måndag 22 april 2013

Djäkneberget

Igår blev det utflykt till Djäkneberget. Antonios kompis Elmo och hans föräldrar var där. Vi hade bestämt träff. Gabriel och jag turades om att springa efter Antonio. Det är mycket äldre barn där som är vildare så man får akta sig för rutschkanan och gungorna.  Märkte även att Elmo var lugnare. När Elmo och Antonio skulle sitta på en varsin sten som såg ut som björnar åkte Antonio upp lika fort som han ville ner. Sen sprang han till nästa grej och sen till bänken. När jag vänder mig om sitter Elmo så fint kvar. Helt slut satte jag mig på bänken och sa; BYTE! Då fick Gabbe hålla vakt.

Antonio har haft en alldeles underbar dag. Han har ätit rån, kex och russin. Tittat på grodor i dammen. Är parningstider så det är helt fullt av grodor eller om det är paddor. Står massa människor kring dammarna och tittar. Sprungit och sagt hej till en massa främlingar. Smakat lersoppa som en äldre flicka rörde ihop i lekparken. Antonio tyckte det var gott och tog mer och flickan var mäkta stolt över soppan. Lite så här var det; hon hade radat upp med hinkar, spade och vattenkanna på en stubbe. Hon blandade vatten och sand och rörde om. Antonio skulle fram och kika i hennes hinkar vilket kanske inte är så uppskattat. Så jag höll i honom lite så han fick kika försiktigt. Så frågade jag henne vad hon lagade för smarrigt. –Soppa, svarade hon och skrattade. Sen gick hon och hämtade mer vatten. Då fick Antonio gå fram och titta i hennes hinkar. Så körde han ner handen i ”soppan” och stoppade därefter handen i munnen. Sen smakade han en gång till och det såg flickan som nu var på väg tillbaka. –Han tyckte din soppa var supergod, ropade jag till henne, sen tog jag ungen under armen och gick. Nej, jag bar upp honom fint och så hittade jag på något annat så hon fick ha sina hinkar i fred.

Vi har gungat och utforskat hela lekparken.
Antonio har ett fejkskratt. Han är så himla rolig. Han gör sig till och låtsasskrattar. Låter så förskräckligt kul. Här räcker han sitt rån till Elmos farmor som sitter bredvid honom. Drar snabbt tillbaka det och sen lägger han av fulaste garvet. Om jag översätter det han säger så bllir det väl något sånt här:

-Vill du ha ett rån. Nehä, det får du inte för det är mitt. Trodde du eller?! HAHAHAHA

2 kommentarer:

  1. Haha ser min systers pojkvän i bakgrunden på en av bilderna ;) står vid gungorna och håller i fred ;) / bea

    SvaraRadera