lördag 17 augusti 2013

Familjen besöker huvudstaden

Hela familjen minus Hiro (som fick vara hos min mamma), åkte till Stockholm för att besöka en vän till mig. Hon har en bebis och en sambo och bor centralt. Vi tog bilen dit. Det är svårt att åka i bil i Stockholm tycker jag. Vägarna byggs om och det är betongsuggor, skyltar och massa markeringar i gatan. Man kör zig zac och många bilister är aggressiva och gult = gasa.


På väg från Västerås mot Stockholm blev Antonio åksjuk. Han kräktes i bilen…som vanligt. Så fort vi åker långt kräks han. (Om han inte sover, då kräks han inte). Vi har köpt åksjukeband med de drar han av så klart. För liten för dom. Vi fick köra av vägen och stanna på en rastplats och byta kläder, torka barnstolen och kramas. Där stod en skylt efter vägen att det är Loppis i Grillby 18/8 kl11-15. Någon som varit på en loppis där. Vad är det för loppis. Är det värt att åka dit?

När vi kom fram så fick vi leta parkering och sen leta ihjäl oss efter en p-automat…som dessutom inte fungerade. Vi fick ringa och betala via kundservice.

När vi kom hem till min vän så umgicks vi först. Hälsade på hennes bebis. Antonio och han satt i soffan. Antonio pussade på bebisen. Pussade tills bebisen grinade lite illa. Haha. Antonio luktade på bebisens fötter och så läste de små böcker.

Det bjöds på fantastisk mat. Finlunch blev det. Efter maten packade vi för att gå ut. Antonio ville också vara bebis och det fick han. Båda barnen satt på babygymet. Antonio slog i huvudet för han var så lång.


 Sen gick vi ut. Antonio sprang runt i Rålambshovsparken. Sen såg han några barn bada. Då tog jag av honom så att han också fick bada. Han fick hålla min hand och så gick lite i vattenbrynet. Antonio plockade stenar och pluppade i vattnet. Sen skulle vi gå vidare så mot hans vilja klädde vi på honom igen.


 Vi gick och gick och gick längs vattnet. Tillslut kom vi in i stan. Där var det en barnfestival som vi gick på. Men det var för lite äldre barn, och det var så mycket folk så vi stannade inte allt för länge. Vi gick vidare och korsade då en shoppinggata, och jag köpte en klänning på en butik jag tycker kan ha fina kläder ibland. Var bara snabbt in, roffa åt mig klänningarna, prova lika snabbt som stålmannen i telefonkiosken, välja, betal och så ut. För där ute stod de andra och väntade på mig, och Antonio gnällde.


 Vi hittade en fin barnbutik på någon bakgata på vägen hem och där fick jag panik över allt fint. Köpte lite till Antonio. Kunde inte låta bli.

Vi gick mot Kungsholmen och gick längs med vattnet där. Det var jättevackert. Till slut kom vi hem till min vän igen. Efter en hel dag ute, och gå i skor med lite platå så hade jag blåsor på tårna. (Men det gör inget. Har plåstrat om dem nu). Vi packade våra saker och sa hej då och sen åkte vi hem till Västerås igen.

4 kommentarer:

  1. Hur kan du ha så långt och fräscht hår? Löshår eller ditt egna? Vad använder du för produkter och hur sköter du ditt vackra svall? :)
    Inspirerande blogg!
    Kramar<3

    SvaraRadera
  2. Rålambshov?! HAHAHAHAHA!!
    Det går sådär att verka världsvan när man inte ens vet vad parken heter eller kan stava till det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev världsvan sedan jag var i Stockholm över dagen?Det andra förstod jag inte vad du menade

      Radera
    2. Parken heter faktiskt så...

      Radera