fredag 10 februari 2012

Bärsele is the shit

Har fått låna en bärsele av en granne. Det är den som Gabriel och jag har tittat på men köpte den aldrig för den var så dyr. Nu provar jag den och använder den faktiskt väldigt mycket. Varje morgon går jag ut med Antonio och Hiro på promenad, och ska jag inte gå så jättelångt så är bärselen superbra. Går ju så fort att ta på sig, sätta ner bebisen och gå ut. Annat än barnvagnen. Och så är han ju så lugn när han ligger nära mig. Även hemma så går jag runt med den ibland. Vet inte om vi ska köpa en sån för jag kanske inte orkar bära honom när han blir tyngre. Min rygg och axel och redan tagit stryg för att jag lyfter och bär honom. Måste ta smärtstillande varje dag, annars får jag ont i huvudet av smärtan.

13 kommentarer:

  1. BabyBjörn selen e super bra jag hade den jätte oftan när Liam va liten! Har ju även 2 hundar så den användes flitigt!
    Den e ju lite dyr men jag kan lova att de va den bästa räddningen för mej då vi bodde 3 trappor upp utan hiss innan vi flyttade till vårat lilla hus=)
    Nu e han snart 5 månader och vi använder den inte så oftan men forfarande e den super när man ska gå en snabb promenad med hundarna om man inte orkar med vagnen och sånt! Vi fick även honom att somna lätt i selen när han hade lite ont i magen och så!
    Mvh Lina

    SvaraRadera
  2. Glömde ju skriva att den e ju bra för man kan ju vända på bebisen sen när han blir lite äldre så kan han sitta och kika på massa roligt också=)

    SvaraRadera
  3. Tänkte flika in med två tips :) Jag har burit min senaste dotter i bärsjal, jag har jätte problem med rygg och axlar och det var det skonsammaste mot mina problem. Min första dotter hade jag i en sån du har på bild, fick jätte ont. Min sambos syster har en ergonomisk babybjörn som du kan amma i också :) googla! Kram Sonenta louise's kompis

    SvaraRadera
  4. Du kanske vill ha nya grejer, men annars kan man ofta fynda babybjörn på tex blocket :)

    Med vänlig hälsning,
    Enma

    SvaraRadera
  5. Sonenta: Bärsjal är säkert jättebra men jag känner att det inte är något för mig. Jag ska ju ha den när jag går ut med Hiro en snabbis tex. Ska gå fort att sätta på sig. Vi ska faktiskt skaffa en egen bärsele. Har bestämt oss nu. Det är den nyaste från babybjörn. Med stöd runt midjan. Jag ska dock inte bära för mycket med tanke på ryggen som du säger.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Enma: Har absolut inget emot begagnat. Den bärselen jag vill ha finns inte på blocket, då jag har kikat, för den är så ny.

    SvaraRadera
  7. vi använde bara bärselen första veckorna, när dottern var 4-5 månader så var det väldigt tungt och bökigt att använda bärselen så då slutade vi med det. Vet inte vad selen du ska köpa kostar, men om den är superdyr så kanske de kommer kännas som onödigt, för du kommer kanske bara använda den 1,5 månad till eller 2 månader..

    SvaraRadera
  8. Kolla Manduca bärsele. Ska vara den bästa för bebisens rygg. Bara ett litet tips! :) Kram

    SvaraRadera
  9. Kolla Blocket och beg. barnklädesaffären här i V-ås. Har sett fräscha bärselar för 75 kr.

    SvaraRadera
  10. Sofia: Ja det tror jag säkert. Men vill ha en som är skonsam mot rygg och framförallt axlar. Har fått låna en babybjörn så länge jag vill, men jag får jätteont av den. Vill ha en babybjörn miracle som även har stöd längre ned på ryggen.

    För övrigt har jag köpt andra saker på barnshoppen.=)

    SvaraRadera
  11. Manduca bärsele: Ja, vilket roligt tips.Vet du om det finns någon affär i Västerås som säljer dem så man kan åka dit och testa? För jag tycker det ser ut som om bebisens ben hänger för brett isär. Det får ju inte göra ont på Antonio. Kram

    SvaraRadera
  12. Hej Marlene!
    Jag vet tyvärr inte var den finns att köpa i Västerås. Min vän har provat både babybjörn och manduca och hon fullkomligt älskade Manduca. Tydligen ska babybjörn inte vara så bra för bebisens rygg inte heller för mammans.Googla lite om både babybjörn och Manduca så kan du jämföra! ;) Du väljer såklart det som passar dig bäst! Lycka till!

    SvaraRadera
  13. Glömde skriva... bebisen ben hänger som i grodställning viket är skönast för bebisen, tyget går ända fram till under knäna på bebis, vikten fördelas jämntså inte belastningen koncentreras på en enda plats. På babybjön hänger benen och det blir ett tryck mot underlivet. Därför ser det så brett ut. :) kramis

    SvaraRadera