torsdag 30 december 2010

Vart tog sevicen i butiker vägen?

Jag är så irriterad idag. Folk verkar inte veta hur man är trevlig. Vart tog servicen i butiker vägen? Måste alla snäsa och fräsa. Man kan säga saker på ett snällt sätt. Jaja, jag kommer i alla fall sluta handla kläder på ett visst ställe. Detta har inget med att göra att jag inte fick byta mina smycken, för jag hade ju tagit bort prislappen. Var bara en fråga. Man vet ju aldrig. Men att personalen var så jävla otrevlig och en tjej bara snäste och en annan var så hård i rösten åt mig. Blir ju mörkrädd!! Blev jätteledsen och började darra på läppen. Var inte långt ifrån gråten när de var så dumma.
Jag handlar typ alla mina kläder där och så blir jag behandlad på detta sätt.
Blev så himla ledsen så ni förstår inte. man kan säga saker snällt och mjukt. Inte fräsa och svära, och säga samma sak 100 ggr. Jag är inte dum. Var bara en fråga.
=(
Nu är jag ledsen. Min dag är förstörd och jag fick ont i magen.
.
Sen hände två otäcka saker på stan.
En gubbe med rulator ramlade i en rulltrappa, men han verkade ta emot sig bra. Folk sprang fram fort och drog ner honom på golvet och fick loss rulatorn som hade fastnat mellan hans ben och rulltrappan. Han gjorde inte illa sig utan kunde gå därifrån.
När jag vänder för att gå därifrån ser jag en kille som frågar en man: Hallå, mår du bra?
Jag ser genast vad som håller på att hända och springer fram. Tar tag i mannen som flackar med ögonen. Han håller på att svimma och jag såg det på en gång. Fort som tusan ledde jag in honom på en frisörsalong och satte honom ner. Lutade hans huvud mot väggen och höll i hans hand. Då svimmade han. Personalen på frisörsalongen (Cut&Blow) kom och hjälpe till. Killen som hade frågat mannen om han mådde bra ringde ambulansen.
Jag satt hela tiden på huk framför mannen, och höll honom i handen, kollade pulsen och såg till att han andades.
Sen vet jag inte riktigt hur det gick. En tjej i personalen kände igen mannen och hans dotter jobbade i närheten så hon hade hämtat dottern. Dottern tog med sig sin pappa därifrån innan ambulansen kom. Varför hon gjorde det står inte jag för. Jag hoppas att han mår bra. Gjorde mitt bästa för att hjälpa honom.
Bloggar och bloggar. Skönt att skriva av sig. Blev lite ledsen idag. Har så svårt att ruska av mig saker. Är väl världens känsligaste unge=(

10 kommentarer:

  1. det osar Gina Tricot över hela inlägget.. du behöver inte bekräfta att det är dom men det är inte första gångern dom snäser till sina kunder, jag tycker du ska skita i personalen gillar du kläderna så fortsätt handla där varför ska dom få dig att känna att du inte kan handla där bara för dom är otrevliga, förmodligen är dom så som person lr hade en dålig dag. det är bara människor som du behöver stå ut med en stund sen kan du gå hem och garva åt att dom är så inkompetenta misreble people och att du är mycke bättre än dom :)

    SvaraRadera
  2. Kan det göra. Säger jag inte..
    Du får mig att gråta. Allt bara släppte nu. Att fler har känt som jag. Tack för att du skrev din kommentar. Trodde det var mig det var fel på.Jag försökte vara så snäll och trevlig, frågade ju bara men fick värsta utskällningen.
    På butiken finns en tjej som ALLTID ger bra servic, är trevlig och jobbar verkligen på rätt jobb. Synd bara att det är en enda!!!! Hon har aldrig en dålig dag. Aldrig hört henne fräsa.

    Nu är jag glad igen=) Pussar och Kramar

    SvaraRadera
  3. Jag gissar också på Gina Tricot.
    Jag har aldrig gillat deras personal.
    Varken till sättet eller utseendet.
    Dom går runt i butiken som om dom vore med i nån typ utav skönhetsshow.
    Den ena är mer sminkad än den andra, ser SJUKT oproffsigt ut!
    Dom äldre kvinnorna bär alldeles för lite kläder ungefär som om dom försöker se ut som sina kunder som handlar där, flickorna mellan 13-20 år.

    Nej, jag gillar inte tricot.
    Varken deras kläder (nu för tiden), deras personal eller deras jäkla discomusik som spelas så högt att man knappt kan höra sig själv tänka.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker inte att man kan skriva en massa skit om all personal i en butik. Det är så fel. Om någon eller flera är otrevliga så ska man inte dra alla över en kam? Vem är man själv för att döma över hur man klär sig? Ens klädstil har väl inget med personligheten att göra? Eller? Rätta mig om jag har fel. Vi är människor allihopa. Alla har väl dåliga dagar? Eller allmänt trötta på kunder som kommer in ständigt och klagar och lämnar tillbaka? Jag tror inte direkt att någon ville vara otrevlig mot just dig. Jag jobbar själv i butik och vet hur det är, regler är regler!
    Det kan man inte ändra på, dem ska bara följas! Aja. Nu vet inte jag riktigt hur din historia gick till men att döma hela personalen är fel!
    Jag har själv besökt Gina tricot och har blivit bra bemött. Kram.

    SvaraRadera
  5. Men Malin. Så skrev jag väl ändå inte.Att hela personalen var fel? Jag tog upp att jag tyckte att servicen på många butiker runt om förlorat sin goda och fina servic. Sen tog jag upp specifikt två saker jag uppfattade mindre trevliga + lite annat runt omkring.

    Malin, jag hoppas du är trevlig mot dina kunder. Jag kommer gärna in och handlar hos dig då=)

    Tex, en gång fick jag byta en sak på Media Markt för jag hade hittat en billigare på internet. Varan var öppnadoch använd. Jag fick den till samma pris fast varan på intenetet var slut, plus att jag fick byta färg. tack vara att den söta killen inte följde reglerna utan lät mig byta har vi sedan dess handlat, 2 tv, dator, bärbar, systemkamera, digitalkamer, objektiv, ännu en tv, fön, plattång, x-box m.m. Nu handlar vi bara på mediamarkt tack vara den händelsen.

    Varför jag tog upp detta vet jag inte. Men ibland får man det där lilla extra som får en att komma tillbaka. Det är lite det jag saknar på runt om i Västerås...

    SvaraRadera
  6. Men marlene, jag skrev aldrig att det var just du som skrev allt! Jag läser även dina inlägg. Som sagt tycker inte att man ska döma en hel personal i en butik.

    Försök att vara positiv! Det kanske inte var just din dag, du har väl handlat förr i samma butik? Blev du illa bemött även då? Jag menar, onödigt att skriva ett inlägg för en sån liten sak.


    Marlene, jag jobbar på Statoil och du är välkommen! Ha det bra.

    SvaraRadera
  7. Malin L: Jag läser även dina inlägg?? Du menar kommentarer??? Alla andra ggr jag handlat har jag bara betalt och gått. Sen finns det som sagt andra som är jättegulliga och kommer fram och hjälper.


    Jag står för vad jag tycker och hur jag blev behandlad.Sättet de sa saker på.Bara snäsa så där. Nej. Usch! Som sagt tappar jag lusten att komma tillbaka. Finns väl andra ställen...

    SvaraRadera
  8. Jag håller med dig att man inte får lust att handla där det är otrevlig personal men samtidigt ska du inte ta det så personligt att du ska sluta handla där om du alltid brukar handla där annars.för sånna människor kommer man tyvär möta överallt. Sen tycker jag att bara för att man har en dålig dag ska man inte låta de gå ut över sina kunder sen om man är trött på klagande kunder spelar ingen roll, de finns alltid saker man inte gillar med sitt jobb men de gäller fortfarande att agera profesionellt och få sina kunder att trivas annars ska man inte jobba med människor eller i butik!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker det är roligt att läsa om hur folk ska kritisera vem och vad som skrivits om en viss butik näör du ist borde hyllas som en god medmänniska som gjorde det du gjorde för den svimmande mannen. Dom flesta människor idag skiter i sånt mer eller mindre. Man kanske på sin höjd stannar och tittar och bara hoppas att "kan inte nån göra något"...

    Jag tycker det är skönt att läsa sånt här marlene och jag tackar dig som medmänniska för att såna som du finns och för att du bryr dig om andra. Jag har själv varit med om liknande saker som likagärna hade kunant få dödlig utgång mitt i stan där hundratals människor går och vad hände?.... alla gick förbi utom ett äldre par som hjälpte mig till sjukhuset och hade inte det hänt hade jag kunnat vara död idag vid bara 30 års ålder.

    Fortsätt vara den du är och låt ditt goda hjärta visa vägen för alla andra i samhället så kanske sverige och världen blir ett bättre ställe. Som Thomas Dileva sjöng en gång i tiden: Vi har bara varandra!

    ta hand om dig

    /J

    SvaraRadera
  10. Johan. Vilken tur du hade att de äldre paret stannade och hjälpte dig. Mitt egna agerande kanske har att göra med de jobb jag haft. Jag är utbildat i första hjälpen och HLR. Vet precis vad man ska göra. Sen höll jag mannen i handen hela tiden för att han skulle känna en trygghet men även kontrolera pulsen och medvetandet. Ambulansen kom sen, men hans dotter kom ju som sagt till platsen och gick iväg med honom fast han var helt groggy. Vet ej om han fick den vård jag anser han borde haft. Ambulansen kanske åkte sen igen. Vad vet jag.

    En annan gång blev en kille påkörd av en bil. faktiskt lite killens fel som cyklade rakt ut i en korsning i hög fart.Även bilen som borde stannat eller kört jättesakta fram då det är en cykelbana man kör över. Cykeln var helt vikt. Mannen gav sitt nummer till killen och åkte. Killen bar sedan iväg cykeln. Jag kunde inte sluta tänka på hur det gick till. De erbjöd inte ens honom skjuts eller en ny cykel.
    Så jag och in sambo letade efter killen och hittade honom. Vi sa att vi skulle skjutsa hem honom. Vi hämtade bilen. Han fick skjuts ända hem.

    Du nämner att många bara står och tittar. Men ibland vet man kanske inte om man ska ingripa eller inte. Det kan redan vara folk på plats och då kan det bli jobbigt med bara fler som ska fram. Det kan vara så att man själv hamnar i fara. Tex om det är bråk efter krogen.
    Det handlar om moral och etik. Jag är dålig på moral för jag säger ofta emot mig själv. Vad är rätt och vad är fel. Jag anser att en sak är fel men handlar så själv i en annan situation. Altså så har jag inte rätt att tycka så då jag själv handlar så. Det är svårt. Huvudsaken är att jag försöker vara en god medmänniska. Faktiskt.

    Ta hand om dig Johan
    //Marlene

    SvaraRadera