tisdag 12 mars 2013

Idag har jag fått saker gjorda


 
Känns så skönt i hela mig att jag fått så mycket gjort idag. Allt från stora viktiga saker, till smågrejer som bara legat och väntat. Men alla smågrejer blir ju för mycket till slut. Ville bara beta av allt så jag stod på noll. Hela igår kväll och hela idag har jag gjort sånna där ”viktiga saker”.  Har även hunnit med sjukhuset, idag igen, sytt klart de där byxorna jag började på i februari och avslutade dagen med att gå och sola solarium. Nu sitter jag har knallröd i ansiktet och hoppas på att det lägger sig till morgondagen. Ska till Mälardalens Högskola på förmiddagen på ett inbokat möte. Ska träffa en studievägledare som ska hjälpa mig med frågan om vad jag vill göra i livet. Jag har ingen aning om vad jag vill bli när jag blir stor. Just nu glider jag fortfarande på lyckan över körkortet jag tog i december.

Finns så många yrken jag inte vet om. Jag vet om de yrken jag ser med ögonen. Min granne blev precis klar i skolan och är nu revisor. (grattis bästa S) Ofta jag gick ut gymnasiet och ba: japp, om man skulle ta och plugga till revisor nu.

Jag visste då inte att det fanns ett yrke som hette så och vad man gör. Eller att jag tröttnat på jobbet och tänker; produktionstekniker, det vore nåt det. Eller varför inte elkraftteknik.

Jag behöver vägledning i vad som finns och vad man blir, vad man gör, vart det leder en.

Ska träffa en annan vägledare från Vuxenutbildning nästa månad. Jag kör på liksom. Tar all hjälp jag kan få.


 

PS: Jag vet att jag ofta skriver att jag är på sjukhuset. Har skrivit förut men kan skriva igen. Jag går hos olika människor ang uppföljning av förlossningen. Jag går hos en psykolog och hos en uroterapeut löpande. Sen har jag varit till en läkare och ska nu få en operation. Sen går jag också på smärtkliniken ang min smärta i nacke, axel och arm som beror på att jag är hypermobil, överrörlig. Där får jag sprutor mot smärtan. Dit går jag vid behov. I somras var det varannan vecka jag fick åka upp för att få blockader. Nu är det var 3:e vecka ungefär. Ibland i livet får jag en sjukdom som heter Hortons huvudvärk och då blir det massa besök hos neurologen, eller att jag blir inlagd.
Om man då lägger ihop allt förutom sjukdomen så blir det en gång i veckan till varannan vecka som jag besöker sjukhuset.

5 kommentarer:

  1. Oh my goodness. You dog is just to die for! I miss my puppy like crazy! Absolutely adorable and my gosh you are stunning!!

    take care lovely!! xo

    SvaraRadera
  2. Det är jättebra att du går till en studievägledare! Jag kände precis som du efter min senaste föräldraledighet och det är ju som du säger att det är svårt att komma på yrken nuförtiden. Vård eller läraryrken är ju lätt att komma på men allt annat om man inte vill syssla med praktiska saker är inte lätt att veta. Tack vare studievägledaren hittade jag en perfekt utbildning för mig :)Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Omg! Vad har du på dig människan!

    SvaraRadera
  4. Snygg du är! :) Var kommer skärpet ifrån?

    SvaraRadera
  5. My: älskar det!!! Köpt på Gina för länge sen. Tyvärr har fd gravid-Marlene töjt ut det så det sitter på magen istället för under bysten.

    SvaraRadera