fredag 13 januari 2012

Mjölkfri ersättning, Althéra, slut i hela Sverige

Det specielle ersättningen Antonio får var slut på varenda apotek igår. Gabriel åkte runt till olika apotek, och apoteken ringde till andra apotek men alla sa att det var slut i hela Västmanland. Idag åkte Gabriel till apoteket på stan som är det största och som alltid har ersättingen, men även där var det slut. Jag ringde till apotekets kundtjänst, och fick till svar att det var brist i HELA Sverige. Inte bra reklam för Nestle. Ersättningen heter Althéra och den är relativt ny. Man jobbar med att förbättra den hela tiden. Den luktar inte illa och den liknar bröstmjölk så gott det går. Nestle marknadsför denna produkt för det sägs att det är den bästa på marknaden. Och så tar det slut. Hur bra reklam är det?
Så igår hade vi ingen mat till bebisen. Jag ringde till en granne som jag vet också har en bebis som är allergisk mot mjölk. De hade ett annat märke på sin ersättning men bättre det än ingen mat alls.

Idag var vi på BVC igen för att följa Antonios vikt då han gick ner så mycket förra veckan. Vi fick annan ersättning utskriven tills alla apotek får in Althéra igen. Apotekets kundtjänst hade fått information att det var på g, så kanske i nästa vecka.
Syster ringde 30 minuter innan jag skulle gå och frågade vilken tid jag skulle vara där, och om jag ville att hon skulle följa med. Vilken ängel! Skönt med lite hjälp.
 Här klär jag av Antonio då han skall vägas och mätas.
 Han ser lite missnöjd ut. Han gör alla möjliga grimaser.
 Här klar jag på honom overallen/åkpåsen.
 Syster klär på sig i väntrummet.

Jag kan tänka mig att vissa föräldrar har väldiga problem just nu. Som vi igår, som räknade med att åka och köpa fler burkar från apoteket, och när det inte fanns så stod vi där utan mat! Och att få annat märke utskrivet kan ändå ta några timmar. När en bebis är hungrig är den hungrig. Tro mig. Går inte att vänta för länge. Då blir det skrik som tär på ens humör.

Jag älskar att gå till BVC. Får svar på alla frågor. Idag hade jag 3 frågor som jag fick svar på.

Fråga: Bebisen har inte bajsat sen i förrgår.

Svar: Då han gick ner i vikt så mycket så suger kroppen åt sig all mat. Det är inge konstigt om han inte bajsar på en vecka.

Tips: Verkar han vilja bajsa men det inte kommer något kan man ta en tvättlapp med lite vatten eller babyolja på, och massera analöppningen med. Då retar det tarmen.

Hur gick det: Jag testade detta och Antonio bajsade ut massa bajs. Och han såg så jävla nöjd ut när han gjorde det också.

Annat tips. Man kan även ta en termometer och sticka in i rumpan en kort stund. Snurra lite på den.


Fråga: Han hickar ofta.

Svar: Hickade han mycket i magen? Då hickar han troligvis en massa nu med. Helt normalt.


Fråga: Han snarkar så mycket på natten så jag kan inte sova.

Svar: Bebisar kan vara trånga i näsan så vanlig saltlösning från apoteket innan vi går och lägger oss. I bebisens näsa alltså. Man kan använda detta hur mycket som helst utan att det är farligt.

4 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen din frustration kring det där med ersättningen. Var med om exakt samma sak förra veckan, min dotter äter nämligen också bara Althera. Jag ställde till med värsta scenen på apoteket på stan och fick då de sista 6 burkarna som egentligen var bokade till någon annan, men den någon hade skitit i att hämta ut så efter mycket bråk, en arg mamma och en mycket hungrig dotter gav dom mig de sex burkarna. Jag hade då också varit runt till massa olika apotek. Bra att ni fick recept på annat. Nestle borde informera alla bvcn om situationen, när jag skulle hämta ut var det kväll och möjlighet att få recept på annat just då var obefintlig.

    Hoppas det löser sig snabbt, Freja har bara tre burkar kvar :-)

    Fin han är er lilla pojke.

    Kram/Elma

    SvaraRadera
  2. Känner igen allt du skriver.
    Eljas har fortfarande problem med bajsandet.
    Det där med termometern har vi aldrig provat så vi känner att det känns lite "fel" att pilla i rumpan med den.
    Vi köpte ett paket med så kallade Windi rektalkatetrar.
    Det har varit våran räddning med två barn som haft kolik. En av dom (matheus) med ganska svår kolik dessutom.
    Ibland när Eljas fortfarande har svårt med bajsandet så kör vi med dom.
    Lite dyra med SJUKT värt.

    SvaraRadera
  3. tänk på att alla BVC säger olika om allt.. själv är du bäst för du känner ditt barn =)

    SvaraRadera
  4. Som anonym skriver så känner man sitt barn bäst själv MEN, det tar faktiskt ett tag innan man lär känna sitt barn.
    Det är en helt ny person som kommer in i ens liv. Man känner inte varandra på det viset.
    Man LÄR sig att känna barnet. Man lär sig på skriket vad barnet har behov utav, om det är sömn, blöja, mat eller bara mysa.
    I början har barnet inga speciella skrik till olika saker utan det bara skriker. När barnet märker att föräldern ger och gör olika saker beroende på skrik så börjar barnet använda sig utav dessa specifika skrik för att få det den vill ha.

    Lite roligt hur det funkar men det verkar ju funka :)

    SvaraRadera