torsdag 19 januari 2012

Två zombies är fler än en zombie

Jag uppskattar den hjälp jag får med att ta hand om bebisen. Om någon vill hålla och jollra med honom när han är pigg så betyder det massa. Då kan jag få två händer fria.

Igår natt och dag var han omöjlig. Åt lite, var vaken, somnade, sov 20 minuter, vaknade, ville ha lite mer mat. Och så där höll det på. Jag fick bara sova korta, korta stunder och det blev jag inte utvilad av. Jag kände att jag behövde hjälp, så syster sov över och så hjälptes vi åt under natten. Likförbannat så vaknade det två zombisar i morse i stället för en. Hahaha. Men jag känner mig piggare än igår, då jag var rädd att somna ståendes med Antonio i famnen.
Tack lillasyster för att du ställde upp för oss. Och va mysigt det var att ha dig här=)

Det går framåt för min lilla Antonio. Han har börjat att hitta sina fötter. Håller man upp honom som syster gör på bilden, så tar han emot med fötterna och står och gungar lite. För bara nån dag sedan gick inte det, då hängde de som två gökurs-pendlar i marken, eller så drog han upp dem under rumpan som två grodlår.
Vi la honom på mage för han var så pigg-piggelin igårkväll. Han ser så rolig ut när han gör sina miner medans han försöker lyfta nacken.

3 kommentarer:

  1. Vilka stora ögon han har, dom kommer han nog kunna charma en del flickor med sen :)

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde så att en tog natten och en tog morgonen.
    Om du ammar så kan du pumpa ut så din sambo kan ge flaska, vi använde ersättning.

    Vi gjorde så att under dagen hjälptes vi båda åt, första tiden så somnade vår dotter väldigt sent allt mellan 23-03 och oftast sov hon 3-4 timmar för att vakna och äta, ibland vaknade hon och hade svår att somna om, hur som helst så var en av oss som tog natten och matade & var vaken när dottern var vaken, då sov den personen bredvid vaggan.

    Den som sovit bra hela natten fick då gå upp på morgonen allt mellan 06-08 och ta bebisen då, så den andra fick sovmorgon så länge den behövde.


    Det är ett teamwork helt enkelt, när ni är trötta så se till att en av er får sova några timmar och så byts ni av. Kanske kan din syster eller mamma se efter bebisen två timmar så ni båda kan få sova?

    Om ett par veckor kommer han få in en rutin då funkar det bättre! Vår dotter började sova mellan 23-06 när hon var 3 månader, när hon va 5 mån sov hon 22-07. Och nu är hon 14 mån och sover 20-08. Men så kommer det såklart svåra nätter då & då. Men de blir enklare! De är dock hemskt att vara så trött hela tiden.. Tänk dig dem som har barn med kolik som alltså skriker större delen av nätterna i flera månader varje natt, då kanske du kan förstå varför vissa mammor inte orkar sminka sig & göra sig i ordning som du skrev häromdagen. Man blir helt hjärndöd när man inte får sova tyvärr. :-) vi hade turen att få en väldig snäll bebis.

    SvaraRadera