lördag 24 augusti 2013

Cruising runt Mälaren för jänkare

Precis hemkommen från evenemanget Crusing Runt Mälaren femårsjubileum.  Starten gick från Lögarängen kl 11:00. Jag och Antonio åkte dit. Jag hade i förväg pratat om att vi skulle titta på bilar. Att det var brumbrum och kanske en och en annan motorcykel.

Jag parkerade vid skatteskrapan (Heter det så? På ”baksidan” av tågstationen). Trodde alla parkeringar skulle vara fulla. Så ovärt att stå så längt bort. Fanns ju parkeringar vid den obemannade macken mot Löga. Men men. Det såg jag ju när vi gick förbi.

När vi äntligen kom till Lögarängen stod alla bilar parkerade längs gräsmattan ut mot körbanan. Antonio pekade på varenda bil vi gick förbi och skrek.

Vi tog plats vid en stor kulle så vi såg långt borta. Antonio är lite förkyld så han hostade och kräktes. Tur mamman hade med trasa och extrashorts. Bytte snabbt byxor och sen gick starten. Alla bilar startade och en efter en körde de ner på vägen. Det brummade något så fantastiskt om alla bilarna. Vi gick ned och ställde oss på en gräsmatta vid vägen. Antonio fick stå själv. Jag fick inte röra honom. – Då måste du stå stilla, sa jag. Hade stenkoll på ungen, men han var duktig. Ibland blev det för många myror i blöjan men då ställde jag honom vid vagnen och sa, här får du stå. Och stå still.

En lång karavan av entusiastbilar rullade fram på Sjöhagsvägen. Antonio vinkade och ibland ställde han sig på tå och sträckte upp ena handen och vinkade. Kanske bilarna skulle se honom bättre då. Vissa vinkade tillbaka.

Sen ville Antonio att jag skulle ha honom i famnen. Han mös mot min axel, stoppade fingrarna i munnen. Sista tänderna är på väg upp. Det rann saliv på min arm. Bilarna åkte förbi, ca 500 st var det nog. Och sen var det slut. Bilarna skulle fortsätta sin färg runt Mälaren. Vi vinkade hej då bilarna och med lite lirkning fick jag ner honom i vagnen. Vi gick tillbaka till bilen som stod så satans långt bort. Haha. Jag såg att Antonio höll på att somna, och mycket riktigt däckade han i bilen. Nu har jag tagit av shorts och strumpor och bäddat ned honom i sängen.
Här har jag parkerat bilen. Haha, helt själv på parkeringen typ.
 Så här stod alla bilarna parkerade och väntade på start.
Här går starten av, och bilarna startar sina motorer och rullar ner mot vägen.
Tja, hej, hallå hallå!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag undrar vad du sätter upp håret med när du drar överhåret bakåt som på bilderna?
    Jag får de aldrig till att sitta fast! Har du några tips?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder min hårklämma som jag har använt i flera år till alla frisyrer. Om den går sönder kommer jag bara kunna ha två frisyrer. Hästsvans och utsläppt

      Radera
  2. vad för hårklämma? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Googla på hårklämma. Bland bilderna längst upp finns smala, lite böjda, spetsiga hårklämmor. En sån har jag. Min är så stark och bra. Håller upp hela frisyren. Köpte på indiska för flera år sen.

      Radera