måndag 20 december 2010

Katt som är förlamad i bakbenen

Idag var jag och tittade på en ny jacka till Hiro. Hade fått tips om en avskild djuraffär i Västerås som hade ett litet utbud med jackor och tröjor till små hundar. Jag hittade några jag gillade så efter jobbet åkte jag och Gabriel dit och provade ut en som Hiro ska få i julklapp.
(Det blev den som han provar i filmen).
.
I affären finns en katt som är där med sin ägare på jobbet. För ett tag sedan blev katten överkörd och kom inte hem på kvällen. Morgonen därpå kom han krypandes till dörren till sin husse och matte och skrek. Han skrek som en människa och bakbenen var bara slamsor. Katten hasade och ålade sig ända hem. Ägarna åkte upp med katten till Strömsholms djursjukhus där de ville avliva katten men husse ville inte det utan ville ge katten en chans.
Idag är katten förlamad i båda bakbenen, men hasar sig fram på frambenen. Katten är väldigt snäll mot andra djur. Han nosade på min lilla Hiro och morrade inget alls.
.
På djuraffären träffade vi annan hund som kom in då lille Hiro provade ut sin nya jacka. Diesel hette han. Hiro och Diesel kom väldigt bra överens och busade lika mycket båda två. Hiro har ingen busig hund i samma storlek som han kan leka med då hans bästis Killer numera bor i Italien=(
Jag tog Diesels mammas (mattes) nummer. Ska ringa så Hiro kan komma och busa med Diesel någon dag. Diesel finns också med i filmen.
..
Här är en film på hur katten som blev överkörd ser ut idag.


14 kommentarer:

  1. Nejmen hej!:)..

    tråkigt det här med katten fyfan:/.
    Men kul att du la ut filmen:)!! De får ta och träffas nån dag, så att de kan leka av sig lite:) KRAM.

    SvaraRadera
  2. Stackars katt,låt den somna in.
    Vore det mest värdiga tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Louise Lalle Winther20 december, 2010 20:45

    Vilken kämpe han är katten! Vilken butik var ni på?
    Har läst din blogg över ett år nu, blev så kär i din hund, och nu har jag en egen pom-pojke, 3 månader är han. Vi vill gärna träffas och leka nån dag :D Vi bor på Haga.
    Du kan väl mejla eller adda mej på facebook om du är intresserad :)

    lollo_winther@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Anonym ang katten. Vill inte låta otrevlig men hur tänker du nu? Är bara nyfiken på din åsikt. Jag tyckte det var helt otroligt att den levde och mådde bra. katten har anpassat sig och skall snart börja på träningssim. Finns hundar utan bakben eller framben. Ska man döda ett djur bara för ett handikapp. Om en katt är blind, ska man döda katten då?
    Föelåt en vi tänker nog lite olika här. Katten lider inte utan fick en ny chans i livet och klarade sig. jag är lycklig över att den klarade sig efter allt det hemska som hända.
    Varför tycker du man ska avlida den. Som sagt får du inte tro att jag är fräsig utan jag vill bara höra hur du tänker. Finns säkert många som håller med dig men jag tycker att om man kan rädda sitt djur som man har så kärt, så ska man göra det. Kanske man kan ge en rullstol till katten. Så den går på frambenen och rullar på bakbenen.
    Hoppas du skriver tillbaka.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Åhh Lolla. Vilken lycklig dag för Hiro. Två vovvekillar som kompisar. Inte varje dag. Hiro vill jättegärna träffas. Hiro är så busig och jag vill gärna träffa din lilla bebis. En liten valp. Du träffar mig på egen risk då din hund kan hamna i min jacka och "råka" komma med hem. Jobbar fram till jul men i mellandagarna kan vi väll träffas med våra pommar=)
    Innan din bebis växer, vill se honom liten. De växer så snabbt ju.
    Vad heter din pomeranian då?

    SvaraRadera
  6. Åh vad kul, vi känner bara stora hundar som vill äta min lilla pälsboll :((( Han heter Dante och han är helt fantastiskt söt såklart! :D Vi kan åxå i mellandagarna! Wiiie :D

    SvaraRadera
  7. En katt med tre ben kan leva ett fullgott liv,men släpande på hela underkroppen kommer till slut leda till sår och svårartade infektioner i och med att den inte får undan sin avföring så som det är tänkt-men delar din grundsyn att man ej måste avliva djuret enbart pga ett handikapp.
    Men är dock ingen veterinär,hoppas jag har fel,annars är det mer än synd om katten,kan tyärr inte se något gulligt i det.
    Trevlig kväll !
    trevli kväll !

    SvaraRadera
  8. Vilken Söt katt :) Ses i morgon :)

    SvaraRadera
  9. Så underbart att ge katten en andra chans!! Den ser ju ut att klara sig fint, den kommer lära sig leva med detta handikapp - för det får ju vi människor göra - jag menar, vad är skillnaden.
    Sööööööt!!

    SvaraRadera
  10. Jag håller anonym oxå en viss del.När en katt blir förlamand i underdelen är det många faktorer man måste ha i åtanke med.
    Dels så kan djur inte prata och säg om den har ont.Vetrinären säger att katten är förlamad MEN en del nerver kan vara intakta och ge nervsmärta+att katten överbelastar hela kroppen fel och med åren kommer förslitningskador.Innan det kommer den medicinska faktorn in.Då de en kan kissa aller bajsa som den ska.
    Jag känner en del påkörda katter som blev bra igen men efter något år visar det sig att där skadan va inte alls va läkt utan det blivit pålagringar i skeletter och detta gör ont!
    Artros är en av dem sjukdommar som kommer.
    Det är just detta som jag peronligen anser är fel.Visst man älskar sina familjemedlemmar enormt mycket men man måste oxå förstå att man har makt att avgöra en del och ta beslut som är jobbiga.
    Jag har haft många katter sj som har blivit behandlade i många år av olika åkommor.
    JAg hoppas bara innerligt att katten går på smärtstillande då den all säkerligen har ont eller kommer att få ont mycket snart.
    JAg ser inget gulligt i det här eller att katten har fått en chans,för det är vi "mänskan" som har tagit ett beslut som abolut inte är humant.Att man kanske amputerar ett ben är sin sak men som sagt att hela underdelen är förlamad anser jag verkligen ej är humant.

    SvaraRadera
  11. Mycket bra skrivet. Du har så rätt så. En sak jag la märke till var:Jag känner en del påkörda katter. Hur många katter känner du? Eller bor du i ett område där katter blir påköra. kanske jobbar du med gjur helt enkelt.

    Om min hund blev förlamad och kissade och bajsade fel hade jag torkat och tvättat efter varje gång. precis som du gör med en beis. inga problem alls.

    SvaraRadera
  12. Hur i helvete kan du låta din hund hetsa den stackars katten?
    Klart att den inte morrar, den är ju för helvete FÖRLAMAD! Den har inte en chans och vill bara försvinna därifrån.
    Katten hade mått bättre om den fick bli avlivad.
    Fruktansvärt oansvarigt och omoget av dig att låta din hund springa fram till katten.

    SvaraRadera
  13. Anna. Ägaren sa att den ofta lekte med små hundar. Ägaren står ju med. Min hund vill bara leka. Den springer inte fram. Hiro hoppar runt omkring katten. i slutet leker han med en annan hund.

    Varför är det omoget för?? Katten hetsas inte. Vilka ord du hittar på Anna.

    SvaraRadera
  14. stackars katt :(

    SvaraRadera