tisdag 29 april 2008

Jag skall vara ärlig.



Idag mår jag inte bra. En klump i magen som bara växer. Det är det här med att vara arbetslös. Att inget går framåt. Känslan av att känna sig värdelös och att man inte duger till. Det är hemskt. Har inte känt så än men idag, just idag kom den där känslan. Mår jättedåligt. Ögonen fylls till bredden av tårar som kommer från den där klumpen i magen. Jag saknar mamma också. Mamma som alltid tröstar.

Nu sitter jag här själv och känner oro inför framtiden, imorgon, nästa vecka, om en månad. Jag vill känna mig behövd, tillföra något, ett litet jobb i alla fall. Någon dag i veckan, vad som helst. Känna att jag gör någon nytta!

Jag går min kurs och är jätteduktig men jag har fortfarande inget jobb=(

Duger jag inte till något? Så känner jag, eller det är den där klumpen som säger så. Dumma elaka klump i magen!

10 kommentarer:

  1. ush vet hur det där är,,, ett halvår, det skullle ordna sig efter studenten jue tänkte man, få ett jobb ha lite pengar ett tag,, men neee så blev det inte,,, slutade med att jag började plugga komvyx, au pair och nu högskola...blir nog kvar här med.. söka jobb utan ngn relevant kompetens suger..:(

    dessutom så känns ams bara överflödigt för de är inte mkt dem gör för en.

    SvaraRadera
  2. Du måste tänka possitivt gumman, man måste vara ständigt aktiv om man vill ha jobb.
    Gå runt å "knacka dörr" som de så fint heter. Det är snart sommar å det finns MASSOR med jobb lediga.
    Jag lovar dig, men du kanske måste sätta igång...typ NU! =)
    Ring mig så kan jag hjälpa dig, vi kan sitta tillsammans å kika.
    puss

    SvaraRadera
  3. Mm, är i samma situation, tröttsamt! Precis som hny säger jobb utan antingen relevant utbildning eller flera års erfarenhet är alldeles tokigt. Hur kommer man ut i jobb och erfarenhet när man ändå inte får nå jobb att skaffa sig erfarenheten ifrån.. Och visst är man så pass snabblärd att man kan klara av bre och sälja mackor åtminstonde haha. Dumma jobb! Så ser ut att bli högskola för min del med för att ska någon slags trygg grund för framtidens konkurrans som blir större av alla högutbildade.
    Men det är ju defenetivt klumpen i magen det är fel på inte dig, som sagt allt handlar i slutändan om hur man marknadsför sig själv även . Vi tar en CV promenad genom stan sedan givar alla på moppo som inte vill anställa oss ;) Kram pårej

    SvaraRadera
  4. Mamma är här. Prinsessan du har inte varit a-lös så länge, håll ut snart är det sommar o alla är lediga, då känns det bättre men till hösten hoppas jag det ordnar sig om du gör som liins uppmaning.
    Tag hjälp ifrån de unga, jag vet ju inte hur det är.Älskar dig så mycket/mamma

    SvaraRadera
  5. Vad har du för utbildning? Skriv ner lite grann....Det kanske finns nån som läser som har jobb åt dig eller har tips.....

    Bl a så söker vi folk.....

    SvaraRadera
  6. Sök in till högskolan till hösten så du har något att göra om du inte hittat jobb tills dess.

    SvaraRadera
  7. Hade jag vetat vad jag ville bli/plugga hade jag säkert redan sökt. Men jag vet inte. Jag kan så mycket och vill prova på en massa.

    SvaraRadera
  8. Men gumman då. Har du snackat med något bemanningsföretag? Jag hade varit i sverige mindre än en vecka innan manpower fixade jobb till mig. Dom ringer, och till och med sms'sar, varje dag om jobb. De vill ha folk till ica lagret, posten, bravida och ikea vad jag förstått. Fick tillbaka mitt gamla jobb på kommunen och tackade ja till ica hillton, så hör av dig till dem. Lycka till och trevlig valborg! Jag drar till fjällen, fest hela kvällen. :)

    SvaraRadera
  9. Jag har varit på intervju på lernia och hon ringde och sa efteråt att hon tyckte intervjun gick super och att hon skulle ha mig i åtanken om det kom in något. Nästa vecka skall jag på intervju på manpower. Sedan går jag omställningskursen på right. Det är en början i alla fall=)
    "Ute och glider med snowboard och skider".

    SvaraRadera
  10. Måste bara säga att Du nog är det vackraste som bor i Sverige tror jag, slog luften ur mig.
    nästa Izabella Scorupco!?

    Med ditt utseende behöver du verkligen inte oroa dig över framtiden, du har hela världen vid dina fötter! :)

    SvaraRadera