måndag 28 januari 2013

En hel dag till att sy löshår…förgäves

För en tid sedan, rättare sagt i början av december, köpte jag nytt löshår i Stockholm. Köpte vågigt löshår denna gång för jag ville prova på det. Lockar ofta topparna på löshår så tänkte att med vågigt hår slipper an det.

Tidigare har jag sytt ihop löshåret för hand men nu med symaskin så gick det hur smidigt som helst. (Vill ha två lager löshår så det är det jag syr ihop). Sydde två gånger med ziczac. Blev superfint. Det som tog tid var att sy dit clipsen. När jag sytt allt, när hela kvällen gått, så sätter jag i det och ser att det inte alls smälter in i mitt hår. Försökte klippa till topparna så det inte såg så ”löshår” ut, men vad gjorde det? Det var färgen och skiftningarna som var helt fel. Tråkigt. Fick hjälp i affären men det var säkert ljuset där som gjorde att det såg bra ut då.




Se så fint det blev när jag sydde. Gick ju jättebra. Är jag efter? Har aldrig hört någon sy löshår med symaskin.









Har en del gammalt löshår hemma. Har mer undanstoppat. Kan komma till användning när jag gör håruppsättningar åt vänner. Det jag använder i nuläget är det längst ner till höger. Det som ligger vid symaskinen är det vågiga jag sydde. Man ser ju här på bilden att det är för gult och rött. För mörkt helt enkelt. Mitt hår är ljusare.





Så här såg det ut när det var klart. Den kortaste är i annan hårfärg för det fanns samma hår fast kortare och jag behövde ju inte lika långt som de andra. (Köper ändå alltid två paket för annars räcker det inte till tre rader). (Heter ju löshår på trens, kan man säga trenser om det är flera?)



Närbild på stygnen och resultatet som blev när jag sydde ihop "trenserna" i symaskinen. IKEA symaskin, stygn sicksack, E. Två gånger eftersom löshåret glider och det kan bli nån glipa här och där. Bäst att göra det ordentligt så det inte går sönder.

9 kommentarer:

  1. Vad fin du är i ditt naturliga hår! :-) Kram

    SvaraRadera
  2. Så smart ide med symaskinen. Slipper man sitta och tråckla med nål och tråd själv. ;-)

    Jag köpte också löshår för något år sedan (var äkta indiskt hår, inte syntetiskt.) Den blonda nyansen var mycket "rödare" än mitt hår. Bad en frisör färga det samtidigt som jag själv skulle klippa och färga mitt hår. Hon färgade helt galet fel färg i löshåret och jag fick gå hem och fixa det själv. Slängde i lite blonda slingor..blev hur bra som helst och löshåret kom till användning. :-)

    /Helena.

    SvaraRadera
  3. Har du löshår i när du har uppsatt i tofs?
    Kan du inte visa hur du sätter i det då? :)
    Jag använder också clips men mina är mycket smalare. Skulle vara kul att se hur du sätter i dina lite bredare, känns som att de vore smidigare än mina små.

    SvaraRadera
  4. Anonym ang mitt riktiga hår: tack tack, men jag känner mig lite platt.

    SvaraRadera
  5. Helena: Löshår är en risk att färga. Rekomenderas inte så jag vågar nog inte. Som du själv beskirver det så är det röda pigment även i mitt löshår.Kanske om det blir färg över nån gång att jag gör en slinga. Blir det bra vet jag att jag kan färga hela håret=)

    Sliter det inte sönder håret helt och hållet?

    SvaraRadera
  6. Till: Har du löshår i när du har uppsatt i tofs: Menar du min tofs på huvudet. Knuten? Finns film hur jag gör den:
    http://marlenezufic.blogspot.se/2013/01/film-hur-jag-gor-min-harmunk.html

    Om jag inte har uppsatt sätter jag i löshåret på samma sätt men ända fram. på filmen förklarar jag att jag sätter sidorna lite bak just för jag tycker det blir bäst så till frisyren.

    SvaraRadera
  7. Marlene:
    Färga syntetiskt hår skulle jag inte rekommendera. Men mitt var äkta. Första gången det färgades på salong, blev det fel färg, men det var inte slitet. Jag blonderade alltihopa, blev lika slitet som när man blonderar i vanligt hår. (tvättade det med vanligt schampo och balsam efteråt.) Så det är en bra ide som du säger att pröva med en slinga, så ser du ju hur det blir. :-)

    Håller tummarna och hoppas att det löser sig!

    /Helena.

    SvaraRadera
  8. Vad är det för nyans på håret du sydde? Och vart kan man köpa det? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Löshåret som jag sydde: Om jag bara visste det. Har tappat bort det. Jag sydde det, la det någonstans, har inte hittat det. Jag köpte det på Taj Mahal i Stockholm. Tyvärr var det inte rätt färg såg jag när jag kom hem och testade i annat ljus.

      Radera