lördag 31 december 2011

Mått dåligt idag och varit hem till mamma

Idag tog jag med Antonio och Hiro på promenad och gick hem till mamma. Har inte alls mått bra idag. Haft frossa och legat i sängen två gånger. Fryser så jag skakar. Det är för jag är så hård i magen. Får inte ut nåt så jag blir svettig och illamående. Det är efter operationen. Har så ont. Jag bara väntar på att bli bättre, kunna sitta, kunna gå på toa, kunna gå ut och gå. Tur att jag har världen bästa Gabriel som gör allt så mycket lättare.
Hos mamma fikade jag lite, sen fick jag sån där frossa och låg i min systers säng. Hade tre täcken och massa kläder på mig, men ändå frös jag.
Hiro kröp upp under vagnen och la sig för att vila. Så gulligt.

7 kommentarer:

  1. Hej & ett stort grattis!!! Vill bara säga att det är väldigt vanligt att få urinvägsinfektioner efter en förlossning, det kan vara därför som du har frossa osv. Var noga med att kolla om du har feber osv. Det är inte bra!!! Får du feber måste du få penicillin! Lycka till & hoppas att du blir pigg snart!!! Åh än en gång ett stort grattis till ert underverk!

    SvaraRadera
  2. Jag hade samma problem, opererades också efter förlossningen och fick blodtransfusioner efteråt. Tog flera dagar, nästan en vecka innan jag kunde "gå på toaletten". Och det gjorde sinnessjukt ont minns jag. Men jag läkte ganska snabbt med tanke på skadorna jag hade, nu ett år efter är jag nästan helt återställd både fram och bak. Kan inte påstå att allt är exakt som det var, men med tanke på den svåra förlossningen så har det gått väldigt bra ändå. Så skulle nog säga att det kommer ta minst 1-2 veckor till innan du blir lite bättre. Så var det för mig. Efter 4-5 månader så var det mycket bättre. Men det tar lång tid att läka tyvärr. Hoppas det går bra för dig. Jag fick flytande vad de nu heter för att kunna göra nr 2 enklare, ska göra avföringen mjukare. Om du tar något sånt så är ett tips att ta det väldigt försiktigt med det! För allt kan komma på en gång och då sitter du kanske i soffan eller är ute på stan, mindre kul. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Laxerande heter de kanske förresten!!

    SvaraRadera
  4. Mer tjat om filten :)
    Man kanske kan ringa till butiken och be dom skicka en..hmm..undrar om det går :/
    Känner tyvärr ingen där uppe...

    SvaraRadera
  5. Anonym ang läkning och nr 2: Laktulos? Jag köpte det idag. Så har druckit det, ätit torkade plommon och aprikoser och druckit apelsinsaft. Allt som stod på pappret. men då jag började med det där flytande idag, hur lång tid tog det för dig. Så jag inte öser i mig och åker iväg och så blir det väldigt jobbigt om jag inte är hemma. Tusen tack för dina tips och att du berättade hur det var för dig.

    SvaraRadera
  6. Hej igen marlene! Ja laktulos menade jag! Det tog flera dagar!! Så ta det jätteförsiktigt, för helt ärligt talat, jag tog för mycket tror jag, har för mig jag tog det 3 ggr om dagen (jag blev rekommenderad det) Och sen kom allt på en gång! Som tur var va jag hemma då och jag va precis vid toan, hade jag varit på övervåningen så hade de kommit rakt ut..Eftersom jag också hade sfinkterruptur den svåraste graden, så är ju muskeln väldigt skadad (helt av) och det går liksom inte hålla emot..

    Så ta det jätteförsiktigt med allt sånt laxerande, försök ta det med måtta, så avföringen bara blir mjukare, men inte rinnande, vilket är svårt att veta jag vet..Det gjorde heller inte ont att göra nr 2 eftersom avföringen var så lös. Det var att torka som gjorde "ont" men det kan man ju styra själv och ta det försiktigt liksom..

    För mig har det gått lite mer än ett år nu, och jag är väl så återställd som jag kommer bli, jag har inte längre ont, men har tappat känseln lite i huden mellan fram och bak så att säga..Men de är inget som stör mig, känns bara om jag tar där så att säga att känseln inte är helt 100 i huden.

    Sen kan det göra ont vid samlag, inuti slidan i väggen liksom, där jag också fick stygn, det kan svida och strama..Men det är jättemycket bättre nu! Och det går bra, tar som sagt jättelång tid. Och samlag var inte ens att tänka på för mig på jättemånga månader, men när de väl var dags så är glidmedel det enda jag kan rekommendera.

    Man lär sig att leva med det helt enkelt, det är dock en jätte traumatisk upplevelse, och dom första månaderna för mig var jättejobbiga både fysiskt och psykiskt..

    Om du vill prata mer så kan du skriva din mail så kan jag maila dig, jag vill helst vara lite anonym här :) men har inget emot att maila med dig om du har fler frågor eller bara vill prata lite, för jag vet PRECIS hur frustrerande och jobbigt det är både fysiskt och psykiskt! Jag var jätteledsen i början och arg, för jag kände att jag inte fick det där alla pratade så om! Alla sa att åååh förlossningen är det bääästa i livet, en helt underbar upplevelse och såå mysigt med bebisen på bröstet och familjemys precis efter..Men för mig var det trauma, smärta, tårar, frustration, fick inget mys utan rullades in på operation direkt efter..

    Hoppas du mår bra ändå! kram på dig

    SvaraRadera
  7. Supertack för att du skrev allt detta=) Jag är dock inte ledsen utan tar det för vad det är. Har gråtit en gång efter förlossingen och dte var igår för jag var så jävla trött på att vara soff-liggandes. Vill kunna gå ut och göra nåt kul. Jag bar ju Antonio, vilket jag inte borde gjort, så av trycket så blev det en blödning och jag svällde upp så jag kunde inte ens gå igår.


    Ang laktulos tar jag 20-30 ml 2ggr/dag. (30 ml är det mesta i muggen) Det har gått bra och jag har kommit igång nu=)

    SvaraRadera