måndag 4 augusti 2008

Musse Pigg VS Hello Kitty


Idag fick jag en (så klart) lite dum kommentar här på bloggen.
.
"Anonym sa...
Hur gammal skrev du att du var? Måste ha missuppfattat för det är barn (upp till 18 år) som tycker om Hello Kitty.... fast du kanske inte så långt ifrån varken ålder eller beteende.... När ska du bli lite mer vuxen?
den 4 augusti 2008 11:07"
.
Är man barn när man är 17 år var min fösta tanka. Min andra var: Kan man sätta en ålder på en stor seriefigur?
.
Hello Kitty är lika stort som Disney fast i japan. Att Hello Kitty till slut nådde hit till Sverige gjorde mig överlycklig eftersom jag innan det fick nöja mig med att köpa saker utomlands.
.
Hur som helst. Får man inte tycka om Musse Pigg när man är över 18 år. Varför finns det då Musse Pigg-glas, Kalle Anka tavlor, Ior (från nalle puh) diktböcker.
.
När det gäller vissa stora seriefigurer är dom, enligt mig, tidlösa. Det finns saker för stora som små, killar och tjejer.
.
.
Jag älskar allt som är litet, rosa och puttenuttigt. Kan jag få göra det då? Varför be mig växa upp? Det var den omognaste kommentar på länge. Säger du till din mamma om hon har Musse glas i barskåpet:
- Men väx upp för fan mosan! Ta bort dom där. Tänk om någon av polarna såg dom.
.
Eller om din mamma har Hello Kitty på strumporna köpta på vuxenavdelningen på H&M:
- Shit morsan. Ta av dig dom. Fatta att du är över 50. Pinsam du är!!! Åhh.
-Älskling, det är bara strumpor.
-Nä, du är värsta pinig!
.
Jag älskar iaf Hello Kitty och har allt man kan tänka sig. Jag blir så glad av att se en sak med HK på. Har även nån grej med SvampBob på. Och honom får man tydligen inte häller tycka om.
.
Då undrar jag: Vad är okej för dig att tycka om och samla lite på? tex, handduk, glas med tryck, gossedjur, kläder m.m.
.
Bilar?
Musse Pigg?
My Little Ponny?
.
Berätta för mig varför en person blir får barnsligt beteende för att den gillar en figur. Det skrev du och jag förstår ej hur?

Väntar på ditt svar med spänning!!



17 kommentarer:

  1. Håller med dej till fullo. Stå på dig, så ingen annan gör det! Seriefigurer är tidlösa!

    Min morsa har alltid Hello kity trosor på sej. Okej hennes nya pohjvän tycker att hon e larvig men vadå ska han säga han kör ju med turtels kalsonger!!

    SvaraRadera
  2. "Berätta för mig varför en person blir får barnsligt beteende för att den gillar en figur."

    Det är det barnsliga beteendet som får vuxna att bli fästa vid seriefigurer skapade för barn. Inte tvärt om.

    SvaraRadera
  3. Amen vafan..vad är detta anonym. jag sätter kaffekoppen i halsen,

    Jag älskar också rosa glittriga ting (kalla mig skata), och svampbob är kung! (hello kitty är lovely, fina nya pyjamasar dom har fått in på HM)(-rör mina svampbobstrumpor och du är död)

    därmed basta!

    ung och nyfiken i sinnet lever längre sägs det..

    =)

    SvaraRadera
  4. Till anonym 2. men frågan var hur man vet att den är skapad för ett barn. lasse Åberg-glas? är dte för barn. Seriefigurer är oftast tidlösa. läs och lär.

    Till Helios. Du är grym=) Alltid så snäll=) Älskar att ha dig här på bloggen! Du skiner licksom...

    SvaraRadera
  5. Tack detsamma! jag är snäll mot de snälla ;) och säger bara min åsikt.

    =)

    SvaraRadera
  6. Mugge Pigg glas är definitivt inte vad som skulle finnas i mitt skåp och inte skulle jag förstöra hemmet med HK bilder heller... men lägg gärna ut bilder när du är klar med ditt kollage, så jag kan komma med flera härligt negativa komentarer på din stil.

    SvaraRadera
  7. KOm och hälsa på vettja! Då kankse du skulle kräkas...

    Vi har precis börjat att göra om i lägenheten då det tidigare har saknats tid och pengar. kommer lägga upp bilder när det är klart. Var beredd med spybuttan då!

    Kan även lägga ut bilder på inredningen. Då har du inget kvar att spy upp utan får sitta och kvälja.

    Du har väl inte missat våran underbara loftgång. Alla tycker den är fin och våra grannar är avis. Men gillar man inte starka fäger och kitch så gör man inte...

    SvaraRadera
  8. Stackars din kille, fattar inte att han sår ut med dig!!! Du är så barnslig som man kan bli, tack och lov för min flickvän, som är både fin och har en grym personlighet!! Du är en fin tjej att titta på, men efter att ha läst din blogg så fattar jag att du är helt ute och cyklar!! Ett skal med luft!!

    //Alex

    SvaraRadera
  9. HAHAHAHHA, DET SYNS SÅ JÄVLA VÄL ATT "ALEX" egentligen är en svartsjuk tjej!!! Så jävla dåligt :D

    SvaraRadera
  10. Nope, jag är en kille som faktiskt gillar att titta på heta tjejer;)

    SvaraRadera
  11. Tur att du inte är med henne då för jag är jättenöjd. Tänk på vad du säger, du känner inte henne. Är det så att du stör dig så mycket kan du läsa andra bloggar. www.bloggtoppen.se. Där har du massa andra.

    SvaraRadera
  12. Till Alex; förstår vad du menar!! Det finns bara luft innanför skalet!!!

    Till Gabbe; dax att vakna upp!!! En så blåst brud... Tycker verkligen att du är värd en tjej med mera innehåll, du verkar vara en cool kille som bara har hamnat lite snett o tappat omdömme. Luft måste du väl tröttna på snart....

    SvaraRadera
  13. Men sluta nu. Jag väljer själv vem jag vill vara med. Och sluta skriva luft, ni känner inte henne eller mig.

    SvaraRadera
  14. Nä det gör jag inte, men det yttre verkar vara viktigare för dig än själva innehållet.... Du är själv också lite blåst va?!
    Blåst + luft = hemsk blandning!

    SvaraRadera
  15. Jag tycker Marlene verkar supersnäll! Hon är lite barnslig för sin ålder, & lite sådär dumsöt, lite blåst på ett gulligt vis! Men jag tror absolut inte att hon vill göra någon arg eller irriterad med sin blogg, så vill man inte läsa den så gör inte det om det stör er så mycket! Självklart har inte alla samma stil, jag skulle tex heller aldrig springa runt med hello kitty osv. & jag tycker inte att Marlenes inredningsstil verkar vara lik min. MEN hon är fortfarande en unik person, som inte gjort någon något illa, förutom att vara fruktansvärt söt! Så lär er att respektera andra människor, även om ni själva är olika från den personen. Alla är vi olika, hur skulle världen se ut om alla var exakt likadana?

    Skit i dem Marlene, och gör din grej!

    SvaraRadera
  16. tack :) tycker bara att det är så otroligt onödigt att hoppa på andra människor bara för att dom inte är som man själv? Jag menar, det är ju det som gör världen bra! att människor är olika, när jag har ett problem, så vänder jag ju mig till någon som tänker på ett annat sätt än jag själv gör för att få en annan synvinkel på saker! Hur skulle de funka om alla tänkte likadant?

    Jag tycker du ska fortsätta vara dig själv och bara strunta i dom elaka kommentarerna, många av dom skrivs till 99% också av tjejer som är avundsjuka på ditt utseende! för du är sjukt söt!

    Besök gärna min blogg om du har lust www.sabrinatkvist.blogg.se

    Ha en fin dag Marlene!

    SvaraRadera