tisdag 14 december 2010

Fakta om min lilla pomeranian Hiroshi

Ingen har väl missat att Kissie skaffat sig en liten hund. Likaså Dessie. För er som inte vet vilka dessa två är så är det bloggare båda två, varav den ena är sveriges störtsa. Jag är också bloggare och har också en söt liten hund.
Min hund heter Hiroshi, men kallas kort och gott för Hiro.

  • Han är en pomeranian, även kallad dvärgspets. Pomeranian är ett nyare namn, men om någon gammal dam frågar, så svarar jag dvärgspets, för att de lättare skall förstå.
  • Hiro är 1 år och 2 månader.
  • Han är fullvuxen och väger 2,4 kilo.
  • Hiro hårar nästan ingenting. Inget som märks i alla fall. Många katter hårar, likaså korthåriga hundar, men Hiro fäller knappt någonting. Jag har aldrig hundhår på mina kläder, eller att det ligger hundhår i soffan.
  • Min lilla hund är busig och vi leker ofta med varandra. Vi lekar jaga, jag retar honom genom att dra i hans öron, vi leker med hans laksaker och jagar bollen. Vi brottas och jag kittlar honom. Jag anser att det är viktigt att jag som människa kan leka med honom så som han leker med andra hundar.
  • Hiro är frusen av sig nu på vintern, så han har både tröjor och jackor som jag har köpt till honom. Nu när det är så kallt går vi bara ut på gården och går runt, istället för att gå på promenad.
  • Hiro behöver inga långa promenader då han ändå bara stannar för att nosa och markera ÖVERALLT. Det räcker med en liten sträcka. Ibland på en stor öppen plats kan jag släppa honom så han får springa av sig.
  • Hiro sover bredvid mig i min säng. Han är väldigt gosig och kelig och vill gärna ligga tätt tätt intill under mitt täcka när det är sovdags.
  • Hiro är en smart hund och kan massa konster. (Om jag har godis) Annars lyssnar han inte alltid på mig. Har jag godis lyder han minsta vink.
  • Hiro är duktig på att visa vad han vill. Han visar om vattnet är slut, om maten är slut, om han vill gå ut, om han vill gå till sängen för att sova för natten. Detta är så gulligt så jag ler lika ycket varje gång.










7 kommentarer:

  1. Tack så jättemycket för informationen :) han är så himla söt.
    Jag har en fråga till, vet du om han är allergivänlig som man kan läsa? :)

    SvaraRadera
  2. Så himla söt han är Hiro! :)
    Att Kissie skaffat sig en liten chihuahua skrämmer mig lite. Är tveksam om hon kan ge den trygghet och det lugn en hund behöver för att själv bli en trygg och stabil hund.
    Hade jag varit uppfödare hade jag aldrig sålt en av mina valpar till henne.

    SvaraRadera
  3. Killer längtar efter Hiro!!
    puss till er

    SvaraRadera
  4. Gud vilken liten sötis! Har funderat jättelänge på att skaffa hund när jag flyttar till egen lägenhet om något år, och är verkligen helt fast i pomeranianer!

    Har dock lite frågor... Hur mycket blir det att du betalar i snitt per månad för Hiro? Hur många timmar klarar den att vara själv hemma? Vet att man ska undvika de, men tänker i tillexempel vissa nödfall då man inte lyckats hitta hundvakt. Hade varit jätteglad om du svarat :) KRAM!

    SvaraRadera
  5. Matilda: Hiro kostar ingenting i månaden. Jag visar en bild på mat så är han mätt typ;) Helt ärligt köper vi hundfoder skitsällan. Tror vi är inne på tredje lilla säcken sen han kom he hit för ett år sedan. Det som kostar är veterinärbesöken, sprutor, och den operation vi gjorde när han skulle operera ut 4 st mjölktänder. Sen köper jag ju godis, dentastix och svindyra hundkläder och halsband till honom. Sele, koppel m.m.

    Jag lämnar Hiro MAX 4 timmar själv. En gång blev det 5 timmar men det är ända gången.
    Då räknar jag inte om jag är ute på krogen för då är det ju natt och han sover ju ändå.

    So valp lämnar man inte en hund själv. jag tränade Hiro länge. I början lämnade jag hono själv när jag gick ut med sopr eller ner till förrådet. Korta korta stunder...so blev längre och längre med tiden.
    Lämnar jag Hiro själv hemma så sover han bara bort tiden i väntan på att jag ska komma hem. Han är ju min lilla älskling så han får följa med så ofta det går.=)

    Tror jag svarade på allt där
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tack för alla svaren!:)

    Gud, jag är så avis på dej. Vill med ha en pomme nu!

    Då är de rätt så billig kostnad per månad endå ju! Roligare, då kan man lägga pengar på fina kläder och lyxiga grejer till ens älskling;)

    Jag har med tänkt på det, har läst på olika ställen att man definitivt inte ska lämna hunden själv och massa sånt.. Men tycker endå att vår stora hund vi har här hemma fixar de utan problem, sålänge hunden är trygg i hemmet!


    Har en sista fråga, hur mycket köpte du Hiro för?
    Det är nog själva inköpet som blir de dyra. Men absolut värt det!

    Sjukt fin och "fyllig" blogg, massvis o läsa.. Har suttit o läst igenom din blogg i 1 timme nu haha. Du har en ny läsare! ;) keep up the good work.
    Kram

    SvaraRadera
  7. En pomme behöver INGA kläder!! Herre gud! De är en POLARHUND! Den har underull som klarar många minus! Köp en nakenhund om ni nu ska sätta på den kläder för de MÅSTE iaf ha de för att inte frysa ihjäl -_-
    därför pommar inte släpper nå mkt hår för de har så tjock underull (som klarar vind och kyla) så det "fasnar" i pälsen så den måste borstas typ en gång i mån.

    SvaraRadera