måndag 16 juli 2012

Utflykt till landet

I fredags var det utflykt för hela slanten. En bit utanför Västerås ligger Målhammar. Där fikade vi på ett cafe. Minus var att det fanns inget i matväg så som en macka eller likande. Bara bakelser. Jag tog en maräng med grädde och jordgubbar. Åt lite gran av den sen fick Gabriel ta över. Han som hade cafet snickrade egna lamgungor som han sålde. Han ägde en hel skara med får som fanns i en hage utanför. Han sålde även fårskinspläder. Lamgungorna kostade 1800:- om någon skulle undra.

Efter vi fikat, tittat på får och höns åkte vi till Nykvarn. Tittade på kostutställning (inte så kul) och njöt av den fina utsikten.

Sist men inte minst åkte vi till Sundbyholms Kött & Fisk, Gårdsbutik, Brunnby Gård, Västerås.Här handlar man direkt av producenten, får provsmaka deras egna produkter och det finns en massa olika delikatesser. Vi köpte sill i romsås, sill i kräftsås, gravad lax som även var kallrökt och bara smälte i munnen. Vi köpte gösfilé, gravlaxsås, räksallad, chilisås och en senap.

Jag har ätit sill hela helgen nu. Fan va sött det blir. Massa socker i sånt där. Blir äckligt i munnen tillslut. Ska ge bort sillen som är kvar till grannen för jag vill inte äta sill på ett tag nu. Hahaha. Nej då, men det blir så mustigt med all sötma.
 Det fanns täckjackor att låna till när man skulle gå in i frysrummet för att titta eller handla.

Här är lite bilder på maten vi köpte på Syndbuholms delikatesshandel:

1 kommentar:

  1. Vilken vacker idyll och goda röror ni köpt!

    SvaraRadera