tisdag 26 mars 2013

Färga utväxten i håret tutorial

Några av er har undrat HUR jag färgar utväxten. Så jag tog lite bilder från när jag färgade det här i helgen.

Detta är vad jag använder. Här ser ni även vad färgen heter.


Egentligen är det bara detta jag använder när jag tagit bort kartongen, handskar, balsam och korkar jag inte behöver.

 
Enkelt att blanda iordning färgen.
1. Först borstar jag håret.
2. Nu var det länge sen jag färgade utväxten i underhåret men då ser ni ju lättare när jag gör benan. Jag sätter upp överhåret i en toffs. Jag kommer sen sätta upp allt underhår i en klämma på huvudet. Börjar färga nerifrån vid nacken och sen bena för bena jobba mig uppåt.
(Som ni ser är håret ljusare längst upp, men det var ju för att jag ljusade upp underhåret ett tag. Men kontrasten blev så stor när det mörka växte ut, så jag slutade. Kanske gör slingor med den ljusa färgen sen. Får se).
Jag häller den färdiga färgen i en skål och använder mig av en färgpensel. Jag håller inte på med tub och handskar. Händerna behöver jag ju för att göra benor och ta ner håret bit för bit.
3. Jag börjar med att färga utväxten längst ner vid nacken.
4. Gör en bena och tar ner ofärgat hår. Färgar utväxten där. Sen gör jag en ny bena och tar ner ofärgat hår, och så där håller jag på.
 
 
 


 När jag kommer till överhåret tar jag bort tofsen och kör samma grej där.

5. Jag avslutar med att massera in färg i utväxten kring ansiktet så jag är säker på att det inte blir några fläckar.
Jag sitter med färgen ca 50 minuter eller längre. Tills jag ser att det tagit. Sen sköljer ut jag färgen i duschen och tvättar håret som vanligt.


6 kommentarer:

  1. åh tack för du gjorde ett inlägg om detta :)))) nu ska testa att färga min utväxt ist för gå till dyra frisören =)

    SvaraRadera
  2. En nyfiken fråga. Jag är gravid nu och undrar om du blonderade utväxten när du var gravid? Har fått kommentarer om att jag har gjort det och att det ska vara farligt för bebisen. Hur gjorde du?

    Go Påsk!
    Lollo

    SvaraRadera
  3. Lollo. Allt är väl farligt för bebisen enligt vissa. Fick massa kommentarer om just graviditet och färgning. Jag färgade utväxten. En annan sak är att ditt hår har hormoner i sig så fäger kan bli annat än innan...så du vet;) Kram

    SvaraRadera
  4. Ja visst är det så- allt verkar verkligen vara farligt när man är gravid...

    Då kan jag släppa den skulden för ett ögonblick! Tack för det!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Har du haft mörkt hår innan? Isåfall hur många avfärgningar gjorde du ?hemma? Salong?. Själv har jag mörkbrun men vill ha mörkblond ungefär som du har men är rädd att bli orange i håret. Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym ang mörk i håret: Jag var mörkhårig ett tag men det var toning. Så färgen mattades ju av. Minns ej hur jag gick till blond men det tog ju sin tid. Har för mig att toningen gick ur och sen gjorde jag ljusa slingor på salong. Till slut började jag färga utväxten. Nåt sånt.

      Bästa är ju att göra det på salong första gången. Sen kan du hitta just din färg att färga utväxten med hemma. Välj en salong många du känner går till. Ingen i utkanten av stan du inte hört nåt om bara för att de är billigare. Ta någon du hört mycket bra om. Det är ditt hår och de har en färgning på sig typ. Du vill inte färga så det går av. Lycka till,

      Ps. Här är bild från 2009 då det mörka gått ur och jag gick mot ljusare. Sen vet jag inte om det blev ljust av sommar och sol + slingor. Minns verkligen inte.
      http://marlenezufic.blogspot.se/2009/12/snart-skall-jag-klippa-mig.html

      Radera