måndag 17 september 2012

Han gillar rosa, han är bög

Jag gick på dagis. Vi hade stängsel runt gården. På andra sidan stängslet så krattade en man löv. Han jobbade i området med skötsel av sopor, rabatter, städning m.m.  Vi brukade prata med honom ibland, så där över stängslet. Denna gång var vi ett gäng barn som satt och lekte i ett hörn av gräsattan. Mannen krattade upp höstlöv på andra sidan. Ett barn frågade vilken hans favoritfärg var. ”Rosa”, svarade han.

-Haha! Han gillar rosa, han är bög. Han gillar en tjejfärg. Så skrek barnen. Jag minns inte om jag var med i gloporden. Minns bara att jag sa att rosa även var min favoritfärg.

I dag önskar jag att jag hade varit medveten om genus och varit lite så där lillgammal. Ställt mig upp och gormat ifrån. Att alla kan tycka om rosa, vilket kön man än är! Att man inte ska reta någon annan beroende på vilken favoritfärg man har.

Mannen som krattade löv kanske blev sårad. Ångrade sig att han inte sa blå, eller kanske orange. Det var ju inte en unge som retade honom, utan en hel skara.

 
Detta var den enda bilden jag hittade från när jag gick på dagis och var i den åldern jag beskriver i texten.

4 kommentarer:

  1. Hej Marlene! Vi har dagisbilder hemma på oss allihopa! :)

    Kram från Emma, Elin Zetterbergs syster

    SvaraRadera
  2. Minns också sådant från när jag var liten. Hemskt egentligen hur man som grupp liksom hjälptes åt att nedvärdera både en färg och en läggning (och att man inte ens visste vad en läggning innebar) som att det vore det värsta tänkbara att avvika på det sättet :/

    SvaraRadera
  3. Skulle precis nämna att vi har massa dagisbilder hemma, men såg att syrran redan nämnt det. ;) Men då vet du!

    Men gud, dagis, det var tider det.. Stora sandlådan där vi grävde "kattguld", leksaksförrådet.. kommer du ihåg att fröknarna mutade oss med mariekex när vi gick "ärenden" till de andra avdelningarna? :)

    SvaraRadera
  4. Emma & Elin: Läste båda min blogg idag?!!!!

    Grattis till din son Emma=)

    Har ni någon bild som är fin kan ni väl scanna in och maila. Jag har inga kort på dig Emma, men på dig Elin. Du och jag i en trappa på Djäkne. (Favoritbilden).

    Lite vattenskadade kort på när vi klädde ut oss och din pappa fotade oss i källaren.
    Hojta om du vill ha så scannar jag och mailar när tid finns=)



    Kramar

    SvaraRadera