onsdag 26 september 2012

Ikväll kl 20:00 på svt 1


Ringde för en tid sedan till patientnämnden, och de i sin tur skickade mitt fall vidare till patientförsäkringsnämnden. Där berättade jag lite kort om allting som varit och det som är idag. Papper skickades hem och det har tagit tid för mig att ta tag i allt. Idag tog jag fram brevet. Började fylla i. För första gången läste jag igenom min förlossningsjournal. Jag grät. Gud så känsligt det blev. Var jättejobbigt. Men nu är det klart.
Nu har jag fyllt i papper och skrivit min historia och skickat in till patientförsäkringsnämnen. Äntligen!

 
Fick en kommentar här på bloggen idag som jag vill dela med mig av.

Ikväll kl 20:00 på svt 1. Uppdrag granskning:
Svenskt samhällsmagasin från 2012. Säsong 12. Avsnitt 5 av 17. Tusentals kvinnor drabbas varje år av förlossningsskador. Nu har det framkommit uppgifter som visar på stora brister i förlossningsvården. Kvinnor skickas hem utan vare sig en korrekt diagnos eller operation. Vissa uppgifter tyder också på att det finns barnmorskor som medvetet låter bli att rapportera allvarliga skador, vilket kan få svåra konsekvenser för kvinnan.

 

Jag ska titta!! Undra om det ska ta upp något om sfinkterruptur.
 

4 kommentarer:

  1. Är så tacksam för att jag läste ditt inlägg innan kl: 20:00
    Har nu precis sett Uppdrag granskning och jag finner inga ord för hur det exakt känns. Jag satt med tårar i ögonen under större del av programmet
    Riktigt hemskt att det ska behöva vara på detta sätt!!! Känns ändå bra att fått lite mer fakta kring detta. Längtar absolut inte mindre efter att bli mamma efter att sett detta. Men hoppas självklart att förlossningspersonalen vet vad dem sysslar med när den dagen är inne.
    Kramar /Agnetha

    SvaraRadera
  2. Agnetha: Jag blev opererad men efteråt så hychades det så mycket, från alla håll, om vad som egentligen hade hänt. Det värsta var, precis som de sa i programet, att personalen säger att "lite får du räkna med efter en förlossning". "Det är inte så farligt. Gå upp och gå lite, sätt dig och amma". Och jag lovar, man kan varken stå sitta eller ligga. Jag låg ned på sidan och grinade illa.

    Blev arg när jag såg Uppdrag granskning. Att personalen kanske låter bli att rapportera en skada pga de kan få lägra lön om de har för många skadade patienter/år.

    Och att man som kvinna SJÄLV måste följa upp hur slidan ser ut efteråt. (Räknar ej med återbösket då såret var färskt och stygn fanns kvar)
    Att jag måste boka tid till MVC och Kvinnokliniken för att nu se om allt står rätt till.

    Att så få får information efter skadan om hur livet ändras, alla komplikationer som ofta uppstår efter en sfinkterruptur. Man får liksom upptäcka allt själv för ingen har berättat något.

    SvaraRadera
  3. Hej! Har har följt din blogg och nu förstått att du varit med om sfinkterruptur, du är en otroligt stark och inspererande person, de är inte många som är öppna med de. De är ett stöd för många kvinnor att få se att de faktiskt händer och de är ABSOLUT inget att skämmas över. Man bör få all hjälp/stöd/förståelse man kan få. Såg programet och rasade av ilska på speciellt dom som inte får sin diagnos o den hjälp man har rätt till. Hela din blogg är naturlig, öppen o ärlig. Fortsätt med din fina blogg och jag önskar dig all lycka med allt! Du har ett varmt hjärta! kram

    SvaraRadera