torsdag 7 mars 2013

Det blev bra tillslut

Igår var det bara missförstånd mellan mig, Timh och Mathilda. På dagen hade jag pratat med Timh och han sa att de skulle ha städdag hemma. Jag undrade när han slutade jobbet för då kunde jag och Mathilda och hundarna ses innan, så skulle det inte påverka deras planerade städdag. Timh hade missuppfattat allt och trodde jag menade att vi alla skulle träffas efter hans jobb.

Mathilda messade mig efter jag hämtat Antonio på dagis och frågade om vi kunde åka iväg med hundarna. Javisst, klä på er, kommer nu, svarade jag. Grejen var att Mathilda inte menade på en gång utan hon hade pratat med Timh och trodde därför efter hans jobb. Sen messade jag från bilen och skrev; åker nu, hämtar på samma ställe som igår. Hon svarar; Men va!

Mathilda hade pratat i telefon och såg inte mitt meddelande om ”vi åker nu”. Hon hade handverkare hemma i köket så hon kunde inte åka. Jag fick vända bilen, parkera hemma, ut med hunden och Antonio och kämpa upp igen.

När Antonio ändå var påklädd så ville jag ändå göra något. Lämnade Hiro hemma, tog med vagnen och ner med Antonio till bilen igen. Vi åkte till Läkarmissionen Second Hand på Bäckby. Antonio somnade i bilen och sov i vagnen medans jag tittade i affären. De hade inte fått in nåt nytt sen sist jag var där. Jag var ute efter instrument till Antonio då han tycker om ljud. Hittade en flöjt i alla fall så den köpte jag.

På väg hem ringer Timh och frågar om vi ska åka iväg allihopa med hundarna nu när de var klara. Han hade tur för jag stod vid rött ljus med bilen nära deras hem. I rätt fil också!! Så det var bara att svänga och hämta upp dem=) Se n hem till mig, de fick sitta i bilen medans jag sprang upp och hämtade Hiro. Vi åkte till Björnön igen. Först till en stor istäckt gräsmatta. Antonio ramlade för snön hade fryst på och blivit knölig is. Var väldigt svårt att gå för honom.

Sen åkte vi vidare på ön till en stor sandstrand. Antonio fick rida på Timhs axlar från bilen ner till isen. Sen gick vi på isen i solnedgången. Det var så vackert.

Kom hem 18:30. Hade varit ute och åkt sen 15:00 då vi startade från parkeringen första gången.

Fast Antonio hade sovit så länge på eftermiddagen (i bilen och på second hand), så somnade han bra tid på kvällen.
 
Mathilda vill inte vara med på bild, men jag vill bevisa att hon finns. Skämtade ju om det i ett tidigare inlägg, att jag skulle ta kort på hennes sko i alla fall. Så här står vi tillsammans, Mathilda och jag=)








 

Här har Timh ramlat på den hala isiga snön. Han skulle hjälpa Antonio upp men ramla själv. Antonio tyckte det var roligt när Timh låg ner.




Här ska vi åka vidare för att gå på isen. Tog ej med kameran vid nästa stopp, för vi fick bära Antonio. Nja, Timh fick bära Antonio, han erbjöd sig att utsätta sig egen rygg framför min. Gulle dig, va snällt liksom=)
Men jag tog kort med mobilen. Tycker det är så roligt att man tar och förevigar roliga stunder.
Ha en solig bra dag på er. Kramar

5 kommentarer:


  1. Hej!
    Tack för Ditt svar ang. Hiro (några inlägg sen).
    Jag har några frågor till som jag hoppas du också kan svara på :))) hade du några problem när du tränade Hiro att bli rumsren? Har Du haft några besvär med markering inomhus eller är han kastrerad?

    Jag hittade uppfödaren men dom verkar inte ha någon hemsida, kan det stämma?


    SvaraRadera
  2. Man får inte ha sin hund okopplad på björnön med tanke på de vilda djur som bor där och som kan bli rädda..

    SvaraRadera
  3. 1 mars - 20 augusti är det "förbud" överallt iofs. det finns ingen lag som säger det, i vissa områden är det koppelförbud. men om man har sin hund under uppsikt så är det oftast okej. varför orkar man ens att skriva en sån grej? låt henne göra vad hon vill. eller?

    SvaraRadera
  4. Åh älskar Antonios mössa! Vart har du köpt den? :)

    SvaraRadera
  5. Till dig som hade frågor om Hiro. Förlåt för sent svar.
    Ja, jag hade problem när han var valp och han skulle lära sig kissa ute. När han kissade så tog jag upp honom och skulle snabbt ut. Grejen var att det var vinter så alla kläder skulle ju på. Sen ta hissen ner. Hade varit smidigare att bara slängt ut han i en trädgård. ;)
    Han markerar ja, därför han har en ”blöja” när vi åker bort. Han är inte kastrerad men vi vill göra det på honom.

    Ingen hemsida till uppfödaren finns. Men nummer och mail finns där på sidan jag länkade till. Där kan du även hitta fler uppfödare. Du kan ju kika på riktnumret och se om det finns några i din stad eller närliggande. Så jag gjorde. =)

    SvaraRadera