måndag 26 augusti 2013

Nyckelpigan som flög iväg

Vi är hemma och är sjuka. Jag är mycket lat idag. Har blivit smittad av Antonio som varit förkyld, som resten av barnen på förskolan. Sen idag lämnade jag honom hos min mamma på morgonen, för jag skulle till sjukhuset och ta sprutor i armen. Då domnar den lite och blir svag. Jag blir mycket trött efter behandlingen och ska INTE anstränga armen. Så åkte hem till mamma efter sjukhuset och hängde där ett tag så jag kunde få vila. Nu är vi hemma och har sovit middag, ätit och Antonio har varit arg. Jättesvårt när jag bara har en fungerande arm. Ringde mamma och bad henne komma och hämta Hiro för jag kom inte upp ur soffan. Kunde inte gå ut men honom. Så nu är det bara jag och Antonio här hemma. Vi myser framför tv:en till Idol. Så skönt och lugnt.  Imorgon hoppas jag att jag är piggare. Jag har 100 saker jag behöver göra. Ni vet hur jag är!

Antonio ska till förskolan imorgon igen. Om jag är trött blir det bara att ligga och vila i sängen. Är jag pigg ska jag till Bauhaus och därefter sy gardiner för jag vill byta sängkläder och gardiner i sovrummet=) Från grönt till oranget.

 

Här om dagen satt det en nyckelpiga på utsidan av fönstret i vardagsrummet. Antonio och jag stod i fönstret och tittade på den. Men sen flög den och Antonio blev ledsen.  Han sprang mot dörren och ville att jag skulle öppna. Han mindes en gång när jag hittade en nyckelpiga inne. Tog den i papper och vi gick ut på uteplatsen och släppte ut den.
Jag släppte ut Antonio och han letade efter nyckelpigan. Såg förvånad ut och ryckte på axlarna. Jag tyckte så synd om honom så jag frågade om vi skulle gå in och pyssla en egen nyckelpiga. 
På fri hand ritade jag snabbt en nyckelpiga och med sax och papperslim satte jag ihop den. Antonio blev glad. Lekte med den i fönstret och satte den mot fönstret.

Sen hade vi turen på våran sida. Den kom en ny nyckelpiga och satte sig på fönstret i köket.

Jag googlade faktisk ”nyckelpiga” och valde ”bilder" på iphonen. Kan inte rita ur huvudet. Kanske inte heter ”på fri hand” när man har bilder framför sig på telen? Men jag gjorde det fort. Om Antonio kommer gilla att pyssla i framtiden ligger jag på +sidan. Jag kommer att vara kung vid pysselbordet!

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag tänkte fråga vart är vägghyllor köpa som är i antonios rum???kikade på ikea men fanns inte såna. Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har två ramhyllor från IKEA. Det är dem som sitter snett från sängen, ovanför kuddhörnan. Där står en massa böcker.
      Sem har Antonio två Stringhyllor.8Den berömda ovanför hans kök). ;)
      Stringhylla Pocket Vit. De är mindre stringhyllor,därav namnet pocket.Finns i massa olika färger. man kan köpa flera hyllor och sätta under varandra eller bredvid, eller både ock.

      Jag köpte mina hyllor på designonline, där det är gratis frakt över 500 kr. Hyllan kostar 965 kr/st. Förut kostade de 995 men priserna har väl pressats ner=)

      Länk till stringhyllan:
      http://www.designonline.se/Products/sek1/Trademark/String/12022/Stringhylla+Pocket+vit

      Länk till tavelhylla:
      http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50152595/
      (Jag har de som är 55 cm).

      Radera
  2. åhh vad rörd jag blev, såå söt

    SvaraRadera