onsdag 16 januari 2013

Sångstund på öppna förskolan Pinglan, Oxbacken

Idag gick jag upp tidigt för att fixa mig, gå ut med Hiro och förborsta bilen. Sen väcka Antonio, mata och klä honom. På med alla lager vinterkläder och sen åkte vi till en öppen förskola för första gången. Vi skulle gå på sångstund. Öppna förskolan vi var på heter Pinglan och ligger i Pingstkyrkan, Oxbacken, här i Västerås.

När jag kom in så kändes det så bra i hela hjärtat. Allt var så pedagogiskt och man hade verkligen tänkt på barnen i första hand. Det fanns ett stort rum med olika ”lekhörnor”. Madresser på golvet med tre rutschkanor till. Ett skepp fyllt med bollar. Mycket golvyta så man kunde gå runt med barnvagn eller åka bil. Två små rum. Det ena var köksvrå med bord, kök, säng, kastruller m.m. Det andra var utklädningsrum. Sen fanns det ett stort fikarum där man kunde värma mat, fika, äta m.m. Jättestort fikarum. Till sist ett sångrum med en stor matta. Där skulle alla mammor och pappor sitta med sina barn i knät. Världens bästa pedagog höll i sånglekar och föräldrarna skulle göra rörelser på sina barn. Alla utom jag då, för mitt barn stod i mitten av cirkeln.  Där stod han hela sångstunden.
Efteråt lekte vi. Jag höll ett öga på Antonio som tog sig friheten och gå runt till alla. En kram till den mamman, ett hej till den pappan. Underbart och Antonio stormtrivdes. Han tillbringade 15 minuter i bollhavet.

2 kommentarer:

  1. Pinglan e en utav dom bästa öppnaförskolorna i stan!
    När jag va hemma och va mammaledig så brukade vi ofta vara där:)
    Miriam som håller i sångstunden e hur bra sim helst!:)

    SvaraRadera