tisdag 3 april 2012

Svar på en läsarfråga ang vikten efter förlossningen


Svar: Tack Lisa. Självklart tar jag inte illa upp. Är väldigt öppen med min kropp då jag inte tror att de flesta är supersmala, har magrutor, stora bröst och har en brun bränna året om. Här har ni mig. En tjej som ser ut lite mer som ni. Och vi ska älska oss själva!!! Det ni inte tror är att många killar gillar att det finns nåt att ta i. Min tjejkompis bloggade förut om att hon höll på att gå ner i vikt. En förebild och en efterbild. Mina killkompisar som satt bredvid sneglade över min axel. Båda tyckte hon var snyggare på före bilden, där hon var lite rundare, hade fomer. Hon är ju vrålsnygg hur hon är ser ut men det var så kul att killarna var helt överens om att bilden där hon vägde mer var den snyggaste kroppen.
Jag är helt övertygad om att man kan bli snygg och man utstrålar det. Så tro på er själv, stråla självförtroende, så tycker andra att ni helt plötsligt blev lite snyggare.

Här är mitt blogginlägg som handlar om
"vikten och kilona efter förlossningen"


Gratulerar. Ni med era små nätta tonårskroppar där kilona bara rasar. Varje dag försvinner 3 kilon. ;) Min försvinner inte. INTE! Hahahaha. Kilona står stilla. Däremot har huden dragit tillbaka sig så mycket det går. Nu är det nog stopp. Huden på magen förblir nog som den är nu. Och om jag tappar fler kilon återstår att se. Men jag är nöjd. Mycket nöjd med mig själv. Sen önskar jag så klart gå ner 10 kilon till så kläderna sitter bättre men jag mår ju inte dåligt över min kropp. Gabriel sitter som en böld på ryggen på mig vilket måste betyda att han tycker jag är mycket attraktiv kvinna. Man kan ju inte annat än att känna sig vrålsnygg då.
– Nej sluta Gabriel, fnittrar jag som en annan 14åring, fast i själva verket mår jag så bra när han är på mig.

  • När jag var gravid gick jag upp från 58 kilo till 81 kilo.
  • Tre veckor efter förlossningen hade jag gått ner från 81 kilo till 73,2. (7 kilo var förlossningskilon, det vill säga det som försvinner i och med att bebis och annat jocks kommer ut under förlossningen)
Nu till det roliga. FAN FAN FAN!
3 månader efter förlossningen har jag gått ner…. Trumvirvel.. Från 81 kilo till 69,1. Det är 11,9 kilon.
Så från tre veckor efter förlossningen till 3 månader efter förlossningen har jag bara gått ner 4,2 kilo. Alltså på 2 månader och en vecka har jag gått ner 4,2 kilo.  Det är ju vad vissa av er tappar dagligen!!!!



Här är bilder på mig innan förlossningen. Så inte så konstigt att man ser ut som man gör.

De andra bilderna är från idag. Det är inte så att jag vill flascha mig, utan jag vill visa er hur kroppen har blivit nu. Jag skäms inte och hoppas att inte andra mammor gör det heller. Hoppas mina bilder får er att vara stolta över era kroppar. Nu när man ser hur stor man var innan, så är det inga konstigheter att huden hänger. Sen har alla olika kroppar och för vissa drar huden tillbaka sig så man ser ut som innan och för andra så hänger huden livet ut. Helt olika.


31 kommentarer:

  1. Tusen tack att du bjuder på detta Marlene!

    SvaraRadera
  2. tack så jätte mycket för ditt svar, sjukt bra skrivet! hela jag rös till av svaret och fick mig en push till min kropp nu efter förlossnigen! nu ska jag njuta av att vara nybliven mamma till en frisk liten pojke istället för att tänka på vikten till sommaren!! tack återigen för svaret, kram

    SvaraRadera
  3. Helt fantastiskt att du "blottar" dig på detta vis! Mer sånt här i bloggvärlden. Verklighet!! Tack!

    SvaraRadera
  4. Du är SUPER fin!!

    Jag har gått upp och ner i vikt sedan tonåren och gått upp mellan 25-35 kg under mina 3 graviditeten så vet hur kroppen förändras och hur lång tid det tar att komma ner till sin ideal vikt.

    Älskar din blogg har dock bara följt dig sedan i höstas.

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt inlägg! TACK!

    SvaraRadera
  6. Jag håller fullständigt med dig.
    Under flera års tid skämdes jag för min kropp och ville ständigt gå ner i vikt, sen träffade jag min Sambo, som älskade mina kurvor och lyfte mitt självförtroende till toppen.

    Idag älskar jag min kropp och bryr mig inte ett dyft om vad andra ska tycka, huvudsaken är vad jag tycker.

    Kurvor är vackert och inte ngt att skämmas för. ^_^

    Måste också tillägga att jag tycker du är jätte vacker, både med, utan och efter bebismage. ^_^

    SvaraRadera
  7. Vilket fint inlägg, tack!

    SvaraRadera
  8. Men gud vilket fint inlägg. du är så jääävlarns vacker och modig som gör ett sånt här inlägg.
    antonio e så söt förresten :) ha det bäst!

    SvaraRadera
  9. Sjukt jävla bra inlägg, du är en riktigt bra människa! Tänk om alla gjorde såhär, vad mycket bättre många kvinnor skulle må. Istället för att hålla på och låtsas att man går ner allt två veckor efter förlossningen.

    SvaraRadera
  10. Gilla gilla gilla! You go girl. Jag är som dig fast min dotter är ett år äldre än A. Kram

    SvaraRadera
  11. Va fantastiskt snälla ni är. Vilken egoboost man får av er. Ni är underbara.

    SvaraRadera
  12. Det är så vackert, ocensurerat och ärligt av dig.

    SvaraRadera
  13. Du är både snygg och modig. Cred till dig!! :)

    SvaraRadera
  14. För att svara på din kommentar i min blogg; Japp buzzador är typ så att du får hem gratisprover som du och dina vänner får prova, de "varor" man får chansen att prova är sen baserade på dig och dina intressen. De har nyss haft en kampanj med hundmat, kanske något för Hiro? :D

    Jag testade ju liptons teér, utav de tre sorterna jag testade så gillade jag mandarinen bäst. Men den är absolut inte mitt favviste, Twinings har en te som heter Voyage Brazilian Baia som smakar kokos, kakao och vanilj, den ät to die for!

    SvaraRadera
  15. Du är VERKLIGEN enunderbar tjej både på in och utsidan! Sjukt vacker! Jätte bra inlägg!

    SvaraRadera
  16. YOU GO GIRL!

    Snubblade in på din blogg för ett par månader sen och har följt den sen dess, graviditet, förlossning, inredning, tankar och allt.

    Du är så jävla bra, och som du säger - du är en av oss vilket känns skönt och du berättar saker som kanske andra inte skriver vill ta upp i sin blogg.

    Keep up the good work :)

    KRAM

    SvaraRadera
  17. Hej Marlene!
    Jag blir så glad av ditt inlägg gällande vikt! I mitt jobb som socialsekreterare på en ungdomsenhet träffar jag många unga människor som kämpar med felaktig självbild och psykisk ohälsa. Särskilt nu när de sociala medierna är så nära inpå,tex bloggar och facebook, matas ungdomar med tips om hetsbanting och osunda ideal.
    Du är en enorm förebild och jag tror och hoppas att många av dina läsare tar till sig det du skriver och mår bra över sig själva och framför allt tycker om sig själva!

    Många kramar från Sandra

    SvaraRadera
  18. Du är så himla vacker. Och vacker säger jag inte om många så det är en riktig komplimang! :) Följer din blogg dagligen. Tack för väldigt trevlig läsning och mycket inspiration! Stor kram

    SvaraRadera
  19. Vilken härlig blogg & bra inlägg :-)

    SvaraRadera
  20. jag har en canon 7D. fotograferar manuellt :)

    SvaraRadera
  21. Grymt bra inlägg! Tänk om fler vågade blogga så.

    SvaraRadera
  22. Så fantastiskt av dig att visa hur du ser ut! Så otroligt modigt och naket. OTROLIGT!!! Själv har jag två barn, fick dem tätt, 16 månader mellan dem. Min minsta är 2 år nu och jag ser fortfarande ut som dig. Väger 70kilo. Vägde 58 när jag blev gravid.

    Fantastiskt av dig, finns inga ord! <3

    SvaraRadera
  23. Va många som vägde 58 när de blev gravida. Är det en vikt som är så vanlig? Jag tror inte jag någonsin kommer väga 58 kilo igen. Har 62 kilo som målvikt. Gör inget om jag inte når den men jag ville ändå ha ett mål.

    SvaraRadera
  24. Tycker att du är jätte fin och vad bra att du inte skäms över din kropp för det behöver du inte göra.
    Det är konstigt hur man kan tycka att någon annan är jätte fin som har samma "problem" som en själv men jag tycker själv att min mage är hemskt ful.
    DU har otroligt mycket fina bilder i bloggen! =D Kram

    SvaraRadera
  25. Du är obeskrivligt vacker!!! DU är min FÖREBILD!!! <3

    SvaraRadera
  26. Du är så sjukt vacker!!! Kramar Josefine

    SvaraRadera
  27. 11 kg de är riktigt bra det :) Jag gick oxå ner sakta första månaderna efter förlossningen sedan small det till så rasade jag ner, från 76 kg till 52 kg på 10 mån :)

    SvaraRadera
  28. Väldigt bra inlägg, behövs mer tjejer som vågar som du.

    SvaraRadera
  29. Jag har inte fått barn, men la på mig en hel del kilon pga en medicin som jag åt. Du är en så otrolig inspiration. Jag har läst många bloggar innan vars alla verkar få kroppar som Victoria Secret modeller, snabbt efter förlossningen. Jag har många vänner med barn som mått riktigt dåligt för att dom inte har haft orken att banta bort/träna bort deras "överflödiga" kilon efter att ha fått barn, eftersom i bloggarna så verkar det som att alla får tillbaka deras kropp innan graviditeten på direkten.
    Så kramar till dig!

    SvaraRadera