tisdag 27 augusti 2013

Frukost på Vallby


I fredags var Antonio ledig från förskolan. Han går bara måndag-fredag nu innan jag börjar i skolan.  Så jag ville ändå att vi skulle komma upp i tid och göra nåt. Det blev frukost på Vallby. För er som inte bor i Västerås är Vallby precis som Skansen i Stockholm, fast mindre. Gamla hus och byggnader, fika, små bodar och massa djur man kan besöka.

Vi var typ själva där när vi kom så tidigt. Vi köpte kaffe och mackor och satte oss och åt vid ett bord.

Sen gick vi och tittade på hönor, grisar och kossor. I kohagen fanns en kalv som sög på sin mammas spenar. Jag sa att bebiskossan åt från komammas tuttar. Sen gjorde vi sugljud och namn-namn. Vi titta länge på kossorna.

Att vandra runt på Vallby är även bra träning för en pojke på 1 år och 7-8 månader. Jag frågade vid kossorna: Hur låter kossan? Vid fåglarna: Hur låter fågeln? Ja ni fattar. Hur låter djur?

Vid kaninerna träffade Antonio en flicka. När de skulle gå och titta på hästarna och vi skulle gå till gässen så sprang Antonio efter dem istället. Och flickan ville att Antonio skulle komma när han hamnade bakom. Så det blev att vi gick tillsammans och tittade på djuren. Antonio hade roligt hela vistelsen. Ända tills tröttheten smög sig på. Då var det bara att åka hem. Trött unge = trotsig unge som vill konstiga saker. Haha.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Fin och inspirerande blogg! Har sett tidigare att Antonio har en del Småfolk kläder. Undrar hur du tycker dom är i kvalitet och om dom blir tvättpåverkade lätt. Älskar Molo men de blir ju tyvärr sunkiga redan efter nån tvätt...
    /Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej anonym ang småfolk. Antonio har ganska mycket småfolk. Mycket är begagnat. Köpt på tradera, men han har några plagg jag köpt nytt på pleacemum.se.

      Här är en bild på Antonio med en tröja. Inlägget är från oktober 2012.
      http://marlenezufic.blogspot.se/2012/10/liten-stil_31.html

      Här är ett annat inlägg med samma tröja fast från augusti 2013:
      http://marlenezufic.blogspot.se/2013/08/liten-stil.html

      Såfolk håller tycker jag. Försöker att tvätta i låga temperaturer. Beror ju på om plagget är smutsigt eller mest behöver frächas upp.

      Radera
    2. Camilla: Missade att ditt namn stod med. =) Kram

      Radera