lördag 31 december 2011

Hur reagerar Hiro på Antonio?

Har fått lite frågor om hur det går med Hiro och en helt ny familjemedlem.

När vi kom hem så hade min mamma tagit hand om Hiro sedan julafton, då mina värkar började. När hon sedan kom hem hit med Hiro var han mycket arg på oss som lämnat honom. Han blir så om vi lämnar bort honom ett längre tag. Han blir arg, ledsen och besviken att vi lämnat bort honom. Då är det bästa att bara låta honom vara tills han vill komma fram själv. Inte påtvinga genom att lyfta upp honom och hålla på. Så när han kom hit så brydde han sig inte om bebisen så mycket. Sen på kvällen så blev han lite nyfiken då han såg att bebisen skulle ju faktiskt sova kvar här hemma….i våran säng! Han gick fram och nosade på Antonio och efter ett tag slickade Hiro Antonios hår.

Nu efter två dagar så har Hiro vant sig att bebisen nog ska stanna. Hiro hjälper oss på sitt sätt. Han har förändrats något dramatiskt. Han är så lugn och försiktig hela tiden. Han är vääääääldigt försiktig med bebisen. Tittar på bebisen, ibland går han fram och nosar lite, slickar. Hiro ligger gärna där bebisen är. Något han började med igår. Han vågar inte ligga för nära utan håller sig en liten bit ifrån och tittar på bebisen, pustar ut, och vilar. Vi tycker det går så bra så. Blir ju bättre för varje dag. Har ju bara gått två dygn med Hiro och Antonio ihop. Ska bli kul att se hur det är om en vecka.

Här är bilder från bara någon timme sedan. Hiro visar tydligt att han vill upp i barnsängen. Antonio ligger och sover eller ligger och flaxar med armarna, medans Hiro bara är bredvid.
(Helt plötsligt ser Lilla Hiro lite större ut än "Lilla Hiro").
Vill tillägga att vi har uppsikt när Hiro ligger nära Antonio, så att han inte lägger sig på huvudet. Man har ju hört skräckhistorier om sådant.

7 kommentarer:

  1. Jag är otroligt imponerad av er fina hund och Antonio ser ut som en liten docka - Fina familjen! =)

    SvaraRadera
  2. Så sött att han ligger bredvid :) jag tyckte han vaktade ganska tydligt när jag kom å hälsade på.. Han brukar ju inte morra å så på mig när jag kommer :)

    SvaraRadera
  3. Har din pojkvän ett utlänskt ursprung eller utlänska föräldrar? :)

    SvaraRadera
  4. Det ser helt fantastiskt mysigt ut. Jag har också en Pomeranian och jag hoppas han reagerar på exakt samma sätt som Hiro när jag får barn :) Gott nytt år till dig och din fina familj. Jag önskar er all lycka! Kram

    SvaraRadera
  5. Frida; Gabriels mamma är från Mexico.

    SvaraRadera
  6. är ni inte rädda att A kommer bli pälsallergiker senare ??

    SvaraRadera
  7. Tänkte på Niki's fråga...
    Kommer ihåg att det var jättemånga som sa till oss när vi skaffade barn "Nu måste ni ju ta bort hunden" och "Barn som växer upp med pälsdjur får oftare/lättare pälsallergi.
    Men...Det är faktiskt helt fel. Visst finns ju alltid undantag :/
    Hur som helst så har det funkat jättebra för våra två som växt upp med hund. Hundarna har också visat sig otroligt kloka å' snälla mot barnen. Dock ibland lite vaktande mot främlingar som ville fram å' kolla på barnen.
    Hoppas allt fortsätter funka, tror dom blir som ler & långhalm!

    SvaraRadera