onsdag 21 januari 2009

Konferens, och lite snack om tänder

Imorgon åker jag på konferens med jobbet direkt när jag slutar. Kommer hem på fredagen. Kameran följer så klart med. Och i helgen tänkte jag visa lite bilder på vad som har hänt med mina tänder.
.
Har hänt en hel del kan jag säga och jag tror ej det är så långt kvar nu innan det är klart. Det där med 1 och ett haft år tror jag inte på. Gick nog snabbare än beräknat. Var på Tandregleringen Kronan igår för en sak hade lossnat i tandställningen. Jag hade tid (från förra gången) om sex veckor. Igår hade det gått två veckor men redan då fick jag byta tråd i nedre käkan till den sista tråden i behandligen. Så mycket hade alltså hänt med mina tänder på TVÅ veckor, som dom hade räknat ut skulle ta sex veckor. Tänk om jag får ta ut den innan sommaren. Då har det fan gått snabbt. Ångrar inte att jag satte in den. Värt varenda krona!
.
.

6 kommentarer:

  1. Va kul att det går så fort framåt med tandställningen :)

    mysiga vinterbilder..gud vad man längtar efter sommaren när man ser stranden under isen..shit inte långt kvar till man kan stå där i vattnet och plaska!

    ha det så kul på konferensen nu! var ska ni åka?

    =)

    SvaraRadera
  2. hur länge har du haft din tandställning nu ? :) och vad hade du för problem med tänderna ? har själv tandställning så. kram

    SvaraRadera
  3. Hur mår du? :) Jag vill ha mera uppdateringar! ;)

    Kul att tandställningen ger resultat. Jag ska också ha tandställning i 1½ år, mina tänder ser ut som dina gjorde förut ungefär. Bara en tand som ska bort i nederkäken...

    Men med risk för att göra dig besviken så måste tandställningen sitta kvar ett bra tag efter alla tänderna sitter perfekt på plats. Fast du kanske inte behöver ha den hela 1 ½ år ändå! Jag håller tummar för dig!

    SvaraRadera
  4. Till anonym ang "hur mår du, vill ha mer uppdateringar":
    Det finns ju förklaringar till dålig uppdatering. Först en vecka utan internet, Sedan har jag varit på konferens. Tänkte ta bilder på mina tänder och lägga ut före - efterbilder.
    Jaha, varför måste man ha tandställningen i så länge, faste det är klart? Har inte fattat det där. Är det för att dom verkligen skall fastna på rätt plats?

    SvaraRadera
  5. Jo precis, jag har hört att tänderna liksom "minns" deras ursprungliga plats så att de flyttar sig direkt om tandställningen går sönder/tas bort.

    Därför behöver tandställningen sitta i lite extra för att tänderna ska hållas på plats och då blir det ju inte besök hos tandläkaren lika ofta. Min kompis besökte tandläkarn var 4:e månad hennes "sista" tid.

    Detta var iaf vad min tandläkare sa. Men han sa också att om det går bra, så blir tiden kortare. Dock om tandställningen går sönder och man väntar för länge med att laga den så kan man gå månader tillbaka i behandlingen - de va lite läskigt att höra. Men du verkar vara nogrann! :D

    SvaraRadera
  6. Jag är sjukt nogrann. Min tandställning har gått sönder två ggr. Båda gångerna mailade jag och fick en akuttid snarast möjligt. Först gången gick tråden av för att en tand var lös och hade ruckats fram och tillbaka så pass mycket så tråden gick av. Andra gången var förra veckan då en "bult" som håller tråden på plats blivit lös. Skall till tandregleringen nästa månad igen. Skall fråga hur lång tid det är kvar då.

    SvaraRadera