torsdag 18 april 2013

Det ska bli tyngder i form av ABC-klossar till mattan på loftgången


Vilka bra gissningar ni kom med. Har läst dem men inte kunnat svara för jag mått dåligt.
Det jag ska ha kullerstenarna till är tyngder på en matta för att ena hörnet inte ska blåsa upp. För att det ska vara lekfullt för Antonio tänkte jag måla dem till ABC-klossar.





Vi har en matta på loftgången. En grön matta som täcker hela våran uteplats. Den ligger så gott som på plats runt om hela uteplatsen för jag har vikt ner den mellan betongen och räcket. Men ut mot trapphuset går det inte att fästa den.

I ett hörn har jag en sten, i det andra hörnet blåser den jämt upp. Tidigare har jag haft en kruka med blommor och annat fint men nu kan jag inte ha blommor och annat smått för någon i familjen ska ta med sig sakerna till dagis då.


Så kom jag på att jag skulle lägga dit en sten. Sen började en idé växa fram att man kunde ta tre fyrkantiga stenar och måla dem som ABC-klossar. Lite lekfullare och passar Antonio bättre.

 
Tidigare år har vi (läs jag) inrett uteplatsen på en hel rad olika vis. Ett år har vi haft grön matta och kitschiga detaljer. Rosa flamingo, mattor i olika färger, sittpuffar och massa plastblommor. Ett år har vi haft grå matta och Shabby chic tema. Detta år blir det mycket mera färg Gärna alla färger på samma gång. Inredningen är Antonios leksaker. För övrigt ganska tomt för han river ju allt. Jag har satt upp en korg med blommor, får se om den får vara kvar.




Jag målade stenarna med barnfärg. Men jag kom på att den nog inte klarar utomhusbruk. Så när de hade torkat testade jag att sätta en sten under vatten (regn).
 
All färg åkte av. Så nu är jag på ruta ett igen. Har nå sprayburkar hemma. Tror det bara är grå färg tyvärr, men ska kika. Kan ju spraya dem grå och senare måla dit ABC om jag får tag i nån annan färg.

Så projektet fortsätter men nu vet ni.

2 kommentarer:

  1. Påhittigt! :) en fråga , använder du brun itsn sol och isf vilken? Helt perfekt och jämn hy! Snyggis, du ser riktigt vårfräsh ut! ;) :D kram från johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Johanna, brunspray: Ja, jag använder loreal sublime bronze, self-tanning dry mist.
      Finns på kicks.
      Har även solat solarium några gånger i december och 2 gånger i mars.

      Vill gärna sola mer men får aldrig den tiden. Min hy blir bättre efter att jag solat solarium. Men brunspray funkar det med. ;)

      Radera