onsdag 29 februari 2012

Donna Karan New York

Fått present av mamma. Fräscth och feminint.

En dag hos mamma

Idag lämnade jag Antonio hos mamma för jag skulle till tandläkaren. Efter tandläkaren gick jag hem till mamma igen och sen var jag där hela dagen.Antonios långa ögonfransar

9 veckor och 1 dag gammal.

tisdag 28 februari 2012

Mamman som bebis

Nu har min mor rotat fram "Mina första år"boken som handlar om mig. Där i hittade vi bilder som vi tyckte såg ut som Antonio. Har knåpat ihop bilder på mig och Antonio. Tyvärr hade jag ingen bild på Antonio där han är några dagar gammal och som är okej. Jag hade ju så ont där i början så jag tog inte så mycket bilder då. Men här är i alla fall Jag och Antonio.

 Det här har vi skojat om sen Antonio föddes. Att när han ser så där tjurig ut, det har han definitivt ärvt av mig.

Antonio är glad och besök på BVC och kvinnokliniken

Vi låg i soffan imorse. Jag tog kort på oss med ena min hand. Något i det hela tyckte Antonio var roligt.
Han börjar äntligen lära sig hur man gör sig söt på bild;)

Efter vi legat 5 minuter i soffan powerwalkade jag med barnvagnen till BVC så jag blev helt svettig i pannen. Blev sen i min planering då han skulle äta och sen i hissen kom jag på att jag glömt nåt i lägenheten så fick åka upp igen och då förlorade jag ju tid. Hur som helst kom vi i tid.
BVC-sköterskan gav mig så mycket cred för hon tycker jag är så duktig mamma. Fast allt svårt i början så har jag varit så stark. Och att jag är så lugn i mig själv.
Jag har faktiskt inte känt någon gång att jag gjort fel, att något är mitt fel eller att jag fått panik. Det är ju faktiskt första gången jag får en bebis, så jag kan inte begära för mycket av mig själv. Nu är han bara 2 månader, men än så länge. (ta i trä)
Allt fint hon sa gjorde mig så glad.

Vi blev lite sena från BVC så jag fick powerwalka hem också. Vi skulle nämligen vidare till sjukhuset på en gång.
Gabriel väntade på oss hemma för han skulle med. Så det var upp till kvinnoklinkiken för jag skulle se över min läkning mellan mina ben efter förlossningen.
Alla stygn var borta, läkningen inne i slidan var jättefin sa läkaren. Läkningen mellan de båda hålen var fortfarande under process. Var mycket öm och lite svullen. Jag sa att det kändes så tajt och då fick jag förklarat att när man spricker så som jag gjorde och ska sy, så lägger man inte flikarna bredvid varandra och syr, utan man lägger den ena fliken över den andra och sen syr. Därav är det ju minde hud där och mycket tajtare än innan.

Får nu, två månader senare, ont om jag sitter för länge på en hård stål. Om jag bär Antonio för länge. ( med länge betyder mer än två minuter). Om jag bär Antonio i bilbarnstolen får jag ont på en gång.

Men men, allt tar sin tid. Det tar tid att läka. Allt såg ju bra ut så jag är jätteglad över det.

söndag 26 februari 2012

Nu byter ÄNTLIGEN Make up store lock på sina skuggor

Som jag har svurit över Make Up Stores ögonskuggor då de bytte lock till de helsvarta. Har man ca 30 olika skuggor och alla lock är svarta är det mycket svårt att se vilken färg det gömmer sig därunder. Det ända som kan ge en en liten hint är ett genomskinligt M på framsidan, men det är inte mycket till hjälp.

Nu kommer alla skuggor och liknande förpackningar (efter hand) få nya lock som är genomskinliga.

Jag är väldigt glad över denna nyhet men jag är fortfarande sur över alla pengar jag lagt på skuggor jag inte ens har riktigt koll på. Jag hade varit mera nöjd om alla produkter jag redan har, hade ett lock där man kunde se vad det var för färg under. Från början hade alla ögonskuggor från Make up store genomskinliga lock, sen byttes de till helsvarta. Kanske skulle se lyxigare ut men som sagt höll man inte reda på färgerna. Man får liksom öppna locket för att se om det är en ögonskugga och i så fall vilken färg, eller kan det vara foundation, ögonbrynsfärg, läppglans etc.

På bilderna av mina skuggor så kan man genom M:et se vilken färg det är. Det är för att jag har jobbat för det. Tog en bit papper varpå jag målade skuggan och blandade i genomskinligt nagellack. Sen tejpade jag fast biten på baksidan av locket så att man genom M:et skulle se mycket tydligare vad det var för färg.

fredag 24 februari 2012

Antonio.

Foto Elin Parment

Babymobil 30kr

Antonio tycker det är så roligt med mobilen ovanför sängen så jag ville köpa en till, fast i massa färger. I åtanke hade jag en mobil som hänger på BVC. Skitful basic mobil i röd, grön, blå och gul. Så jag gick till en affär som säljer begagnade babyprylar. Där hittade min granne Mathilda en mobil för bara 30 kr. Som hittat! Hänger bara på den på dosan ovanför barnsängen. Kan i princip hänga vad som helst på dosan. Roligt att byta och se vad han tycker är roligt.


Premiär på Kajen

Igår besökte vi restarurang Kajen som ligger vid vattnet här i Västerås. De hade premiäröppnat uteserveringen. Folk vallfärdade dit då solens varma strålar bara sprutade vår-feeling i luften. Vi satt inne och åt, men det fanns de som lånade filt och satt mot husväggen i den härliga vårluften och drack kaffe.

torsdag 23 februari 2012

Mamma, eller mamma OCH pappa


Vi är båda föräldrar och vi delar på ansvaret. Jag skulle bli tokig om vi bodde ihop, hade en bebis men allt föll på mig. Jag har tagit upp det tidigt, att så får det inte vara. Andra saker jag har tagit upp är att varför skall nagelklippning, saltlösning i näsan och tvätting vara jag som gör. Så nu gör båda det.
Det var så fint när Gabriel klippte hans små naglar.


Jag tog upp småsakerna tidigt så att det med tiden inte blir en vana att det är jag som gör vissa saker. Vi är ju två.

I dagsläget går allt superbra. Jag gör ju mer då han jobbar, men vi försöker ändå lösa saker och ting så inte jag skall kolappsa av utmattning/sömnbrist. T ex; Varje natt fredag till lördag har jag sovmorgon och får sova hur länge jag vill. =)


För hur ofta har man inte hört talas om killar som sagt någon dum jävla fras till sin tjej när det gäller att ta hand om en bebis.

  • Jag är helt slut. Jag jobbar ju, du är bara hemma.
  • Jag byter gärna med dig (jobbet mot att vara hemma) (när båda vet att det är uteslutet då pappan tjänar mer, eller mamman gärna vill vara hemma) Så taskigt att säga så. Man kanske gärna vill vara hemma, men det betyder inte att man vill göra allt själv. Ta hand om HELA hushållet och en bebis.
  • Jag är trött, jag har jobbat (för det verkar vara svårt att få in i deras huvuden att ta hand om en bebis är ett jobb 24/7 och inte bara 8 timmar om dagen)
Kommer ni på flera fraser?


Det är vi kvinnor som får avstå från fest, drinkar, nikotin, snygga former, vissa maträtter och en kropp som inte gör ont i 9 månader. Vi kräks, mår illa, får ont, går upp 10-40 kilo, får avstå från en massa saker vi tycker om. Det är vi som inte kan röra oss mot slutet, inte kan träna, inte kan cykla, inte kan springa. Inte ens se marken under våra fötter. Det är vi som får gå igenom en förlossning som inte alltid är så "smärtfri". Det är vi som efteråt får hängande hud på magen, pattar som hänger ner i golvet och en mutta som aldrig kommer bli sig lik. Och när vi gått igenom allt detta, förväntas vi då ta hand om en bebis på egen hand?!


Man är två om ansvaret.(Detta har inget med Gabriel att göra, så ingen tror det. Ovanstående är vad jag tycker generellt.)

Nu är Gabriel pappa på riktigt (på papper om vårdnad)

Igår var vi och skrev under faderskapspapper. Det tog 10 minuter. Var bara in, skriva under och ut igen. Nu har vi gemensam vårdnad om Antonio.

När barnet föds och mamman och pappan är gifta har båda föäldrarna vårdnaden om barnet.
När barnet föds och mamman och pappan inte är gifta så har mamman ensam vårdnad om barnet, tills man tillsamans skrivit under faderskapspapper.
Så nu har vi alltså gemensam vårdnat om barnet. Det vill säga att  vi delar allt ansvar om barnet, samt att bådas underskrifter behövs i de flesta fallen tills barnet fyllt 18 år.

onsdag 22 februari 2012

Hej mammor! När kommer mensen?

Detta inlägg är inget för er killar att läsa. Sorry;)

Jag undrar en sak som jag tänkte att ni nyblivna mammor kan svara på. När får man sin första mens egentligen? Jag hade nämligen så jävla ont sidan i förrgår så det kändes som värkarna innan jag skulle få barn. Inte de där kraftiga när jag låg och skrek utan de innan när jag låg i sängen och åmade mig. Trodde det var någon form av mensvärk men någon mens fick jag aldrig. Så nu undrar jag när den kommer?

Hur var det för er?

Ska vi köpa lite Balle till ikväll?

Gabriels jobbarkompis hade köpt dubbelpack ballerinakakor. Det är två ballerinapaket som är inplastade. Men hur plastas de in egentligen?

tisdag 21 februari 2012

Idag blir Antonio 8 veckor.

Idag är blir Antonio 8 veckor. Grattis. Utveklingen går framåt. Helt plötsligt en morgon kan han något nytt. Idag har han gnuggat sig i ögonen. bara en sån grej. Han kan hålla själv en kort stund. Förstå att det är något i handen. Han förstår vart nappen är om den ramlar ur. Försöker desperat fiska upp den med munnen när den ligger bredvid hans huvud.
Man kan prata med honom och få svar. Jag älskar när han pratar! Agluuuu är hans favoritord. Ord och ord. Något han säger mycket.
I lördags sov han i sin spjälsäng på natten. Han har inte kunnat gjort det inann, bara i barnvagnen har han sovit. Och kortare stunder i spjälsängen på dagarna. Men från och med i lördags sover han i sin spjälsäng. Tur det för barnvagnen var på gränsen asså. Hade nog varit för liten att sova i snart.
I söndags började han älska mobilen ovanför sängen. Han pratar med den och skrattar.

måndag 20 februari 2012

Trerättersmiddag på Paradvåningen

 
Förra veckan fyllde min vän Elin 24 år. Hennes vän Sofie hade tagit på sig att ordna trerättersmiddag i sin våning inne i stan. Även kallad paradvåningen. Det var jättegod mat. Gissa vem som åt upp först? Tamme tusen har jag inte kommit på hur man äter sakta! Sitter man och trånar efter maten, för sakta gaffeln upp till munnen, samtidigt som man avrundar tuggorna med att smutta vin? Kom igen! Är det gott så hamnar maten i min mage utan något vinsmuttande. Jag älskar mat.


Efterätten gömde jag bakom min servett för den tog slut när de andra var inne på sin andra tugga. Det var så sjukt gått så jag måste få säga att det knullade i munnen. (Förlåt för språket).

Sen satt jag vid bordet och tänkte: Ska jag fråga Sofie om en matlåda? Jag ville så gärna att Gabriel skulle få smaka när jag kom hem. Han älskar han med att laga mat och han hade varit så nyfiken på vad vi skulle få. Sen glömde jag fråga. Han fick se bild på maten istället.

I födelsedagspresent fick Elin av mig en förfest. (Sprit och drinkar ingår). Hon får själv välja när hon vill busa till det med en utgång. Av Elin fick jag i födelsedagspresent en familjefotografering. Så man kan säga att vi har en varsin upplevelse att hämta ut av varandra.

Efter middagen spelade vi frågesport. Frågorna var baserade på Elin. De handlade inte om Elin, utan Året då Elin föddes, Elins hårfärg, Elins bloggnamn m.m. Chanserna att svara rätt på frågorna var minimala, det handlade mest om att chansa.
                                    Detta är bara ett smakprov från frågesporten.


Vem av dessa kända personer är född samma månad och år som födelsedagsbarnet?
1. Natascha Kampusch, österrikiskt kidnappningsoffer.
X. Servet Tazegül, turkisk taekwondoutövare
2. Gustav Schäfer, tysk trummis i bandet Tokio Hotel

Lena Phiipsson som blev 2a i Melodifestivalen 1988, vad heter hennes barn?
1. Noa Månfarare
X. Viggo Love Linblå
2. Lenny-Truls

År 2009 sökte Elin aka. Ayleen till Idol för första gången. Vilket av följande Idol-auditionklipp har fått mest sidviningar på youtube?
1. "Olga sjunger på ryska, svenska och spanska"
X. "Tjej sjunger fittan sticker fram"
2. "Oleg, electropop (bra kvalité)"

Elin passar utomordentligt i röd kalufs! Vilken av följande är INTE naturligt rödhårig?
1. Miranda i Sex and the city
X. Bree van de kamp i Desperate Housewives
2. Lindsay LohanBilderna är tagna av mig och Elin, Elin har redigerat dem.

lördag 18 februari 2012

Familjen är på fotboll

Idag har jag och familjen varit och tittat på fotboll ute i snönederbörden. Det var Gabriels lag Oden som spelade mot Bosniska. Det var en tränisngsmatch. Gabriel kunde inte vara med och spela för han har brutit foten.


fredag 17 februari 2012

Hyllor ovanför sängen


För länge sedan skrev jag om att jag ville sätta upp hyllor ovanför sängen. Jag fick äntligen mina hyllor i början av februari, då jag önskat mig dem i födelsedagspresent. Det är verkligen skönt att ha allt inom räckhåll om jag har gosat ner mig i sängen med bebisen. Jag har handduk, och blöjor. Ska även hänga dit napp och dregellapp.
Så nu skall jag pynta mina nya hyllor. Än så länge har jag bara fått upp tre bilder i gamla ramar. Väldigt vackra ramar tycker jag. Och så en gammal reseklocka. Jag vill ha en fin kudde i den högra hyllan bakom pinnen, för ett mjukare intryck. Kanske en rund kudde med nåt broderi på. Något som påminner om den lilla kudden som ligger i sängen på bilden.
Sen vet jag inte vad jag mer ska ha mer i hyllan, förutom kudden och en till gammal ram som jag skall fixa bild till.

Det är nu ni kommer in i bilden. Vad kan jag fylla hyllorna med? Fler kuddar, handdukar eller nån plastväxt?

Uppdatering:
Med förfrågan om vart allt kommer ifrån så skriver jag nu det:
Hyllorna kommer från IKEA och heter stenstorp. Sängen är också från IKEA och heter Hermnes. Även sängkläderna är därifrån. Liten kudde från Countryhouse på Erikslund shoppingcenter, samma gäller den lilla lampan. Nattduksbord, ommålat hemmaprojekt. Lampan i taket köptes 2009 på Bauhaus Västerås. Gardiner från IKEA. Ramar från mormor. Gammal reseklocka från farmors syster.

torsdag 16 februari 2012

Födelsedagsiddag

Nu ska jag iväg på min vän Elins födelsedagsmiddag. Bjuder på kvällens outfit.