lördag 28 juli 2012

En dag på landet


Igår kom vi hem så sent så han inte blogga om våran underbara kväll ute på landet. Vi åkte ut mitt ute i ingenstans där Gabriels kusin bor. Man kunde se ett hus på andra sidan åkern. Så mitt-ute-på-landet var det.
Hela jag blev så glad av att åka ut dit. Var första gången för mig, de har precis flyttat dit. (pga något i kusinens mage).
Jag blev kär i hela stället. I deras hus, i tapeterna som var där inne, i alla uthus och lador. Var ju hur många uthus som helst.
Stället är från 1700-talet. Förutom deras hus, som är utbyggt på senare år, fanns en liten pigstuga, drängstuga, jordkällare, stall, lada, och andra som användes som förråd. Pigstugan och drängstugan stod tomma.

På gården finns två hästar som jag skall få rida någon gång. Ja, inte båda två, utan jag får välja. Jag kommer inte rida själv utan kusinen får leda hästen i ett rep. Vill mest testa=)

Jag älskar att få komma ut på landet och ladda min själ. Någon bonde som vill bli in vän;)
Vi såg älgar under kvällen. De höll till inte allt för långt ifrån huset. Har lagt upp bilder där jag ringat in älgar. Jag satt och spanade på dem med kikare. Vilka mäktiga djur asså!

1 kommentar:

  1. Åh så mysigt! Vill ha vita gungstolen :))) underbar ...kram

    SvaraRadera