fredag 13 januari 2012

Antonios första besök på museum

Efter att jag och syster varit på BVC med Antonio så gick vi till Västerås konstmuseum, som även sitter ihop med Västmanlands läns museum. Tycker det skall börjas i tid;)
Utställning om hur en lägenhet kunde se i början av 1900-talet. Lägenheterna byggdes åt ASEAs anställda. Rebecca och jag lever oss in i köket;)
Har varit på denna utställning förut. i april 2011. Läs inlägget här.
 Syster diskar i baljan.
 Här kunde mad klicka på bilder och läsa om olika hus här i Västerås.
 Antonio sov mest under rundturen.
 I trattarna kunde man lyssna på olika ljud.
 Här fick vi lära oss att tärningen uppfanns någon gång mellan järnålderna och medeltiden.
Var samma utställning på konstmuseet som förra året. Inte mycket som ändrats. Och utställningarna på länsmuseet var lite tråkiga. Var kanske två konstverk som väckte mitt intresse och fick en att tänka till och diskutera föremålen.

3 kommentarer:

  1. Så fint det var i det där lilla köket. Vi ska ha ett liknande kök i vårat torp sen :)

    SvaraRadera
  2. Hej Marlene!
    Vad kul att du var och besökte oss på länsmuseet och Karlsgatan 2! Tråkigt att du lyckades pricka in ett datum mellan utställningar. Vill bara tipsa dig om att vi nu på lördag den 21 januari har invigning av en ny utställning som heter "VÅLD - en utställning om dig". Den visas fram tills den 4 mars. Läs mer om den på www.vastmanlandslansmuseum.se eller vår facebook sida! Du är varmt välkommen att komma och besöka oss igen. /MVH Annika

    SvaraRadera
  3. Annika på länsmuseet: Va roligt. Tycker det är kul att titta på utställningar. Klart jag skall komma och titta på "VÅLD - en utställning om dig".

    SvaraRadera