onsdag 4 april 2012

Fortsättning på föregående inlägg

Tänk att mina bloggläsare kan mer om Hortons än läkarna...

Ni skrev i kommentarsfältet och jag svarar här så alla kan läsa mina svar:

Det finns beskrivet att en attack kan brytas om man doppar underarmarna i iskallt vatten. Prova gärna detta men fungerar det inte första försöken är det inte meningsfullt att prova igen.
Syrgasbehandling genom en ansiktsmask leder ofta till att attacken bryts inom tio till femton minuter. Om detta visar sig fungera väl kan man få tillgång till en syrgastub att ha hemma.
är bara några exempel.
Jag svarar: Jag sa det till FLM (familjeläkaren) och han sa att det kunde han inte göra  nåt åt saken. Sen sa jag det till läkaren i telefonen på Neurologen, han sa att det är ingen man "bara" ger ut. Sen har ju inget er hänt. Jag vill gärna testa en vrkar inte få det. Jag får ju ingen hjälp...



Hos enstaka personer med Hortons huvudvärk kan värken istället sitta på ena halvan av huvudet i något av följande ställen: övre nacken, kind, näsan, överkäken, underkäken eller halsen. Under en besvärsperiod återkommer värken alltid i samma huvudhalva.
Jag svarar: Jag har i huvudet och bakom ögat typ hela tiden. När jag får ondare är det bakom ögat som smärtan sitter, i käken, i nacken högt uppe, längre ned i nacken och axeln. Det gör så ont så det sprider sig ut i hela armen. Det är som stötar bakom ögat som smattrar ner i käkan och bak i nacken.


Skulle inte Smärtmottagningen kunna vara nåt för dig? Där hjälper de folk som har problem med olika sorters smärta.
Jag svarar: Jag har bett om att få komma det. Har ofta ont i nacken och axeln men nu är det groteskt. Jag skulle vilja ha en spruta in i halsen in i nervsystemet så jag slipper ha ont där. Men men, önska går ju....

Hoppas att du snart mår bättre och att du lyckas få tag på någon som tar dig på allvar! Och byt familjeläkare, den du har verkar ju helt dum i huvudet!
Jag svarar: Jag  kommer givetvis att byta. Till en början byter jag doktor, sen kan jag ju byta FLM helt. Men jag har tänkt att jag nog vill ha en privat läkare jag kan gå till. Brukar vara bättre med privata ibland då de bryr sig om sina patienter. Min tandställning gjorde jag hos privat tandläkare i Sundbyberg. Var jättenöjd med de. Fick komma samma dag om något hade hänt med tandställningen.

3 kommentarer:

  1. Med riskför att låta som en häxa nu...men jag har hört mycket konstiga åkommor (menar inte att din är konstig, menar att den hjälpt många olka och kanske otippade åkommer)då folk har fått hjälp genom något som heter kraniosakral. Jag har själv inte testat det så lite konstigt att jag vill rekomendera det, men jag har hört så mycket bra och det låter väldigt intressant.

    Kanske värt läsa igenom i alla fall. Hur som hellst, hoppas att du får någon hjälp, det måste vara fruktansvärt.

    SvaraRadera
  2. Emma. Det ser skönt ut men de håller ju bara händerna på kroppen på olika ställen. Tycke det ser ut lite som healing. Fast det ser som sagt skönt ut. Älskar när någon tar på mig.

    Ibland lyckas jag tigga till meg en hårmassage här hemma. När sedan mitt hår växter påstår jag att det är pga av hårmassagen. (i hopp om att sambon skall göra om det)

    SvaraRadera
  3. Hej igen, känner att jag måste svara igen för jag tror det blev lite fel. vet inte vad du läste men det är ingenting som egentligen ska vara skönt. Som healing?, ja..eller nja, inte riktigt så heller. men det är ju så kallad alternativ medicin det här.

    Du kanske inte alls är intresserad men jag kände att jag måste skriva igen eftersom det inte blev rätt, jag vill ju göra min "reklam" mer rättvis. Men klicka på länken nedan (du kommer till en massör hemma i min stad som jag brukar gå till och få massage) Klicka längst upp på sidan en bit till höger där det står Kraniosakral där det är bra och enkelt beskrivet.

    Haha, jag låter som västa token här men som sagt, när jag nu väl började skriva så ville jag få det förklarat vad jag menade :)

    Jag tror att ibland kanske inte sjukvården kan hjälpa en och då kan man få söka sig andra vägar för att få hjälp och som sagt, dom jag pratat med som fått hjälp av det här är helt såld!

    Hur som..Ha det fint och tack för en bra blogg!

    http://kroppazant.se/

    SvaraRadera