fredag 3 augusti 2012

Nu är målningen av fönstret klart i A:s rum

Målade precis klart sista touchen av fönstret och elementet i Antonios rum.
Detta projekt har tagit några dagar då det är så lång torktid.
Först tejpade jag maskeringstejp på alla fönsterlister. Sen tapetserade jag in fönstret i tidningspapper då jag skulle spraya elementet vitt. Efter 17 år var elementet lite gult och slitet. Att spraya ett element går enbart om man som vi, ska tapetsera om, lägga nytt golv och måla tak. För den där vita sprayen lägger sig på allt. Allt i rummet blir vitt. Så vill man fräscha upp sitt element i ett färdigt rum rekommenderar jag elementfärg som man rollar på med en speciell roller.
Hur som helst, då det inte gör nåt att hela rummet blir vitt av spray så körde jag på sprayen.
Jag tvätta elementet noga med målartvätt. Sen har jag i omgångar sprayat det samtidigt som jag har målat vitt runt fönstret.
När jag idag drog bort maskeringstejpen runt fönstret följde det med färg och sen blev det även fula kanter. Det fixade jag lätt (fast det tar lång tid) genom att måla vit färg med liten pensel i tapper runt fönstrets kanter och sen dra med fuktig disktrasa. Då blev det vitt i alla hörn runt om. Skit snyggt blev det. Tänk som när man lägger silikon efter en kant och sen drar med fingret. Typ så fast man drar/målar med målarfärg och drar med en trasa.

4 kommentarer:

  1. Snyggt!
    Fräscht med nymålade element.
    Dom som är så sunkiga annars.

    SvaraRadera
  2. Jag skickade kommentaren ovan från min nya (och 3:e blogg)
    Även om det står "hannasvitahem" som avsändare.

    SvaraRadera
  3. Kul att renoveringen har satt igång! Smart att ta elementen med spray i samma veva som resten! Fint :)

    SvaraRadera
  4. Hej Marlene,
    det är så tråkigt med torktid, det gör att allt tar så mycket längre tid! Men skulle du inte vilja visa upp vad du gjort på Byggla.se? Du får en liten present om du är intresserad! Maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer :)
    Mvh
    Vendela på Byggla

    SvaraRadera