tisdag 29 januari 2013

Barnprylar till Antonio



Tänkte visa vad jag köpte igår i Stockholm. Det saknas en påse med diverse krokar på bilden men kan visa dem i ett annat inlägg.

Jag köpte lite saker till hans kök. Ett diskställ som ska bli vitt. Ett rivgärn, fast det får han när han blir större. Han kan ju riva sig på det nu. Liten slickepott och en diskborste.

Sen blev det pussel och pyssel som är bra för motoriken och utvecklingen.

”String a farm”  är en massa djur från en bondgård i trä. Det är stora hål i dem så man kan trä dem på ett snöre med en pinne. Han är för liten nu, men sen tänkte jag. Då får han träna på att sitta still och koncentrera sig. Väldigt bra träning inför skolan, där man just sitter still och koncentrerar sig.

Ett pussel med underbara figurer och färger. Från 2 år så det väntar jag också med att ge honom.

Ett pussel han ska få snart. Då är det en bild där biten ska sitta, så det blir enkelt att se vilken bit som ska sitta vart.

Ett memory med fina fiskar. Även det ställs undan tills han blir äldre.




Magneter till kyl/frys som tydligen är bra för barnets utveckling. Det är ett magnetpussel i trä. Jag köpte hela figurer och dem är från 2 år. Sen fanns det delade figurer som man kunde pussla ihop så det blev en. De var från också från 2 år. Sen ett ännu svårare där man kunde sätta ihop två pirater, det var från 3 år.

Tre krokar och en matchande kudde till en av krokarna.

En ugglekudde som jag velat haft länge. Den är från Lagerhaus men har varit slut i Västerås länge. I Stockholm fanns de kvar, eller om de fått in en ny leverans. De fanns i alla fall inte när jag var i Stockholm sist, så de var nog slut då.



Här har jag satt upp tre djur på frysen. Ville lära honom att man kan ta bort figurerna och sen sätta tillbaka dem. Men, som jag anade, tog han dem i munnen och gick iväg. Kankse får vänta med dessa tills han blir större. Vill göra några försök först.

4 kommentarer:

  1. Skulle du vilja kolla på kvittot vad butiken hette? Jätte fina barn grejjer! Sen skulle jag gärna vilja ha tips av dej vart man köper prisvärda men snygga barn kläder, har du även vagn tips så släng med de oxå :-) tack tack kram sara

    SvaraRadera
  2. Sara. Butiken heter Sprall och ligger i gallerian PUB på Drottninggatan, Stockholm.

    Barnkläder: H&M, LINDEX och KapAhl har ju prisvärds kläder. Sen finns ju Polarn & Pyret men där är det dyrare. PÅ nätet kan du handla de märken du vill.

    Jag har köpt märken på tradera. Jag köper även begagnade barnkläder. Du skriver inte i vilken stad du bor i, men här i Västerås finns det Barnshopen som säljer begagnade barnkläder.

    Jag är nöjd med mmin vagn från Emmaljunga. Den har svängbara framhjul. Jag bor ju centralt så för mig passar den. Bor man centralt i Stockholm så är det nog bra med en ännu mer kompakt vagn för att komma fram i stan och tunnelbana. Bugaboo eller brio har smala vagnar. Bor man mer utanför stan kanske man vill ha 4 st stora fasta hjul för att komma fram i grus, lera och snö.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. tack så jätte mycket för snabbt och långt svar :-) ja jag bor i sthlm så då ska jag kolla in pub :-)
    sara

    SvaraRadera