onsdag 23 november 2011

Färgar håret så här på förmiddagen

Ta hand om dig sjäv
Utväxten tog över mig. Precis som det svarta håret i filmen the grudge. Så nu sitter jag med färg i hårbotten för att se fräsch ut igen. Jag vill inte sunka ner mig bara för att jag är med barn. Ännu mindre när jag blir mamma.
Jag och Gabriel stod i kön på ica maxi, framför oss står en nybliven mamma i min ålder med mjukisar, luvtröja över huvudet och bara såg så där sunkig ut. Svårt att beskriva. Tänk er att ni har feber och slänger på er ullsockor, jumpadojer, mjukisar och en tröja som man vanligtvis har när man målar, sen hasar ni ut till sophuset och tillbaka. Det är så jag menar. Gabriel sa att han skulle säga till mig om jag såg ut så. Det får inte hända. Att man glömmer bort sig själv. Vi ska göra vårat bästa för att inte glömma oss.

17 kommentarer:

  1. kan du visa hiros alla kläder?

    SvaraRadera
  2. Hur kan du bleka håret hemma? Hur får du samma färg?!? Snälla berätta gärna hur du gör och lyckas få det så snyggt! Har du tidigare blek hela håret i den färgen?
    Kram Mia

    SvaraRadera
  3. Anonym ang Hiros kläder: Inte alla för några har min granne hemma hos sig, för hon skall sy dem. Men jag kan visa några=)

    SvaraRadera
  4. får man färga håret när man är gravid? har hört att de ska vara farlig, är de sant?

    SvaraRadera
  5. Anonym. Allt är säkert farligt om man är gravid. Hahaha. Det är upp till var och en tycker jag; vara ute bland avgaser, andas in cigarettrök, färga håret, prata i mobilen, stå nära micron, köra bil. Man ska inte ta för allvarligt på allt. Det ända man inte får göra som gravid är att äta vissa saker och det får man veta på första besöket hos barnmorskan. Allt annat väljer du själv.

    SvaraRadera
  6. Tillägg om hårfärg. Hittade ett bra svar från en barnmorska på http://www.gravid.se/28_barnmorskan/fraga_8.htm

    Det finns experter som anser att man ska vara försiktig med att färga håret och bleka slingor under graviditeten, men det finns inga bevis för att det skulle vara farligt för barnet. För många år sedan innehöll hårfärgningsmedel en del ämnen som kunde vara skadliga, t.e.x. formaldehud, men numera finns det vanligtvis inga sådana kemikalier i dem. Den enda ingrediens som man eventuellt kan vulja undvika är stenkolstjära, eftersom vissa experter misstänker att den kan vara cancerframkallande. Om du är det minsta orolig är det bättre att använda växtbaserade produkter. En varnning: Graviditetshormonerna kan få håret att reagera annorlunda på färgningen, så det kan hända att du får en annan färg än den du räknat med. Det finns heller inga belägg för att de kemikalier som används vid permanent skulle vara skadliga för barnet eller dig. Däremot får du vara beredd på att håret kan reagera annorlunda även här, t.e.x. krulligt istället för lockigt.
    Barnmorskan Therese
    ____________________
    Där står det att håret inte reagerar som det ska på färgen! kanske därför jag ser ut som jag gör i hårbotten!!!!

    SvaraRadera
  7. när min mamma väntade mig åt hon ALLT. Man ska inte ta så hårt på vad man får och inte får äta.. Förr fanns inget sånt där det är farligt då du är gravid. För det är inte farligt.

    SvaraRadera
  8. Jag fick också höra ditten och datten om hårfärgning när jag var gravid. Jag färgade håret i alla fall.
    Jag följde kostråden med måtta. Jag är ingen som får panik för allra minsta grej.
    Det enda jag följde till punkt och pricka var att sluta dricka och röka så fort jag fick ett plus på stickan i vecka 5.

    Du gör helt rätt Marlene, slappna av, tänk rationellt och mys.
    Man ska inte panika över allt :)

    SvaraRadera
  9. Ursh, jag blir arg och lessen när du skriver så om mamman på Maxi. Snacka om att döma folk utan att känna dom.
    Tänk om just den här mamman har det jättejobbigt med sin bäbis. Hon kanske inte har sovit ordentligt på jag vet inte hur länge. Hon kanske har en förlossningsdepression. Hon kanske är ensamstående. Du vet ingenting om hennes liv. Hon kanske är en jävligt stark människa som trots allt tar sig till Maxi för att handla även fast hon kanske känner sig värre på insidan än hon ser ut på utsidan.
    Det är nästan så att jag önskar att du får ett barn med kolik eller något så du får lära dig att livet kanske har andra prioriteringar än att alltid ha nyfärgat hår, värsta make up'en och piffiga kläder...

    Man ska aldrig döma folk genom att titta på dom. Man vet ingenting om en människas historia genom att bara se dom. Tänk på vad folk tänker om dig bara genom att titta på dig...

    SvaraRadera
  10. ""Det är nästan så att jag önskar att du får ett barn med kolik eller något""... och vi önskar att du gärna länkar till din fb i din nästa kommenatr så vi vet vem som skriver så till mig och Gabriel. Det där var i det hårtaste taget...

    SvaraRadera
  11. Rebecca Zufic ( som vågar ta det icke anonymt )24 november, 2011 21:06

    Att Marlene yttarar sig om en tjej på ica maxi i sunkiga kläder är ingenting mot din kommentar om att du önskar att marlene ska få ett barn med kolik,och vet du vad hanna, jag har aldrig sätt dig i mitt liv men bara av att läsa det du skriver tycker jag att du är en HEMSK människa att skriva en sådan sak. du gick värkligen över gränsen! Med dig handlar ingenting om utseeande med vet du vad även om du är skitsnygg spelar inte det någon roll för ditt innre SUGER! Och FEG är bara första ordet på dig! sitter där bakom din dator och trycker ner andra människor för att du KAN vara anonym.

    SvaraRadera
  12. Äsch, jag kan hålla med Hanna om att vissa föräldrar kanske har det väldigt tufft beroende på bebisen eller annat som händer i deras liv, därför kan det vara synd att döma någon pga att den ser sunkig ut på maxi. Man vet som sagt aldrig vad som ligger bakom. Sen känner jag som Marlene att jag verkligen hoppas att jag själv välsignas med ett friskt välmående barn så att jag orkar sköta om mig själv, mitt inre OCH yttre och samtidigt
    min relation till min man!
    Kram på er alla! Och trevlig första advent :)

    Sandra

    SvaraRadera
  13. Håller inte med. Så ni sitter och tittar på lyxfällan, arga snickarn, bonde söker fru , mammas pojkar m.m utan att kommentera människorna. Utan ni sitter och säger; stackars henne som tar sms-lån varje månadsslut. Stackars hon med läppinplantat som ser ut som en anka, hon måste ha sovit dåligt och ha det svårt på jobbet? Höjer ni aldrig på ögonbrynen när ni går på stan och ser hur vissa ser ut, beter sig, pratar eller bara är? Nu är ni larviga…

    SvaraRadera
  14. Jo, självklart gör jag det!! Jag tror inte att
    någon kan säga att den inte dömer folk efter olika saker som tex utseend! Det sägs väl att det tar ca 5 sek för en människa att få en förutfattad mening om en annan, och ofta beror det på hur den personen ser ut då man inte hinner få reda på särskillt mycket annat på fem sekunder. Jag menar bara att jag
    tror jag förstår vad Hanna ville få fram med sin kommentar, att man kanske inte ska vara så snabb med att döma folk då det kan finnas anledningar till varför hon såg ut så :) Jag menar inte att jag på något sätt är annorlunda och jag vill inte heller sunka ihop mig när jag blir mamma eller annars heller för den delen!
    Hälsn
    Sandra

    SvaraRadera
  15. Ps. Skillnaden är väl också att i de där programmen fattar männinskorna beslut som påverkar dem på olika sätt, jag tror Hanna menade att det kanske hänt saker som den människan inte kan rå på. Sen tycker jag det är otroligt elakt att önska en annans bebis illa!

    SvaraRadera
  16. Jag tänkte kommentera det alla skrivit här angående tjejen på Maxi men jag låter bli.
    Kan bara säga att det kan lika gärna ha varit jag på Maxi.
    Innan vi fick vårat första barn så var jag ALLTID mån om mitt utseende. Alltid snygga kläder, jag var smal(are) och sminkad...ja ni fattar...
    Jag sa också att jag aldrig skulle bli "sunkig" oavsett men så blev det ju inte.
    Våran son fick just kolik och det var ett helvete!
    Han skrek i 3 månader. Det värsta är att jag inte minns hans 3 första månader i livet för jag (och min sambo) var två levande lik typ.
    Vi grät att 3 här hemma och det var verkligen hemskt.
    Jag hade varken lust, tid, ork eller någon som helst inspiration att fixa till mig dagligen. Jag drabbades av depression och det var inte kul alls. Kunde ibland känna att barn var vårat största misstag (så var/är det givetvis inte egentligen) men i den röran så var det hemskt. Jag prioriterade sonen. Allt städ hemma och sånt fick vara (okej, inte helt och hållet) jag tyckte att våran son fick bli prio 1. Om hans skrek så var jag med honom, då fick mascaran vänta så att säga. Och han spydde kaskader i 6 månader och precis hela tiden så det var ingen idé att ha nå snygga kläder på sig då man konstant blev spydd på och luktade fan. Jag vet att det finns många som känner/kände som jag gjorde då. Inte förrän nu, 3 år senare har jag hittat mig själv igen och mår lite bättre inom mig. Då har jag alltså sedan första sonen fött ännu en liten kille. Dags att ta tag i sig själv med med andra ord :)

    Alla har en anledning att dom ser ut som dom gör efter att man fått barn. Man tänker och säger mycket men jag är ganska säker på att Marlene inte menade att vara elak eller okänslig med sitt inlägg.
    man kan ju aldrig veta vart man hamnar, man kan alltid hoppas och önska men man kan aldrig VETA.

    Trevlig helg!
    //Hanna

    SvaraRadera