onsdag 29 maj 2013

Baka bröd med en viking

Här kommer ännu en bildbomb. Men alla bilder är så fina och visar hur roligt vi haft. Kan inte utelämna något.

Familjen gick på trädgårds- och hantverksmässa. Det var en mycket trevlig familjedag. Vi fikade, klappade en ponny och tittade på hantverk. Jag älskar ju handverk så som saker av fårull och sen armband i svart skinn. Sen fanns det massa andra saker som rara duktiga människor gjort. Vi tittade även på örter för Gabriel vill plantera örter på vårauteplats. Jag har sagt ja till det, men jag tror Antonio kommer förstöra. Inge mer än att vi gör ett försök.

Antonio fick träffa en viking och hos honom fick han baka bröd. Ett eget bröd som han sen fick grädda på en plåt över öppen eld. Sen fick det svalna och när det hade svalnat ringlade vikingen honung över brödet och rullade ihop det. Jag och Antonio delade på det. Det var så gott bara för att Antonio hade gjort det. Annars smakade det typ ingenting, men det var själva grejen att gulliga Antonio hade stått och gavlat ut degen och liksom varit med.

Medans brödet gräddades över elden fick Antonio sitta i tronen. Vikingen visade Antonio ett horn och en trumma. Antonio fick prova att slå på trumman. Han vågade inte riktigt men samtidigt lät det ju så härligt. Men när jag satte mig bredvid och visade så fick han in trummandet efter ett tag. Varje gång Antonio slog på trumman tittade han på vikingen för att liksom visa att: Titta jag kunde, visst är jag duktig.

 
Här tittar vi på får och lamm. De hade sovit och var lite trötta. Antonio fick klappa ett får på nosen. Tyvärr inget lamm. Om någon av er har tillgång till lamm och kossor så kommer gärna jag och Antonio och hälsar på. Antonio tycker om kossor och kan mua. Han har inte klappat en ko i verkligheten och det vill jag att han ska få göra. Så skriv gärna här i kommentarsfältet om ni bor på landet och vi är välkomna. Jag vill ta med kameran och fota om det går bra.

1 kommentar:

  1. har ett hett tips! åk ut till kungsbyns djurpark utanför irsta mot ängsö. finns klapphage där!:P / frida

    SvaraRadera