absolut längst tid var att mäta vart alla hål skulle vara. Iden tog jag rätt av från en blogg som heter rustaupp.blogg.se. Har den även i min länklista här till höger i bloggen. I rummet där hon har tavelväggen sitter en likadan tapet som Antonio har, så det var lätt för mig att se framför mig hur det skulle bli när tavelväggen var klar.

Den lilla ramen som är 15*15 är köpt på Clas Ohlson för det fanns inga så små rektangulära ramar på IKEA. Resterande ramar kommer från IKEA. Motiven är från ballonspelet som jag klippt till och ramat in. Cirkusbilderna har jag hittat på nätet. Den lilla cirkusbilden hittade jag på etzy.com, la in i Photoshop och gjorde om måtten lite, utökade det röda, laddade hem ett typsnitt från dafont.com och skrev det ”Antonios”.  La in bilden i Word och valde måtten 15*15 för då blir utskriftformatet just som jag vill ha det. Den stora cirkusaffischen hittade jag genom att googla ”circus poster”. Den skrev jag ut som vanligt och valde helt A4.




Tåget med Antonios namn var svårt att få upp. Fick krångla massa på den stora tavlan för att det skulle hänga i jämn höjd med den lilla, för att sedan sätta fast tågbit för tågbit med häftmassa. Alla tavlor har häftmassa i alla hört för att hänga stadigt på väggen och inte röra sig fast Antonio drar ner hundkrokarna och slår i väggen. Så småningom tröttnar han väl på krokarna och låter den sitta där dem sitter. Men just nu är det en rolig sak att göra på morgonen= rycka och dra i dem.


Min vägg och bilden jag fick så mycket inspiration från.



6 kommentarer:

  1. Jättefint rum han har :)) duktig du är

    SvaraRadera
  2. Jättefin tavelvägg, märks att du lagt ner mkt tid! Kollat efter ballongspelet länge nu, men hittar inte var man kan köpa det. Var hittade du ditt?
    Tack för bra blogg, du är så söt! Like the donutvideo by the way =)

    SvaraRadera
  3. Malin ang ballongspelet: Tack snälla. När jag letade fanns det på Toys R Us och City gross Erikslund.
    Nu vet ju inte jag om du bor i Västerås, det skrev du aldrig. Lycka till. Kram

    SvaraRadera
  4. hej Marlene. Vilka ramar har du använt till tavelväggen? tänkte göra något liknande

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pernilla om tavelväggen: Det är ramar från IKEA. Hittar dem inte på hemsidan så kan inte svara på vad dem heter. Kan inte heller titta på dem vi har hemma för det är häftmassa bakom så de inte ska röra på sig även om Antonio bankar i väggen. men du ser ju på bilden hur de ser ut. Det fyrkantiga ramet under A:t är från Clas Ohlsson för IKEA hade inga sånna. Hoppas du fick svar på din fråga, annars får du fråga igen.

      Radera
  5. okej. tack jag ska titta när jag är på ikea nästa gång :)

    SvaraRadera