tisdag 20 augusti 2013

Loppis i Grillby

Ni vet loppisen jag skrev om i Grillby. Vi åkte dit. Gabbe ville inte, men jag låg på. Tyckte hela familjen kunde åka på det som en utflykt. Bättre det än sitta hemma när vi är lediga på samma dag. Fint väder var det också.


När vi kom dit så stannade vi vid skylten vi hade sett. Körde upp vid nå lador. Där låg något som heter Möbler och Ting. Antonio sov i bilen så Gabbe ville sitta kvar och spela spel på mobilen. Jag gick runt i ladorna. Fastnade. Fanns ALLT. Lampor, möbler, textilier, julpynt, glas, koppar, flaskor, gamla ölburkar, koppar, figuriner. Ja, allt. En hel lada av möbler. Var fantastiskt att gå där inne och titta på allt vackert. Jag köpte en julduk. Var lite krux med den där duken. Satt en spindel på den. Låg i en hög uppe i en lada. Men jag visste att köper jag den inte kommer jag ångra mig. Det var så fina tomtar på den och duken var i så fint skick. Med modet uti fingertopparna så skakade jag av spindeln. Så det blev en duk och en glass till Gabbe.

Antonio vaknade och fick komma och springa mellan ladorna. Han var med och tittade på möbler.

Sen åkte vi till loppisen som vi sett reklam för. Det var en backluckeloppis bredvid Tempo. (Att tempo finns kvar?!) Jag var väl mest ute efter barnkläder, men inget sånt såldes i Antonios storlek. Men jag köpte en liten traktor och en bil till honom. Sen var jag tvungen att köpa en burk sylt av en farbror för han var så fin där han stod. Han sålde sylt, saft och gurkor. Han eller frugan och stått hemma i lantköket och gjort dessa produkter av egenodlade bär. Blev en syltburk röda vinbär, och en gurka.


Enligt mig en fantastiskt härlig dag i solsken och bland vackra ting.

När jag frågar Gabbe vad han tyckte om dagen låtsades han snarka.  

Vi har lite olika åsikter. Men jag tycker inte om att bara vara hemma jämt. Detta var faktiskt en perfekt utflyktsdag och en utmärkt utflykt.

1 kommentar: