måndag 16 juli 2012

Vart ska vi bo?

På kvällarna nu under semestern har vi börjat med (om vädret tillåter) långa promenader på 1-2 timmar. Vi väljer ett område vi skulle kunna tänka oss bo i och så går vi runt och tittar på husen där. Vi låtsas att vi har obegränsat med pengar. Pekar ut lägenheter eller villor vi skulle kunna tänka oss. Det ska vara nära till stan, kanske till vattnet. Lätt att ta sig hit och dit. Ska vara bra för Hiro också.
Igår var vi i ett område i Västerås som heter Stallhagen. Om man går igenom en skog och över en bro så är det inte så långt ifrån Mälaren.
Det där är ingen hare, utbrister Gabriel.
Nej det är ju en kanin. Rymt? Jag försökte fånga in den men det hoppade ifrån mig. Hoppas någon tagit hand om den och att den inte blivit överkörd. Det var en väldigt fin kanin.
I Stallhagen ligger det magnifikt stora villor. Där har folk pengar om jag säger så. WOW. Bland ligger Villa Asea där. Har ringat in så som jag uppfattade tomtgränsen.
Villa Asea är en villa som mer ser ut som ett stort slott med torn, uteplatser, flyglar, trappor, tennisbana, ja på tomten finns en privat tennisbana. Det är en trädgård stor nog att ha både getter och hästar på.

Wikipedia: Villa Asea är en luxuös direktörsbostad i Stallhagen med adress Villagatan 1. Byggnaden har 16 rum och kök och bl.a. hiss, kylanläggning och andra finesser. Arkitekt: Erik Hahr. Direktörsbostad för Aseas chefer (numera ABB) i Västerås uppförd 1907-08 efter ritningar av arkitekten Erik Hahr. Villan beboddes ursprungligen av Sigfrid Edström. Senare har Percy Barnevik samt Aseas koncernchefer bott här.

Artikel i lokala tidningen om villan: Kika in i Villa Asea.

Ingen kan skriva om Västerås som Anders Lif.  Samlat lite länkar om någon är intresserad av villan.



Villa Asea. Tidigt vykort. Från Anders Lifs blogg.


Vi gick mot vattnet. Det var blött ute och stora sniglar intog vägarna genom skogen. Döda sniglar låg på vägen. Döda sniglar är nam-nam för levande sniglar. Mmmm kalas. Här ser ni världens största snigel, som Gabbe ville kalla för "tåg" eller "orm" istället för just snigel. Han och en liten snickel med snäcka äter av kadavret.

Var ner till Mälaren och gick ut på piren. Sen sprang jag med Hiro på en stor gräsmatta. Phu va jobbigt det var. Sprang ända ner för kullen och så upp igen. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar