onsdag 22 februari 2012

Hej mammor! När kommer mensen?

Detta inlägg är inget för er killar att läsa. Sorry;)

Jag undrar en sak som jag tänkte att ni nyblivna mammor kan svara på. När får man sin första mens egentligen? Jag hade nämligen så jävla ont sidan i förrgår så det kändes som värkarna innan jag skulle få barn. Inte de där kraftiga när jag låg och skrek utan de innan när jag låg i sängen och åmade mig. Trodde det var någon form av mensvärk men någon mens fick jag aldrig. Så nu undrar jag när den kommer?

Hur var det för er?

17 kommentarer:

  1. Jag ammade i 2v sen efter det tog det ca 2mån innan mensen kom. Hade jätte ont i magen men sen blev det bättre.

    SvaraRadera
  2. Om jag minns rätt så kom mensen tillbaka efter ca 7 månader. Jag helammade i 6 månader, tror det var därför min mens kom igång lite senare.

    SvaraRadera
  3. Jag helammade i två månader och delammar fortfarande och mensen kom 4 månader efter förlossningen. Hade på känn ganska länge innan, just med lite ont i magen och så...

    SvaraRadera
  4. Efter 2 månader kom min mens och jag fick så som du beskriver en tid innan. Jag hade inga problem med min mens innan jag fick barn nu efter kan jag till och med få ont när jag har ägglossning. :(

    SvaraRadera
  5. Jag ammade endast i 10 dagar. Men jag fick min mens exakt 2månader efter förlossning

    SvaraRadera
  6. Oj det är nog så olika från person till person.. Men jag fick min nog typ två månader efter. (hade slutat amma)

    SvaraRadera
  7. Gud så olika det är för alla. Men två månader upprepas här i kommenatrsfältet. Det är snart det. Hoppas jag den är som innan, och att inget förändras. Så som att jag skulle blöda mer eller få kraftiga smärtor=(

    SvaraRadera
  8. Min kom tillbaka ca 1 och halv månad efter att man slutat blöda efter förlossningen..
    Och min mens är inte den samma som innan, innan jag fick William så hade jag mensvärk så jag inte klarade av vardagen, men nu har jag knappt någon värk alls så slipper käka alla värktabletter.
    Sen håller den inte heller på lika många dagar, sååå skönt!!

    Sv: Haha ja nej hade bara colan där för att man skulle se hur stora jordgubbarna var!
    Nej William är inte hel svensk, hans pappa är blandad så är inte sån jätte stor del filipinskt i William va kan de bli 1/4 del eller nå..

    Antonio är han halv eller oxå en 1/4 del?

    Tänkte på det där med att Antonio sov i vagn först, William gör nämligen oxå det och nu börjar det bli trångt så dax för sängen.. så nu undrar jag sov Antonio lika som när han sov i vagnen eller var det mer oroligt till natten?
    Vill inte att det blir tokigt för William för han är så duktig nu sover från åtta till halv fem nästan varje natt.

    SvaraRadera
  9. min kom igår nästan 7 veckor efter

    SvaraRadera
  10. Oj, vad fort det gick för alla!? Efter två månader blödde jag fortfarande sedan förlossningen och mensen var rätt avlägsen.

    Det har en del med hur länge man ammar också, även om det varierar för alla. Jag har varit sån som måste sluta amma helt för att den ska komma tillbaka, så för mig tog det närmare ett år.

    SvaraRadera
  11. jag ammade länge, så för mig tog det också väldigt lång tid tills mensen kom tillbaka, nästan 1 år skulle jag säga..

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Jag tänker att du kan ha haft ägglossning när det gjorde så ont, om det var så så borde mensen komma först en vecka senare ungefär. Ibland får jag riktigt ont vid ägglossning och vanligtvis mer på ena sidan av magen.

    Kram
    Sandra

    SvaraRadera
  13. Sandra: Det låter väldigt vettigt. Det var i ena sidan. Min högra sida. Jag grät faktiskt lite på natten för det gjorde så ont. Får se om en vecka då... Om det kommer lite blod i trosan.. NEJ! Så hemskt det låter. Lite småäckligt. Hahaha

    Kram

    SvaraRadera
  14. haha ja jag kände mig otroligt snäll =))Nej hon kommer inte alls veta vem som kastat in det eller tro att hon tappat det på vägen ut, att hon tappade det precis på vägen ut eller så. är radhus hon bodde i så.

    Men det kändes hur bra som helst iallafall
    =)

    SvaraRadera
  15. Tack ! Känns hur bra som helst förutom illamående man har just nu som är värre än värst .=/ haha mm man blev enorm , får se om man blir lika stor denna gång, men alla gamla jeans kan man nog slänga, hihi

    SvaraRadera
  16. jag har som små förlossningsvärkar varje gång innan mensen.. Ska tilläggas att jag har spiral.. så ondare vid mens kommer du kanske att få..men bara kanske.. Min kom efter 4 mån

    SvaraRadera
  17. hej nu kan du titta in på bloggen min, har tagit bild på tavlorna =)

    SvaraRadera