onsdag 30 april 2008

Söker jobb. Se hit alla arbetsgivare!

Jag fick ett tips i kommentarsfältet att skriva lite om mig själv utifall någon arbetsgivare eller liknande råkar läsa min blogg.

Yrkeserfarenhet
2005-2008
Maskinoperatör, Outokumpu, Västerås.
Huvudsakliga arbete vid kamrörsmaskin till ytförstorade rör. Andra arbetsuppgifter var packningsarbete, arkivering av dokument, sågning, metallåtervinning och traverskörning. Arbetade även med skrotning av felaktiga rör, plastisolering av kopparrör, vid ugnen för mjukgörning av kopparrör.

2007
Butiksbiträda, Videorullen, Västerås.
Ansvarade oftast över butiken. I arbetet ingick kassahantering, filmuthyrning, städning och varuhantering.

2006-2007
Fest- och eventarrangör, Pluto Matsalobar, Västerås.
Ansvarade för planering och genomförande av arrangemangen. Hade visst ansvar för marknadsföringsmaterial och skötte materialinköp.

2002-2004
Butiksbiträde, Vinhandlar´n, Västerås.
Extraarbete. Hade vid vissa tillfällen ansvar för hela butiken. Skötte kassahantering, försäljning och varuhantering.

Här följer kortfattat lite fler arbeten:
  • Har även jobbat med att städa flygplan på Västerås flygplats. Där lärde jag mig att jobba under press och finna egna lösningar på kort tid.
  • Jobbat på hotell med att städa rum, ta emot gäster, servera frukost, tvätta mm.
  • Cafébiträde på Kaffe & Kök där jag skötte kassahantering, servering, dukning, kundservice och kök.
  • Praktik har utförts på Klädbutikerna We och Jc.
  • Har även praktiserat på Rix Fm i Västerås där jag snabbt lärde mig instrumentbortdet med alla knappar och dess funktioner. Fick vara med i radioreklam samt planera radioreklamer genom att bolla idér med personalen.

Personligt
Jag har nyligen blivit sambo och bor väldigt centralt i Västerås. Jag har ett estetiskt sinne där design och detaljer är viktiga för mig.
På min fritid tycker jag om att inreda hemma. Ett annat intresse är att resa till varmare länder, vilket jag helst gör med min mamma och lillasyster.
Jag lyssnar gärna på musik, där allt från dansband till schlager och reggae går in. En lördagskväll gör jag gärna om till en filmkväll där framförallt skräckfilmer är en favorit. Ett av mina huvudintressen är min blogg på Internet som jag skriver på varje dag. Det som är roligt är att skriva och göra layout med bilder. Ett annat intresse är att besöka övergivna platser så som hus eller fabriker och sedan fotografera dom och ta reda på om platsens historia.

Självklart kan jag maila över mitt cv och referenser om någon är intresserad.

Söker framförallt jobb i Västerås där jag bor.

Trevlig valborg. Mot Uppsala!

Snart skall vi (mamma, Becc, Gabbie och jag) cykla till centralstationen för att därifrån ta bussen till Uppsala. För er som inte varit i Uppsala på Valborg kan jag berätta att det är alltid fullt med folk och det firas överallt. Här är en bild på hur det oftast ser ut från kyrkobacken och neråt.
Jag har packat ryggan full med cider. Fören gångs skull skall jag dricka=)

tisdag 29 april 2008

Köpt en soffa.

Idag åkte mamma, syster, Gabriel och jag till systemet för att ladda upp inför Uppsalaresan som äger rum imorgon, valborg. Vi passade på att besöka den nya möbel- och inredningsbutiken Nordik på Hälla.

Just nu har vi en soffa jag fått av min kompis James. Den suger! och Gabriel vill bara slänga ut den genom fönstret.


Kolla in syrran i mitten!


Där fastnade vi för en soffa. Vi hittade en på Mio igår men den var två meter som djupast. Denna var bara 1.60 vilket passar bättre i vårat "lilla" vardagsrum. Sedan var den så mjuk och skön att sitta i.


Vi mös och provsatt den på alla vis. Vi satt, låg och kröp.


Jag kände på kuddar medans Gabriel..ja..Efter mycket provsittande och tygtittande valde vi att slå till. Vi har alltså köpt en soffa idag. Den kommer hem till oss om 6 veckor! 6 veckor!!! Orka vänta. (Denna soffa fast med annat tyg).
Grattis till våran nyasoffa. Man kan även ta bort kuddarna och sova i den om det skulle bli relevant. Mest en parentes...

Vad är tacklafest? Blondin-Marlene

Idag sa jag något riktigt dumt.

Var på mitt gamla jobb för att skriva på lite papper mamma har hjälpt mig med. Min mamma är snäll och hjälper mig en hel del eftersom jag mår lite si och så från dag till dag nu!
Ute i korridoren på Våning 1:ts kontors-whitebord stod det om en fest.

Marlene: Mamma, vad är en tacklafest?
Mamma: Vadå?
Marlene: Ja, det står ju där. Att Tommy skall ha en tacklafest.
Mamma: Det gör det ju inte.
Marlene: Joho. Där. Är inte tackla den där draken i bröderna Lejonhjärta?
Mamma: Nej, det står taklagsfest.

Som om det sa mig något mer...Mamma förklarade att man kunde ha en taklagsfest när man lagt nytt tak på huset eller byggt ett nytt hus. Fast i detta fall är det en lekstuga Tommy har byggt.

Jag jobbar som sagt inte kvar, och har inte ens jobbat inne på kontoret, men skrev upp mig ändå,i smyg. Får se om jag blir bjuden i slutändan...


Här har jag envist tvingat mig på kan-komma-listan.


Utanför träffade vi Hasse och Peo. Peo är han till höger.


På väg in i verket hittade jag en sten och började skratta så magen vek sig. Någon hade ritat av Peo på stenen och skrivit hans namn på den. Likt?Smög på Kaj bakifrån och blåste honom i nacken. Rätt så skrämd blev han. Har kluddrat över mitt ansikte eftersom jag såg lite mongo ut på bilden. Minst sagt...
Mamma och några andra.

Den vita tigern

När jag var liten hade jag en stor vit gossedjurs-tiger. Den hade min mamma vunnit i Parken Zoo, Eskilstuna. Min mamma vann alltid saker till mig, hon hade jämt en sådan tur med lotter.

Jag hade även en kusin, har nu med föresten, som heter Kim. Han älskade min vita tiger, ville ha den så mycket. Han sov ofta över hos mig, och då sov han med Tiger i sängen. Jag tror till och med att Kim sov över hos min ibland bara för att få leka med min vita Tiger.

Här är en bild på mig, Kim och den vita Tigern. Ser ni hur stolt jag håller om den. Sen Kim som står där och är lite mindre än mig, ser lite ledsen ut, pillar med sina fingrar. Jag har säkert varit elak mot honom och sagt att "jag" skall leka med Tigern för den är "min". Jag kunde vara sån, barn i allmänhet kan vara sånna. (En sak man inte bryr sig om blir helt plötsligt viktigt bara för att ett annat barn vill leka med den).Förlåt Kim om jag var elak mot dig.
Har för mig att jag frågade om du ville ha Tigern när jag blev större, men tror du sa nej.


Jag, Kim och den vita Tigern.

Tv 3 intro 90-talet.

Jag minns denna såväl. Norge, Sverige och Danmark hade samma intro för kanal 3 till 1994 tror jag.

Jag skall vara ärlig.Idag mår jag inte bra. En klump i magen som bara växer. Det är det här med att vara arbetslös. Att inget går framåt. Känslan av att känna sig värdelös och att man inte duger till. Det är hemskt. Har inte känt så än men idag, just idag kom den där känslan. Mår jättedåligt. Ögonen fylls till bredden av tårar som kommer från den där klumpen i magen. Jag saknar mamma också. Mamma som alltid tröstar.

Nu sitter jag här själv och känner oro inför framtiden, imorgon, nästa vecka, om en månad. Jag vill känna mig behövd, tillföra något, ett litet jobb i alla fall. Någon dag i veckan, vad som helst. Känna att jag gör någon nytta!

Jag går min kurs och är jätteduktig men jag har fortfarande inget jobb=(

Duger jag inte till något? Så känner jag, eller det är den där klumpen som säger så. Dumma elaka klump i magen!

måndag 28 april 2008

Promenad genom en kyrkogård

Lördagens kvällsnöje tillbringade jag med min syster Rebecca. Vi tog en promenad till kyrkogården som ligger bara ett stenkast ifrån våran lägenhet.


Rebecca läser alla skyltar och tycker att det är spännande.


Här sitter vi i något litet stenhus.


Kapellet. Fin bild va? Fick till det i kvällsljuset.


En mystisk gravgrind.


En läskig dörr. Vad finns där bakom mån tro?


Efter att vi gått runt på kyrkogården och tittat på alla fina familjegravar och läst alla skyltar så bestämde vi oss för att gunga på en lite speciell gunga. Det gick så där. Vi fnittrade mest. Här är den berömda gung-filmen.

Rebecca Zufic och Marlene Zufic in the SwingMovie:söndag 27 april 2008

Loop Tropps hår... En "tankenöt"

Såg på Plutos hemsida att Loop Tropp varit där och spelat.
Jag tittar på bilderna av honom och ser hans hår. Jag tappar min haka, får ta fingret till hjälp för att få upp den igen. Vad har han för hår? Får det där kallas hå? Är det en frisyr kanske? Eller en mössa.

Kanske har det varit Dreadlocks för länge sedan, som med tiden har knytits samman med varandra och blivit "ett".


Det ser ut som ett djurskin som ligger ovanpå hans huvud. *rynkar på näsan* Hör det till han still, eller livstil. (Hoppas på det förstnämnda).SER NI???

Jeans med inbyggd string

Nu har ett nytt jeansmode smugit sig på. Jag har dock inte brytt mig eftersom det inte är något för mig men idag bestämde jag mig för att skriva lite kort om det.


Efter, korta kjolar, utsvängda jeans och ballerinaskorna så kommer nu jeansen med inbyggd stringtrosa.Från jeans med hög midja till jenas utan midja. Jag hänger inte med!


Alla kan inte bära dessa jeans för alla har inte en snygg häck. Så är det. Det är bara ett fåtal som har en häck tålig att visa upp. Jag skulle kunna bära upp jeansen med stolthet men jag vill inte!
Läs mer om dessa jeans på Sofis Mode.

Vet ni var vi har köpt våra nya knivar?

Gabriel och jag har köpt en ny brödkniv. Vet ni var vi har köpt den?
Svar: I Skärholmen! Hahaha


Vi har även köpt en ny kökskniv. Vet ni var vi har köpt den?
Svar: I Knivsta..... Hahaha

Helgens utgång spenderade vi på...

Helgens "utgång" bar av till La Pasta mitt i stan. Ni hör själva hur jag försöker få la pasta att låta som om vi har varit ut. Oki, så här då. Vi satt på en uteservering och drack lite vin och öl. Jag drack två öl och när vi skulle hem skrattade jag så jag fick ont i magen. Väl hemma var det dags för mig att slänga ihop lite käk. Och nu skall jag berätta en sak för er; vet ni hur snett man skär, och ojämt för det delen, efter två öl?


Här sitter några av oss på La Pasta. Mysigt.


Emmy och Axel. ( Ja, jag vet att hon ser bra ut)


Axel visar upp sin nya väska för Anna. Han kanske skall ha den på stranden i sommar säger han. Den är köpt på H&M på damavdelningen men han säger att det är hans färger ändå.


Min syster kom ner. Bakom henne kan ni se Gabriel med en "Dagens". Själv drack jag öl...


Fröjd och Martina. Lägg märke till mannen emellan dom som sitter själv vid ett bord. Tittar han rakt in i kameran?

Jag är inte med på ett enda kort för ingen tog på mig. Jag hade iaf på mig en fin peach-färgard sommarklänning. (punkt)

lördag 26 april 2008

Mazarinbåten var en kärleksgåva

Fredagen var varm och solig. Denna dag följde även Gabriel med och åt frukost med mamma och mig.


Här sitter vi på Valsaren och äter.


Jag satt länge och kämpade med en skapelse. Det var en segelbåt gjord av en mazarin. Den gav jag till Gabriel i kärleksgåva. Vem blir inte glad av en mazarinbåt liksom? Daaaaa.


Alla tre gick till OKQ8 efteråt. I bakrunden kan vi se det taggiga taken som förut var min arbetsplats. Hej hej!


Gabriel sa att han bytt bort sin bil mot denna? Han undrade om jag skulle börja gråta. Eller hur!


När vi kom hem (utan mamma) la vi oss på gården. Här ligger alltså Gabriel på en ROSA filt, med en ROSA HELLO KITTYkudde och ett ROSA HELLO KITTYtäcke och löser ett ROSA sudoku. Fint tycker jag=)


Sen bytte vi Gabriel bil mot hans mammas bil eftersom det går att ta bort taket på den bilen. Vi åkte till Maxi Stormarknad och trodde vi var coola. (Vi VAR coola)

Innan vi körde bilen utan tak skulle den förståss tvättas. Biltvätten skrämde mig och den lät så mycket så jag hörde inte vad Gabriel sa. Han skrek allt vad han orkade men jag hörde ingenting.

Gabriel och Marlene i biltvätten:

fredag 25 april 2008

Konsten Att Gunga...

Marlene: Kan vi inte gå till lekparken här utanför och gunga?
Gabriel: Nej.
Marlene: Men varför?
Gabriel: Jag kan inte gunga.
Marlene: Pfh. *stirrar* Vadå kan inte gunga? Alla kan gunga.
Gabriel: Nej, jag kan inte. Mår illa lixom.
Marlene: Men vi kan väl bara sitta på gungorna., och gunga sakta. Vi behöver inte gunga så högt.
Gabriel: Nej.

Marlene = tjurig.

Fotograf-Marlene

Missa inte mina bilder jag har tagit på våren. Det är hur jag ser på våren, ur mina ögon. Albumet ligger på min fotosida. Ni kan titta på bilderna HÄR.

Jag lägger in fler bilder vartefter. Tyvärr är det inga superproffsiga bilder eftersom jag tagit allt med min digitalkamera. Men jag är väldigt nöjd med vår-bilderna i alla fall.
Skriv gärna en kommentar om ni tycker något, så jag kan göra bättre ifrån mig nästa gång=)

Blommande träd på stan.

torsdag 24 april 2008

Ginatricotöppning

Mamma och jag stod utanför Ginatricot innan de öppnade idag kl 12:00. Det bara strömmade in tjejer ifrån ingenstans och klungan bara växte och växte. Sen öppnades grindarena och alla bara sprang in. Jag kom över de klänningar jag hade spanat på men hann inte till den sista. När jag kom fram till den fanns bara storlek 40 och 42 kvar=( men det kanske kommer in flera lite senare i veckan? Kan ju hoppas.


Bara tjejer stod i en klunga utanför Gina och väntade. Inte en ända kille syntes till.
Jag fick med mig lite shoppingpåsar hem. Lägger upp bilder senare idag på vad jag har köpt. Eller om ni skall ner på stan nu och bor i Västerås kan ni se mig i en ny röd sommarklänning;)

onsdag 23 april 2008

En solig Onsdag här i Västerås.

Dagen började med att jag gick upp tidigt för att vara med på ett webbinarie. Tråkigt var det. Sen träffade jag mamma för att gå och äta frukost med henne. Några gamla arbetskamrater satt ute i solen när vi gick förbi så vi stannade och umgicks lite.


Janne var mogen nog att fucka åt någon. Sedan hade han gjort illa sin t-shirt. Varför skulle det annars sitta ett plåster där?


Sonja kramar om mig. Bredvid sitter Kicki och i hörnet står Britt, för hon vill inte vara med på bild. Bra försök av henne iaf, men med på bild blev hon vare sig hon ville eller inte.


Jag berättar allt om flytten för Sonja.


Senare skulle jag och Gabriel ut i det fina vädret. Nedanför våran lägenhet stötte vi på min kusin Kim. Så skön 70-tals stil han hade idag=) Gillar hans frisyr skarpt.


Glöm ej att imorgon, 24 april, öppnar nya Ginatricot!


På affären Brothers hade dom flyttrea. Sjukt billigt. I vanliga fall är Brothers en lite dyrare butik. Gabriel köpte kalsonger för 20:- som skulle ha kostat 250:-. Så mycket REA var det. Detta kan man verkligen kalla REA! Hurra för Brothers idag!


Det var kaos i butiken. Som en vårmarknad.


Vi satte oss på en bänk på stan och vilade.


Då kom en gammal kompis till Gabriel. Dom gjorde den klassiska grabb-kramen. Ni vet när man kramar varnadra medans man klappar den andra på ryggen. Klapp Klapp.

Prästen som försvann.

Har ni läst om den katolske prästen som försvann? Jag har följt nyheten. Väldigt kortfattat så var det en präst som skulle sätta ett rekord. Han flög upp i luften med 1000 heliumballongner men efter 8 timmar förlorade han kontakten med marken. HUR??? Idag har man hittat alla ballonger men ingen präst. Läs artikeln här och titta på filmen när han flyger i väg och lyssna på hans nödrop.