söndag 4 augusti 2013

Skansen med familjen

Skansen kan jämföras lite med Västerås Vallby. Hus, stugor och byggnader har fraktas från de flesta svenska landskap och placerats/återuppbyggts på skansen. PÅ skansen finns det djur i hagar lite varstans, precis som på Vallby. An kan säga att Vallby är skansen i miniformat. På skansen finns det lite karuseller och spel- och lottostånd. Man går runt och tar en glass, åker en karusell, tittar på gamla hus och kikar på ankor.
När vi kom så tittade vi först på apor och andra pälsiga djur. Antonio pekade, sprang ifrån oss. In i shoppen och tillbaka till de där helikoptrarna som stod på ett bord. Däää!!! Däää! Pekade och tog i dem.

-Nu kommer du bli arg men nu kommer mamma att bära ut dig. (En liten varning till alla föräldrar runtom att nu kommer mitt barn att skrika). Haha. En det gick bra. Han sprattlade mest.
Väl ute glömde han bort bilarna och helikoptrarna.

Vi kom upp till arean där det var tivoli. Det fanns som en scen med en massa olika bilar man kunde stoppa en 5:a eller 10:a i så åkte de upp och ned. Ni vet sånna som kan finnas i matbutikers- eller leksaksaffärers entréer. Antonio sprang runt och pekade till oss som om vi inte hade sett alla åkattraktioner. Skulle köra både den ena och den andra bilen.

Gick man över scenen fanns det en stor bana där det stod bilar uppställda. Där kunde man stoppa i en slant och köra runt med bilen. Jag fick inte plats och Antonio är för liten för att styra. Men det var ändå himmelriket för honom. Utan krydd nu. Han skulle sitta bakom ratten på ALLA bilar.

Efter tivolit vandrade vi och runt och tittade på djur. Antonio växlade mellan att åka vagn och gå själv. Vi tittade på kor, höns, hästar, ankor, får, gris, björn och massa andra djur.
Vi gick in i en gammal skola och sen i ett soldattorp för att sedan kika in i missionshuset.

Vi hittade någonstans att äta. Jag beställde nån grillbricka och en bubbelvatten. Var skitdyrt. Efter maten gick vi där det fanns massa kul för små barn. En kulle av konstgräs och nedanför kullen rann det en bäck där de små kunde doppa fötterna. Man kunde klappa getter men de var inte ute i klapphagen så det blev inte av. Tur var kanske det. Antonio hade väl dragit dem i deras små horn. Haha. Han bara går på.
Vi blev trötta. Började gå tillbaka. Tittade på Sollidenscenen som används i allsång på Skansen. Allt var mycket mindre än vi trott. Hörde fler kommentera det när vi gick och kikade.

Sen var det raka spåret tillbaka till bilen. Vi var trötta efter våran familjedag i Stockholm. Blev raka spåret tillbaka till Västerås. Fan för att köra i Stockholm. Alla vägar byggs om. Alla! Haha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar