tisdag 31 juli 2012

Osynliga nappen

Antonio slutade med napp av sig själv för ett bra tag sedan. Däremot ligger han och suger på den osynliga nappen när han sover. Så himla gulligt. Jag tröttnar aldrig att titta på honom, (och skratta åt det).

I filmen är han 7 månader och 4 dagar gammal.

måndag 30 juli 2012

Hundbadat och bebisbadat

Idag åkte jag och min lilla familj och min vän Jennie och hennes hund ut till Björnön. Där finns ett hundbad. Väldigt äckligt och fult hundbad. Kommer inte åka dit igen. Hur som helst la vi ut filt på sumpmarken och hundarna fick leka i vattnet. Jag och Jennie stapplade ut på den vassa steniga botten men det var för kallt i vattnet för att bada.

Efter "badandet" tog vi en kaffe och därefter åkte vi och badade i poolen där det var 29 grader. Så skönt. Bara att gå i utan att ens behöva tveka.
En hund, Hugo, som Hiro träffade på hundstranden.
Antonio plaskade en massa i vattnet, sparkade med ben och viftade med armar. Skrek och gjorde höga ljud. Men tro inte han var så underhållande när vi skulle filma honom. Då lekte han drivved i vattnet.

lördag 28 juli 2012

Mariefred, Gripsholms slott och Taxinge slott

Idag vaknade Antonio tidigt, åt flaska och ville inte somna om. Blev lite tokigt igår kväll med sömnen så han vaknade inte vid 06 och ville ha mat för att sedan somna om. Nej, 07:30 vaknade han och sen var han vaken. Det var bara för mamman och pappan att gå upp. Då vi ändå var uppe så tidigt bestämde vi oss för att göra en heldagsutflykt till Mariefred.
Kl 11:00 begav vi oss ut på vägarna. Och vilka väger det fanns sen. Stora breda 120km:s-väger där an bara flög fram.
Väl framme i Mariefred turistade vi runt i staden. Kikade i små butiker, en marknad och ett museum. Sen skulle vi äta. Två sallader med vatten till, 390 kr. Vadåraaa? Haha.
Klockan var redan 14:00 när vi ätit klart och då åkte vi till Gripsholms slott. Betalade inträde och gick och tittade i hela slottet. Tog en och en halv timme för oss att gå igenom slottet och titta på allt.
Efter Gripsholm åkte vi till Taxinge slott, även kallat kakslottet. Slott och slott vet jag inte om det är. Kanske mer en herrgård. På kakslottet finns det massa olika bakverk att välja mellan. Det är därför det kallas för kakslottet. Folk vallfärdar dit för att få frossa bland alla bakelsen. Jag som inte tycker om bakelser tog en sallad. Denna sallad kostade 80 kr och inte 195 kr som den i Mariefred. Haha.
Underbar dag har vi haft!

Undra vad vi hittar på imorgon? ;)
 Marknad. Gabriel provsmakar saft.
 Jag utanför Gripsholms slott.
 Gripsholms slott ärett av de Kungliga slotten. Här fanns en slottsbutik med kort på kungafamiljen, kungligt porslin m.m.
Antonio får lukta på en kunglig tvål a la 65 kr.
 Kungliga tvålarna.
 Man fick inte fotografera inne i slottet därav inga bilder. Förutom den här bilden då kameran utlöste sig själv...
Hahaha. Antonio somnade på Gabriels mage de där sista 5 minuterna innan vi var klara på rundvandringen. Antonio ser sur ut i sömnen. Vi stod där på slottsgården och skrattade år våran egen son. Snälla föräldrar.
Taxinge slott eller Kakslottet.
Vi tittade på lite djur innan vi gick upp till slottet. Kikade i turistbutiker med chockpriser gjorde vi också.
Fan va trångt det var. Man ska plocka bakelser från bordet, ställa sig i kön (som vi står i på bilden), betala, vända om och gå tillbaka. Tror inte att gubbjäveln ville flytta på sig när jag skulle baka ur kön med vagnen. Jag sa två gången: Ursäka, kan jag få komma förbi med vagnen. Treje gången pickade jag på honom hysteriskt och upprepade det jag sa. Han svarar: Vilket håll ska du åt?

En dam kom fram till mig och sa att hon såg hela händelsen och hon undrade va fan det hade för betydelse åt vilket håll jag skulle. Jag skulle bara förbi. Punkt.
(hHan är inte med på bilden då detta var när jag beställt min mat, betalat och skulle backa ut ur den där trånga gången).

Barnvagn inne i slottet rekomenderas inte.

En dag på landet


Igår kom vi hem så sent så han inte blogga om våran underbara kväll ute på landet. Vi åkte ut mitt ute i ingenstans där Gabriels kusin bor. Man kunde se ett hus på andra sidan åkern. Så mitt-ute-på-landet var det.
Hela jag blev så glad av att åka ut dit. Var första gången för mig, de har precis flyttat dit. (pga något i kusinens mage).
Jag blev kär i hela stället. I deras hus, i tapeterna som var där inne, i alla uthus och lador. Var ju hur många uthus som helst.
Stället är från 1700-talet. Förutom deras hus, som är utbyggt på senare år, fanns en liten pigstuga, drängstuga, jordkällare, stall, lada, och andra som användes som förråd. Pigstugan och drängstugan stod tomma.

På gården finns två hästar som jag skall få rida någon gång. Ja, inte båda två, utan jag får välja. Jag kommer inte rida själv utan kusinen får leda hästen i ett rep. Vill mest testa=)

Jag älskar att få komma ut på landet och ladda min själ. Någon bonde som vill bli in vän;)
Vi såg älgar under kvällen. De höll till inte allt för långt ifrån huset. Har lagt upp bilder där jag ringat in älgar. Jag satt och spanade på dem med kikare. Vilka mäktiga djur asså!