söndag 29 januari 2012

Hur får jag min bebis att rapa på bästa sätt? Här är era tips:


Jag ställde en fråga förra veckan om det fanns något bra knep till at få ut en rap på bästa sätt. Jag fick en massa bar tips. Eftersom jag inte tror att ni går in och läser alla kommentarer, så publicerar jag några av tipsen här.

På BVC fick jag svar på varför min bebis ibland kräktes ut maten. Så här är det:

Antonio är förkyld. När han äter så lättar slemmet i halsen, ibland lossnar det och vill ut. Med slemmet följer även all mat upp. Så enkelt var det.

Natten innan vi skulle till BVC så kräktes han faktisk en stund efter maten. På filten, förutom kräket, fanns en gul fläck. Det var alltså slemmet som kommit upp.

Fick även svar på det här med rapning.
Alla barn rapar inte allt. Alla rapar hörs inte. Man kan försöka att rapa barnet mellan 3-10 minuter. Mer behöver man inte. Jag brukar göra så att rapar han inte, och inte somnat, så sätter jag honom i babysittern så han sitter upprätt. Så länge han är upprätt så har rapen en chans att komma ut.

Sen hur jag rapar hon är olika.
Tog till min några av era knep. Dock tycker jag inte om att klappa i rumpan. Bara några gånger men inte en längre stund. För jag skulle själv tycka att det var nedrans irriterande. Så jag klappar bara lite, sen smeker jag gärna honom över ryggen. (Funkade jättebra för mig, tack för tipset med att smeka lite hårt och snabbt)

(Maria, det BVC sa till dig sa de till mig med. Och jag gör som dig, har sittandes ibland, bara han är upprätt. Antonio fiser också mycket. Jag börjar tycka de luktar gosigt nu. Gabriel frågade om jag menade allvar. Hahaha. Ja, svarade jag, de luktar liksom han, det är Antonios fisar och då blir de mysiga). Hahaha

(Jessica, jag gillade ditt tips bäst; ”Ge honom till Gabriel istället”)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar