torsdag 18 april 2013

Har massa att blogga om men har varit sjuk


Har inte kunnat uppdatera för att jag har varit sjuk…igen. Mådde så dåligt när jag vaknade. Var väldigt yr. Lämnade Antonio på dagis med nöd och neppe, sen hem och gick ut med Hiro och slängde sopen. Efter det la jag mig i soffan och sov fram tills 13:15 då larmet ringde. Ringde min mamma och frågade om jag kunde lämna Antonio där efter jag hämtat honom på dagis,  så hämtar Gabbe honom när han sovit klart. Men när jag reste mig upp fick jag sätta mig igen. Jag var så yr så jag kände att jag inte kunde sätta mig i bilen och hämta Antonio. Fick väcka Gabriel och be honom åka istället för mig. Sen ringde mamma och sa att det bästa var nog om Antonio sov kvar för Gabriel skulle iväg efter att han sovit igen och jag mådde ju så dåligt. Så har legat hela dagen. Och halsen är värre. Tror jag haft feber för jag kallsvettades så mycket. Sen huvudvärk så jag fick ta imigran för att det skulle lugna ner sig. Och det konstiga är att doktorn inte hittade nåt. Nu väntar vi bara på odlingarna.  Varför i helvete är jag så yrslig och varför får jag så ofta ont i huvudet? Jag tycker jag är sjuk så ofta nu för tiden. Har verkligen inte tid med det.

Idag hade jag massa inplanerat och nu sket sig det, vilket betyder att jag ligger efter i det jag planerat. Saker läggs på hög och jag blir stressad. Hoppas jag är bättre i morgon så jag inte är sängliggandes i alla fall.
(Bilden är inte från idag utan ifrån helgen).

12 kommentarer:

  1. Krya på dig! Har din viktnedgång med din förlossningsskada att göra? Usch vad du måste haft det tufft efter förlossningen! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min viktnedgång beror på bra ämnesomsättningen. Har sett ut så här innan hag gick upp pga mediciner och sen graviditeten.
      Varför jag är sjuk nu och ofta yr, trött och huvudvärk vet jag inte varför:( vill vara frisk nu. Missar så mycket jag vill. Tack för omtanken

      Radera
  2. Hur har du gjort Antonios kuddhörna?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar du med tapeten bakom och allt? Det är plexiglas (vet inte om det heter just plexi). Glasdet är fastskrivat i väggen. Bakom glaset ligegr tapet. Man kan byta tapet om man vill då den bara ligger löst bako glaset. Här kan du se ett inlägg när vi gjorde det:

      http://marlenezufic.blogspot.se/2012/10/skydd-for-tapet-till-barn.html

      Sen är det en matta och på den en madrass som jag vikt till önskad längd. på madressen ett madrasskydd och sen lakan. En massa kuddar efter smak och tycke.

      Hoppas du fick svar på din fråga.

      Radera
    2. Det fick jag absolut:) Tack så mycket

      Radera
  3. Du kanske har fått virus på balansnerven? Då kan man bli yr och illamående samtidigt som man har en infektion i kroppen.. Krya!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan det vara. Balansen är ju inte alls som den ska!

      Radera
  4. Jag blev/blir väldigt sjuk jag med ofta. Allt detta efter att Liam började hos sin dagmamma i november. Barnen drar ju hem massa baciller därifrån och även fast dom kanske inte alltid blir sjuka (dock blir Liam de väldigt ofta) så kanske du inte "tål" dom bacillerna=)
    Jag e visserligen gravid igen och då e ju immunförsvaret sämre men jag håller med dej de e extremt jobbigt att vara sjuk hela tiden!=(
    Krya på dej!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hope you feel better soon love!
    Best wishes!

    www.courtneyjanet.com

    SvaraRadera
  6. Jag tror att du kan be din läkare fixa en tid hos en nutritionist för kanske att rätt kost kan hjälpa. Själv har väldigt snabb ämnesomsättning och därför har jag många ggr lidit av trötthet och känt nig tom lite deppig pga det. Jag fick råd att börja äta regelbundet VARJE dag och jag fick också äta blutsaft. 3 måltider och 2 mellanmål är ett måste varje dag för mig nu och jag mår så otroligt mycket bättre. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Att det kanske är så enkelt. Jag har ju otroligt bra ämnesomsättning. Blir typ förvånad om någon säger till mig; jag bajsar typ var tredje dag.
      Efter förlossningen och graviditeten var det väl mindre bra men nu är jag tamme fan igång. ;)
      Vad är blutsaft?
      Jag har ju börjat försöka äta flera gånger/dag fast något litet. För mitt blodsocker sjunker lika fort som ett löv i vinden. Kanske inte blir den trevligaste människan för tillfället. Så nu försöker jag läsa av hur jag mår strax innan, och så försöker jag få i mig något fort så jag håller en trevligare profil=)
      Ska tänka på det du skrev om att lite mat ganska ofta kan vara hjälpen.

      Mellanmål. Vem hinner? Räknas Tom&Jerry-kex och Loka till det;)(skoja)

      Radera
  7. Jag förstår precis hur du mår. Efter att jag fick min son hamnade jag sist på min lista så att säga. Helt plötsligt ville jag bara ta hand om barnet och min sambo. Trevligt och fint hem blev jätte viktigt också. Jag gillar att ta hand om min familj men nu försöker jag ta hand om min kropp så jag orkar med allt det roliga. Först slutade jag dricka kaffe då det tömde min snabba mage på noll tid kände jag mig grinig och lätt irriterad. Nu dricker jag te med honung istället.
    Jag försöker alltid hitta snabba recept och jag försöker laga nyttig mat som inte tar en evighet att laga. Till mellanmål tar jag t.ex. enkel fruktsallad, fruktjoghurt med flingor, vanlig sallad (tomat, gurka, romansallad, avocado, salt och rapsolja), apelsin med banan, jag gillar också att ta lite choklad efter mellanmål ibland :) Det viktigaste är att det går fort att fixa mat och att du tycker att det är gott.
    Blutsaft är flytande kosttillskott som innehåller vegetarisk järn och vitamin B. Har man järnbrist kan man lida av trötthet, det var därför jag testade och det hjälpte mig mycket. Blutsaft kan inte ge några biverkningar, man blir inte hård i magen av det så de är absolut värt att testa. Finns på apoteket.
    Ta din tid att komma in i bra rutiner nu när du är mammaledig. Tänk på att det kommer att bli svårare sen när du börjar jobba eller plugga. I början tyckte jag att det var ansträngande att tänka så mycket på mat då det finns andra kreativa saker man kan sysselsätta sig med men nu är det som att borsta tänderna :) Känns naturligt och jag har så mycket mer ork för annat.
    Jag mår bättre även psykiskt då jag känner att gör rätt för mig och därmed för min familj.
    Försök inte dras med trenden om att man ska va super sysselsatt och social, aktiv hela tiden. Man blir helt utbränd. Ta din tid för avkoppling och hälsa istället.
    Hoppas du mår bättre snart! Ta hand om dig!

    SvaraRadera