lördag 18 augusti 2012

Monchichi som blundar och har en konstig sak på huvudet

Här är aporna jag köpte på loppisen igår. Båda för 10 kr. Det ena är en Monchichi och den andra vet jag inte. Gissar på att det är en fejk-Monchichi.
Vad har den lilla apan på huvudet. Har googlat so en tog en hittar ingen med en svart plupp. Det är ingen toffs för det är inte hår. Det är tyg som är ihopsytt på ena sidan. Apan har något mysko på huvudet som jag inte listar ut vad det är för något.
Någon som vet eller har en bra gissning?

Nu har Antonio tre apor. Hittade ju en i farmors skrubb.

Ville frächa upp aporna så det fick bära eller brista. La in dem i maskinen, handtvätt 30 grader. Det gick bra. Till och med den med ögon som kan blinka klarade sig. Nu ligger de på tork på köksbordet. Tvättade även kläderna jag fick med aporna från loppiset. Kanske är originalkläderna så de får helt enkelt åka på igen när de torkat färdigt.

9 kommentarer:

  1. Det är en flicka du har köpt. Dom som är riktigt gamla hade den där klumpen på huvudet. // mia

    SvaraRadera
  2. Mia: vad är klumpen? Är den från 1970?

    SvaraRadera
  3. Flickorna hade som tofsar med rosett runt. Vissa hade en och vissa två. Det verkar vara en tofs som har blivit som en dreadlock nästan :)
    kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Sandra: Det är verkligen ingen toffs. Det är tyg som är ihopsytt. Jag vet vad du menar med toffs. Har googlat men då är det hår. Får ta en närbild på klumpen. Förstår verkligen inte vad det är.

    SvaraRadera
  5. Haha Näe då vet inte jag heller :)

    /sandra

    SvaraRadera
  6. Min fick jag när jag var 3-4 år.. Alltså 80-81. Det fattas Dock en rosett på din hår tofs ;). Tror dock tjejerna börjades säljas tidigare än då jag fick min. Har även en stor hemma på en 40 cm, dom ska du hålla ögonen på :) finns inte många kvar utan dom. För dom små kan man ju ff köpa i affären. // mia

    SvaraRadera
  7. Mia: är klumpen en toffs? För det är inte hår utan tyg som är ihopsytt. Ska ta närbild och lägga upp. Har lovat Sandra att göra det.

    SvaraRadera
  8. Klumpen ska vara en tofs. Min är oxå en klump typ limmat eller sytt. Hade en röd och vit rosett till.. Hade jag haft min inne i lägenheten hade jag tagit en bild på den, men den ligger nerpackad i källaren i en av alla hundra kartonger. // mia

    SvaraRadera
  9. Mia ang toffsen: Då sätter jag en rosett på klumpen;)

    SvaraRadera