tisdag 24 januari 2012

Hur får jag honom att rapa

Antonio måste rapa efter maten annars kräks han. Problemet är att det kan gå en timme utan att han rapar och då har jag honom upprätt så länge. Lägger jag honom ner, fast det gått en timme, så kräks han oftast.

Har ni tips på hur jag får ut en rap på bästa sätt?

Jag har honom på axeln, sittandes/liggandes mot mina ben, sittandes i knät, sittställning i famnen. Men mitt i natten är jag inte så sugen på att vara vaken i timmar för att få ut en rap .
I går natt kom jag i säng kl 05:55 på morgonen..
Så som jag såg ut igår hoppas jag ingen får uppleva mig. Jag var ett vrak på två ben.
Bilderna är inte från igår som ni förstår. Hahaha. De är från idag.
Idag är han 4 veckor gammal.

10 kommentarer:

  1. Jag brukade klappa B på rumpan och gunga henne så för att rapa och de fungera för henne:p

    SvaraRadera
  2. Jag smågnuggade min pojke på ryggen, med knogarna.. samtidigt som jag gungade honom i famnen.

    SvaraRadera
  3. Efter mat la jag ner mina barn på rygg och stoppade i nappen som dom fick suga på den. Efter någon minut tog jag upp dem och höll dem upprätt mot bröstet och så brukade jag ställa mig upp och gå omkring djupa guppande steg (eller hur jag ska förklara) och då brukade rapen komma. Det var näst intill omöjligt att rapa utan nappen i munnen. Hoppas du får till det :)

    SvaraRadera
  4. kan nog bara säga, ta upp honom över axeln och klappa honom lite i rumpan och smek på ryggen lite ett tag så kankse det kommer...=) Lycka till.

    SvaraRadera
  5. Jag frågade bvc om just det där med rapning, eftersom William oxå är väldigt svår att rapa. Och jag fick till svar att alla barn måste inte rapa, kommer det ingen rap efter typ 3 minuter så har de inge behov av att rapa.
    Det är inte livsviktigt om man inte har ett barn med kolik och magont då vill säga..kände ju lite panik eftersom alla pratar om att de måste rapa osv.. men det är tydligen sånt de sa när vi va små på bvc sa i allafall min bvc sköterska.
    William är tex väldigt fisig istället så han får liksom ur sig luften så.. och så sväljer han tydligen inte så mycket luft.

    Läste att man ska ha nappdelen fylld med mat och sen ha barnet så upprätt som möjligt när de äter de minskar luftintag tydligen.

    Men för att få William att rapa så har jag honom sittandes så han blir helt rak då brukar de komma om det nu finns behov av en rap då vill säga..!!

    Hoppas du kommer på nå bra sätt=)
    *kram*

    SvaraRadera
  6. När jag var liten gick mamma och pappa altid rund med mig mot axelt och guppade lite lätt. Det var nästan som att de dansade runt med mig. Medans de gjorde det klappade de mig lätt på rumpna. Lycka till! :)

    SvaraRadera
  7. jag brukar alltid he upp honom på axeln och sedan smeka snabbt och ganska hårt över ryggen och ner mot rumpan, funkar alltid för mig =)

    SvaraRadera
  8. Samma vackra ögon, Sådan dotter sådan son. Grattis Antonio!

    SvaraRadera
  9. Prova flytta upp honom så att hans mage vilar mot din axel så han får lite extra tryck över magen , funkade på Knäppisen här hemma.
    Annars är de ända tipset att ge honom till Gabriel istället!
    Jag lyckades rapa Anton 1/10 ggr men Jonas lyckades alltid:)
    Haha

    SvaraRadera