lördag 13 oktober 2012

Söndag imorgon? Redan?

Hej. Jag lever. Har bara försökt fått timmarna att räcka till.
Igår var min vän Jennie här, efter hennes besök skulle jag sminka en tjej. Sen kom kusin Erika hit på kvällsmat och mys.

Idag kom Gabriel hem som varit borta sen igår. Knappt sett honom. Även syster kom. Hon tvättade mitt hår. Nu snackar vi lyx. Jag hinner aldrig tvätta mitt hår då jag inte kan lämna Antonio. Så en gång i veckan tvättas det. Håret är vant så det blir inte så smutsigt. Håret vänjer sig. Har ni hört om det förut?

Jag lagade mat till familjen. Sen såg vi film i soffan. Jag serverade massa godsaker på bricka så alla skulle känna sig riktigt bortskämda.

Nu sitter jag här med världens spänningshuvudvärk. Ovanligt. Ska be Gabbe ta Antonio så jag får gå och lägga mig.


11 kommentarer:

  1. Bea: Aaa, det är för att syster har tvättat det;)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar dra med in Ikeas (antilop)barnmat stol in i badrummet, spänna fast och sedan duscha :) brukar även duscha min son i den. Har problem med ryggen efter graviditeten så får ont när jag böjer mig ner och ska bada honom. Enklare att stå upp och duscha av honom :) bara ett litet tips för er med ryggproblem :)

    SvaraRadera
  3. Haha ok , hur tvättar hon hår ?;) om det blir sådär fint:))

    SvaraRadera
  4. Kristina: hur gammalt är ditt barn? Jag brukar också duscha. Som jag skrev hämtade vi upp badbaljan ur förrådet.
    När han var mindre drog jag ju in gåstolen i duschen och duschade honom i den. Nu sitter han ju själv så nu kan vi duscha ihop.

    SvaraRadera
  5. Bea: Jag tvingade henne att massera min hårbotten. Haha.

    Har ju löshår i Bea. Annars blir det inte så där tjockt som på bilden.

    SvaraRadera
  6. Min son är 8 mån så han är inte så stadig när han sitter. Måste spänna fast honom när vi duschar om jag nu inte ska sitta och hålla i honom men som sagt då är det han som är ren och inte jag :) Blev inte själva sitsen på gåstolen missfärgad? Eller du kanske inte har tyg?

    SvaraRadera
  7. Du har ju superfint hår ju!! :) Men hur lyckas du med att bara tvätta det en gång i veckan? Också hört att håret vänjer sig. Men hur lång tid tog det för ditt hår att vänjs sig? Mitt hår blir ju i alla fall jätteäckligt om jag väntar mer än 1-2 dagar haha. Berätta gärna hur du gjort om du har möjlighet :)
    Kram till er!
    /Jessica

    SvaraRadera
  8. Jessica ang mitt hår: Jag vet inte hur jag gjorde i början. Klart mitt hår blir fettigt, men jag har uppsatt, så det syns inte de där sista dagarna. Haha. Hinner ju inte tvätta. Tar utan krydd 40 minuter att torka mitt hår. Mitt hår "tycker om" att vara blött.

    Mitt hår blir inte smutsigt utan de där sista dagarna kan det vara svårt att styla om jag ska ha utsläppt. Blir som sagt fettigt i hårbotten eller vad man säger. Och hela håret är ju fullt av damm, partiklar, utsläpp m.m så det trivs bäst av att vara i en frisyr då.

    Ditt hår kanske blir fettigt fast du försöker vänja det. Jag är ingen expert. Däremot vet jag att om man tvättar håret ofta tvättar an bort de naturliga fetterna i hårbotten och då produceras nya mycket fortare. När man vänjer håret, som vi kallar det, så tvättar man inte bort de där fetterna lika ofta och då produceras inte nytt fett lika ofta. Därför tar det längre tid innan det blir så där fettigt.


    Du kan ju googla på hur du kan göra om du vill minska ner på hårtvättarna=)

    Kram

    SvaraRadera
  9. Ok då förstår jag. Tack för förklaring och tips :) Du har ju så jättefint hår jämt (vad vi läsare ser på bloggen såklart)

    Jag har försökt testat vänja det lite förut.. Men oftast tränar jag ganska hårt nästan varje dag och då vill man ju hemskt gärna tvätta håret när man duschar, känns inte så fräscht annars hehe. Så jag har lite svårt att få in det i schemat. Men ska försöka. Är ju slitsamt att tvätta håret 1-2 ggr/dag. Vad använder du för schampo om jag får fråga?

    Ska testa googla och se vad jag får fram!
    Ha det bra! :) Kram

    SvaraRadera
  10. Jessica ang shampoo. Inget speciellt. Alltid olika. Inget dyrt utan jag köper på ica maxi.

    SvaraRadera