onsdag 7 maj 2014

Korvgrillning på Saluhallen Slakteriet, Västerås

Lördagens utflykt bar av till Slakteriet vid hamnen i Västerås. Det var krovgrillning påderas  bakgård som stod på schemat, och vi hade planerat att åka dit. Som vanligt hade vi pratat med Antonio inan att vi skulle grilla korv och få smaka. Himla tjat om ”gjilla kov” hela vägen diti bilen.

Vi fick sällskap av Gabbes kusin och hennes son. Hennes son är Antonios stora idol. Han går i 5:an och Antonio älskar tycker om honom såååå mycket.

Vi kom dit före dem så vi gick runt och tittade på vilka handlare som fanns, och vilka varor som såldes. Vi köpte salami och mortadella på en italiensk butik. Antonio började gråta därinne för han ville ha vindruvorna på som låg i delikatessdisken. Slutade med att ägaren tog fram dem och gav dem till Antonio så att Antonio kunde se att de var av plast.(Vilket jag sa hela tiden, men Antonio trodde inte på mig). Haha.

Sen kom de andra och vi provade en rad olika grillade korvar på gården. Antonio tyckte det roliagste var att stoppa tandpetare i korven. Han tyckte om 2/5 korvar tror jag. Men vi äldre tyckte om alla.

Sen åt vi mat inne i Saluhallen. Jag var så hungrig efter allt provsmakande.

Vi köpte även med oss bröd och min älskade vitlöksröra hem. Röran åt jag upp på två dagar. Haha.
 

 Blivit som en tradition. Att ta en bild på gården innan vi far. "På-väg-till-bilen-bild".


 Utanför Saluhallen.

 Vi tittar på nå båtar på land som står på andra sidan gatan. Och där kom korven förbi. Någon ser sugen ut...

 Korvgrillning på bakgården.
 En stor vägg med bild av en ko. Ovanpå rinner det vatten. Här lekte vi länge.

Titta hörrni. En "majabrascha". Antonio har svårt för bokstaven s. Det låter med som sch.
Sedan Valborg och majbrasan har det blivit lite tokigt. Han tror att alla brasor och eldar är majbrasor. Det är ju mycket förståligt. Vi lärde honom att elden hette majbrasa och nu säger han det om alla eldar. Supersmart unge, lär sig fort.

Först tänkte vi äta runt elden med Antonio tyckte det var lite obehagligt. Medans de andra beställde mat, satt jag och Antonio och titta på brasan en stund. Sen ville han sätta sig vid ett bord. När Antonios syssling satte sig vid brasan ropade Antonio att det var farligt. För vi har ju lärt honom att det är farligt och man måste hålla avstånd. Förnuftigt.


 Handlar bröd och vitlöksröra.

 - Tonno betala. Tonno "tjycka".
Han vill betala med kort och trycka. Jättesnällt att han vill betala, men tror mer det har med tryckandet att göra. ;)

 Pojken ser bara läskig ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar