fredag 9 december 2011

Ska man ge presenter innan eller efter barnet är fött?

Ska man ge presenter innan eller efter barnet är fött?


Fick en väldigt bra kommentar av en tjej som heter Emma. Hon har märkt att jag skrivit om att vi fått väldigt mycket presenter till våran bebis som ligger i min mage. Hon undrar om det inte är efter bebisen är fött man skall få presenter.

Får jag själv välja så innan. Vi har ju fått saker vi behöver. Hade vi inte fått dem hade vi köpt dem. Så som skallra, medicin, speciell filt, kläder, blöjor, barnstol, bröstpump, skor, lakan, snuttefilt m.m. Efter bebisen är född så har man ju mycket av det man behöver. Nu innan har vi inte allt vi behöver än. Lättare att köpa en present.

Därav har man Babyshower i USA. För att få allt man kan tänkas behövas, samt massvis med kul prylar man aldrig skulle kommit på själv att köpa.

Självklart uppskattas det att få gåvor när barnet är fött, men jag personligen har känt att det har varit så skönt att få så här innan. Har fått så mycket användbart så jag är helt mållös. (Tack alla)

Så klart folk får komma och titta på bebisen, men precis efter förlossningen vill jag nog vila ut och orkar inte ha bjudningar var och varannan timme.

2 kommentarer:

  1. Sv: Ja det låter fakitskt mycket bättre som du beskriver det. Folk sa åt oss innan vi fick första barnet att handla inte så mycket kläder...för ni kommer få massor! Men det där beror ju helt på vilken umgängeskrets eller hur stor släkt man har. Det kan man ju lixom inte räka med heller att man ska få. Också är det ju alltid roligt när man får något annat en bara kläder tycker jag.

    Tack för en bra blogg :)Jag har nyss hittat hit och kommer fortsätta kika in.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker när barnet har kommit ! =))

    SvaraRadera